• Cinema 3 - capítol 632
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 632

  Bertrand Tavernier, Ricardo Darín, Olivia de Havilland i efectes especials amb Oscar, a "Cinema 3"

  Jaume Figueras entrevista el cineasta
  francès Bertrand Tavernier, que ha visitat Barcelona per presentar el cicle retrospectiu que li dedica la Filmoteca de Catalunya.

  Reportatge sobre Katherine Pursey, tècnica d'efectes visuals que ha participat en la creació dels efectes especials de grans produccions com "Godzilla", "Harry Potter" o "Ex Machina", l'últim film guanyador de l'Oscar als millors efectes visuals, gràcies en part al personatge del robot cibernètic Ava. Pursey va visitar Barcelona per participar en el festival d'efectes visuals b'Ars.

  Entrevistem Ricardo Darín i Inma Cuesta per parlar sobre l'estrena de la pel·lícula que coprotagonitzen, "Capitán Kóblic".

  També parlem amb el director Norberto Ramos del Val, que estrena el film "Amor tóxico".

  I Jaume Figueras i Àlex Gorina dediquen un "Ni blanc ni negre" a l'actriu Olivia de Havilland, que el pròxim 1 de juliol farà 100 anys.

  Bertrand Tavernier, Ricardo Darín, Olivia de Havilland i efectes especials amb Oscar, a "Cinema 3" Jaume Figueras entrevista el cineasta francès Bertrand Tavernier, que ha visitat Barcelona per presentar el cicle retrospectiu que li dedica la Filmoteca de Catalunya. Reportatge sobre Katherine Pursey, tècnica d'efectes visuals que ha participat en la creació dels efectes especials de grans produccions com "Godzilla", "Harry Potter" o "Ex Machina", l'últim film guanyador de l'Oscar als millors efectes visuals, gràcies en part al personatge del robot cibernètic Ava. Pursey va visitar Barcelona per participar en el festival d'efectes visuals b'Ars. Entrevistem Ricardo Darín i Inma Cuesta per parlar sobre l'estrena de la pel·lícula que coprotagonitzen, "Capitán Kóblic". També parlem amb el director Norberto Ramos del Val, que estrena el film "Amor tóxico". I Jaume Figueras i Àlex Gorina dediquen un "Ni blanc ni negre" a l'actriu Olivia de Havilland, que el pròxim 1 de juliol farà 100 anys.

 • Cinema 3 - capítol 631
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 631

  Eduardo Noriega, Peter Suschitzky, Pilar López de Ayala i "Summer camp", a "Cinema 3"

  Jaume Figueras entrevista Eduardo Noriega, que acab
  a d'estrenar als cinemes la comèdia "Nuestros amantes", dirigida per Miguel Ángel Lamata.

  Reportatge sobre el reputat director de fotografia Peter Suschitzky. Els seus crèdits inclouen títols imprescindibles de la cultura popular dels últims 40 anys, com "The Rocky Horror Picture Show" (1975), "L'imperi contraataca" (1980) o "Mars attacks!" (1996). A més, és el director de fotografia de totes les pel·lícules del cineasta canadenc David Cronenberg des de fa 28 anys, des de "Inseparables" (1988) fins a "Maps to the stars" (2014). Jaume Figueras va parlar amb Peter Suschitzky a l'últim festival de Canes, on va rebre un premi honorífic.

  S'estrena el thriller "Summer camp". En vam parlar al festival de Sitges amb Alberto Marini, director de la pel·lícula, i amb dos dels protagonistes: Àlex Monner i Andrés Velencoso. En el mateix festival vam entrevistar Jeremy Saulnier, director d'un altre thriller que també arriba a la cartellera: "Green room". També tindrem declaracions de Pilar López de Ayala, que estrena la pel·lícula "Rumbos", de Manuela Moreno. I parlarem amb Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, les quatre directores de "Les amigues de l'Àgata", un projecte sorprenent que també s'estrena a les sales.

  I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre diverses pel·lícules que porten la paraula "dos" al títol.

  Eduardo Noriega, Peter Suschitzky, Pilar López de Ayala i "Summer camp", a "Cinema 3" Jaume Figueras entrevista Eduardo Noriega, que acaba d'estrenar als cinemes la comèdia "Nuestros amantes", dirigida per Miguel Ángel Lamata. Reportatge sobre el reputat director de fotografia Peter Suschitzky. Els seus crèdits inclouen títols imprescindibles de la cultura popular dels últims 40 anys, com "The Rocky Horror Picture Show" (1975), "L'imperi contraataca" (1980) o "Mars attacks!" (1996). A més, és el director de fotografia de totes les pel·lícules del cineasta canadenc David Cronenberg des de fa 28 anys, des de "Inseparables" (1988) fins a "Maps to the stars" (2014). Jaume Figueras va parlar amb Peter Suschitzky a l'últim festival de Canes, on va rebre un premi honorífic. S'estrena el thriller "Summer camp". En vam parlar al festival de Sitges amb Alberto Marini, director de la pel·lícula, i amb dos dels protagonistes: Àlex Monner i Andrés Velencoso. En el mateix festival vam entrevistar Jeremy Saulnier, director d'un altre thriller que també arriba a la cartellera: "Green room". També tindrem declaracions de Pilar López de Ayala, que estrena la pel·lícula "Rumbos", de Manuela Moreno. I parlarem amb Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, les quatre directores de "Les amigues de l'Àgata", un projecte sorprenent que també s'estrena a les sales. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre diverses pel·lícules que porten la paraula "dos" al títol.

 • Cinema 3 - capítol 630
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 630

  Efectes digitals. Saura, Coixet i la fotografia. I Steve McQueen, a "Cinema 3"

  Amb motiu del Premi Nacional de Cultura atorgat a Antavian
  a Films, parlem amb Josep M. Aragonés i Rosa Fusté, els dos fundadors d'aquesta empresa de postproducció digital capdavantera en la recerca tecnològica en el camp dels efectes especials digitals i la seva aplicació pràctica. A través de la seva experiència, coneixerem com ha estat l'evolució de la postproducció en les últimes dècades, i sobretot, com han treballat en pel·lícules com "Ningú no vol la nit", "El rey de la Habana" o "Les aventures de Tadeu Jones".

  Reportatge sobre la relació entre cinema i fotografia, amb motiu de la coincidència de tres exposicions a Barcelona que barregen les dues disciplines: "Faces", amb fotografies realitzades per Isabel Coixet durant els seus rodatges; "Carlos Saura Fotógrafo. España años 50", amb imatges de joventut preses pel cineasta Carlos Saura; i "Cineastes al seu lloc", una sèrie de retrats realitzats per Òscar Fernández Orengo a alguns dels directors de cinema espanyol més rellevants dels últims anys. Parlem amb tots tres per conèixer més a fons la relació entre aquests dos arts de la imatge.

  S'estrena la pel·lícula "Acantilado" i n'hem parlat amb la directora, Helena Taberna, i dos dels protagonistes, Daniel Grao i Juana Acosta. També arriba a la cartellera el film "Fatima", guanyador contra tot pronòstic de l'últim premi César del cinema francès a la millor pel·lícula. N'hem parlat amb el seu director, Philippe Faucon.

  I, amb motiu de l'estrena del documental "Steve McQueen. The man and Le Mans", Jaume Figueras i Àlex Gorina dediquen un "Ni blanc ni negre" a la figura d'aquest mite de Hollywood i a les pel·lícules de curses de cotxes.

  Efectes digitals. Saura, Coixet i la fotografia. I Steve McQueen, a "Cinema 3" Amb motiu del Premi Nacional de Cultura atorgat a Antaviana Films, parlem amb Josep M. Aragonés i Rosa Fusté, els dos fundadors d'aquesta empresa de postproducció digital capdavantera en la recerca tecnològica en el camp dels efectes especials digitals i la seva aplicació pràctica. A través de la seva experiència, coneixerem com ha estat l'evolució de la postproducció en les últimes dècades, i sobretot, com han treballat en pel·lícules com "Ningú no vol la nit", "El rey de la Habana" o "Les aventures de Tadeu Jones". Reportatge sobre la relació entre cinema i fotografia, amb motiu de la coincidència de tres exposicions a Barcelona que barregen les dues disciplines: "Faces", amb fotografies realitzades per Isabel Coixet durant els seus rodatges; "Carlos Saura Fotógrafo. España años 50", amb imatges de joventut preses pel cineasta Carlos Saura; i "Cineastes al seu lloc", una sèrie de retrats realitzats per Òscar Fernández Orengo a alguns dels directors de cinema espanyol més rellevants dels últims anys. Parlem amb tots tres per conèixer més a fons la relació entre aquests dos arts de la imatge. S'estrena la pel·lícula "Acantilado" i n'hem parlat amb la directora, Helena Taberna, i dos dels protagonistes, Daniel Grao i Juana Acosta. També arriba a la cartellera el film "Fatima", guanyador contra tot pronòstic de l'últim premi César del cinema francès a la millor pel·lícula. N'hem parlat amb el seu director, Philippe Faucon. I, amb motiu de l'estrena del documental "Steve McQueen. The man and Le Mans", Jaume Figueras i Àlex Gorina dediquen un "Ni blanc ni negre" a la figura d'aquest mite de Hollywood i a les pel·lícules de curses de cotxes.

 • Cinema 3 - capítol 629
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 629

  Jaume Figueras entrevista Àlex Brendemühl per parlar de la seva experiència a la competició oficial del festival de Canes, en la que ha participat com a coprotagonista de la pel·lícula de Nicole Garcia "Mal de pierres", al costat de dos astres del cinema francès com són Marion Cotillard i Louis Garrel.

  Tanquem la nostra crònica del festival de Canes amb un balanç de l'edició d'aquest any. En parlem amb molts dels protagonistes de les últimes jornades del certamen: Albert Serra, Sonia Braga, Léa Seydoux, Cristian Mungiu, Brillante Mendoza i, per suposat, Juanjo Giménez, el cineasta català que ha guanyat la Palma d'or al millor curtmetratge, per "Timecode".

  Amb motiu de l'estrena de "Alicia a través del espejo" parlem amb James Bobin, director d'aquesta seqüela de "Alicia en el país de las maravillas" que ha produït Tim Burton i que tornen a protagonitzar Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway i Johnny Depp.

  També hem parlat amb Pau Faus, que estrena el film "Alcaldessa", sobre el viatge d'Ada Colau des de l'activisme a la política. El film va obtenir el premi al millor director a la secció de documentals de l'últim festival de Màlaga.

  I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debaten sobre el cinema documental i els seus títols preferits d'aquest gènere.

  Jaume Figueras entrevista Àlex Brendemühl per parlar de la seva experiència a la competició oficial del festival de Canes, en la que ha participat com a coprotagonista de la pel·lícula de Nicole Garcia "Mal de pierres", al costat de dos astres del cinema francès com són Marion Cotillard i Louis Garrel. Tanquem la nostra crònica del festival de Canes amb un balanç de l'edició d'aquest any. En parlem amb molts dels protagonistes de les últimes jornades del certamen: Albert Serra, Sonia Braga, Léa Seydoux, Cristian Mungiu, Brillante Mendoza i, per suposat, Juanjo Giménez, el cineasta català que ha guanyat la Palma d'or al millor curtmetratge, per "Timecode". Amb motiu de l'estrena de "Alicia a través del espejo" parlem amb James Bobin, director d'aquesta seqüela de "Alicia en el país de las maravillas" que ha produït Tim Burton i que tornen a protagonitzar Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway i Johnny Depp. També hem parlat amb Pau Faus, que estrena el film "Alcaldessa", sobre el viatge d'Ada Colau des de l'activisme a la política. El film va obtenir el premi al millor director a la secció de documentals de l'últim festival de Màlaga. I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debaten sobre el cinema documental i els seus títols preferits d'aquest gènere.

 • Cinema 3 - capítol 628
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 628

  El festival de Canes i l'estrena d'"El rei borni", a "Cinema 3"

  Jaume Figueras presenta el programa des del festival de Canes, on s'ha d
  esplaçat amb part de l'equip de "Cinema 3". Repassarem els moments i les pel·lícules mes destacats de les primeres jornades del festival i parlarem amb molts dels grans protagonistes que han passat aquests dies per Canes: Julia Roberts, Pedro Almodóvar, Jodie Foster, Jesse Eisenberg, Juliette Binoche, Àlex Brendemühl, Park Chan-Wook, Olivier Assayas i Kristen Stewart, entre d'altres.

  Recuperem la conversa que vam mantenir a Canes l'any passat amb el director xinès Jia Zhang-Ke per parlar de l'estrena de "Más allá de las montañas".

  I, amb motiu de l'estrena d'"El rei borni", hem entrevistat els dos protagonistes del film: Miki Esparbé i Alain Hernàndez i també el seu director, Marc Crehuet. La pel·lícula també ens serveix de punt de partida per a un "Ni blanc ni negre" en què Jaume Figueras i Àlex Gorina debatran sobre films basats en obres de teatre.

  El festival de Canes i l'estrena d'"El rei borni", a "Cinema 3" Jaume Figueras presenta el programa des del festival de Canes, on s'ha desplaçat amb part de l'equip de "Cinema 3". Repassarem els moments i les pel·lícules mes destacats de les primeres jornades del festival i parlarem amb molts dels grans protagonistes que han passat aquests dies per Canes: Julia Roberts, Pedro Almodóvar, Jodie Foster, Jesse Eisenberg, Juliette Binoche, Àlex Brendemühl, Park Chan-Wook, Olivier Assayas i Kristen Stewart, entre d'altres. Recuperem la conversa que vam mantenir a Canes l'any passat amb el director xinès Jia Zhang-Ke per parlar de l'estrena de "Más allá de las montañas". I, amb motiu de l'estrena d'"El rei borni", hem entrevistat els dos protagonistes del film: Miki Esparbé i Alain Hernàndez i també el seu director, Marc Crehuet. La pel·lícula també ens serveix de punt de partida per a un "Ni blanc ni negre" en què Jaume Figueras i Àlex Gorina debatran sobre films basats en obres de teatre.

 • Cinema 3 - capítol 627
  Veure vídeo

 • Cinema 3 - capítol 626
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 626

  Jaume Figueras entrevista Gabino Diego, un dels actors imprescindibles del cinema espanyol dels últims 30 anys. Diego estarà al Teatre Condal de Barcelona amb l'obra "Nuestras mujeres" fins el 22 de maig. L'actor estrenarà en les pròximes setmanes la pel·lícula "Nuestros amantes", de Miguel Ángel Lamata, en la que comparteix protagonisme amb Eduardo Noriega i Michelle Jenner.

  Reportatge sobre la parella, sentimental i professional, que formen el director Arturo Ripstein i la guionista Paz Alicia Garciadiego. Hem parlat amb aquests dos puntals del cinema mexicà contemporani, amb motiu de la seva visita a Barcelona per presentar el cicle retrospectiu que els dedica la Filmoteca de Catalunya.

  Estrena de "Freeheld". Vam parlar amb la protagonista, l'actriu americana Ellen Page, al passat festival de Sant Sebastià.

  Estrena de "Lejos del mar". Vam entrevistar-ne el director, Imanol Uribe, i els protagonistes, Eduard Fernández i Elena Anaya, al passat festival de Sant Sebastià.

  Estrena de "The tribe". Vam parlar amb el director, Myroslav Slaboshpytskyi, al festival de Sant Sebastià.

  I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debatran sobre la tendència a fer "remakes" o noves versions de pel·lícules ja existents.

  Jaume Figueras entrevista Gabino Diego, un dels actors imprescindibles del cinema espanyol dels últims 30 anys. Diego estarà al Teatre Condal de Barcelona amb l'obra "Nuestras mujeres" fins el 22 de maig. L'actor estrenarà en les pròximes setmanes la pel·lícula "Nuestros amantes", de Miguel Ángel Lamata, en la que comparteix protagonisme amb Eduardo Noriega i Michelle Jenner. Reportatge sobre la parella, sentimental i professional, que formen el director Arturo Ripstein i la guionista Paz Alicia Garciadiego. Hem parlat amb aquests dos puntals del cinema mexicà contemporani, amb motiu de la seva visita a Barcelona per presentar el cicle retrospectiu que els dedica la Filmoteca de Catalunya. Estrena de "Freeheld". Vam parlar amb la protagonista, l'actriu americana Ellen Page, al passat festival de Sant Sebastià. Estrena de "Lejos del mar". Vam entrevistar-ne el director, Imanol Uribe, i els protagonistes, Eduard Fernández i Elena Anaya, al passat festival de Sant Sebastià. Estrena de "The tribe". Vam parlar amb el director, Myroslav Slaboshpytskyi, al festival de Sant Sebastià. I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debatran sobre la tendència a fer "remakes" o noves versions de pel·lícules ja existents.

 • Cinema 3 - capítol 625
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 625

  Kike Maíllo, l'estrena de "Quatretondeta" i la recta final del festival D'A, a "Cinema 3"

  Jaume Figueras entrevista Kike Maíllo amb motiu
  de l'estrena del thriller "Toro", que va inaugurar el festival de cinema espanyol de Màlaga.

  Repassem el més destacat de les primeres jornades del D'A, el festival de cinema d'autor de Barcelona, i proposem pistes de cara a les seves últimes projeccions, com ara "La propera pell", dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo, i protagonitzada per Emma Suárez, Sergi López i Àlex Monner.

  Parlem amb el director Pol Rodríguez i amb l'actriu Laia Marull, que estrenen la comèdia "Quatretondeta". També amb la directora Inés París, que estrena "La noche que mi madre mató a mi padre". I amb el realitzador Cyril Dion, que ha codirigit amb l'actriu Mélanie Laurent el documental sobre ecologia i biodiversitat "Mañana", tot un èxit d'espectadors a França.

  I, amb motiu de l'estrena de "Viaje a Italia", de Michael Winterbottom, Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen a la secció "Ni blanc ni negre" sobre viatges a Itàlia cinematogràfics.

  Kike Maíllo, l'estrena de "Quatretondeta" i la recta final del festival D'A, a "Cinema 3" Jaume Figueras entrevista Kike Maíllo amb motiu de l'estrena del thriller "Toro", que va inaugurar el festival de cinema espanyol de Màlaga. Repassem el més destacat de les primeres jornades del D'A, el festival de cinema d'autor de Barcelona, i proposem pistes de cara a les seves últimes projeccions, com ara "La propera pell", dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo, i protagonitzada per Emma Suárez, Sergi López i Àlex Monner. Parlem amb el director Pol Rodríguez i amb l'actriu Laia Marull, que estrenen la comèdia "Quatretondeta". També amb la directora Inés París, que estrena "La noche que mi madre mató a mi padre". I amb el realitzador Cyril Dion, que ha codirigit amb l'actriu Mélanie Laurent el documental sobre ecologia i biodiversitat "Mañana", tot un èxit d'espectadors a França. I, amb motiu de l'estrena de "Viaje a Italia", de Michael Winterbottom, Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen a la secció "Ni blanc ni negre" sobre viatges a Itàlia cinematogràfics.

 • Cinema 3 - capítol 624
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 624

  Jaume Figueras entrevista Emilio Gutiérrez Caba. L'actor recollirà el premi Biznaga a tota la carrera en el pròxim 19 Festival de cinema espanyol de Màlaga (22 d'abril a 1 de maig). A més, Gutiérrez Caba serà a l'escenari del Teatre Romea de Barcelona al costat d'Ángela Molina, del 13 d'abril a l'1 de maig, amb l'obra "César & Cleopatra".

  Amb motiu de l'estrena de "Victor Frankenstein", l'escriptor i guionista Joan Antoni Martín Piñol ens ajuda a analitzar la tendència actual de fer pel·lícules que capgiren els cànons de diferents obres clàssiques de la literatura. També ho han fet altres estrenes recents com "Orgullo + prejuicio + zombis" i "Les cròniques de Blancaneu: el caçador i la reina del gel".

  Entrevistem Òscar Jaenada, que ha interpretat Mario Moreno, "Cantinflas", en el biopic del mateix nom que arriba a les sales. I també parlem amb Mika Kaurismaki i l'actriu Malin Buska, que estrenen el film "La reina Cristina".

  I, en la secció "Ni blanc ni negre", amb motiu de l'estrena d'una nova versió d'"El llibre de la selva", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen de pel·lícules ambientades a l'Índia colonial.

  Jaume Figueras entrevista Emilio Gutiérrez Caba. L'actor recollirà el premi Biznaga a tota la carrera en el pròxim 19 Festival de cinema espanyol de Màlaga (22 d'abril a 1 de maig). A més, Gutiérrez Caba serà a l'escenari del Teatre Romea de Barcelona al costat d'Ángela Molina, del 13 d'abril a l'1 de maig, amb l'obra "César & Cleopatra". Amb motiu de l'estrena de "Victor Frankenstein", l'escriptor i guionista Joan Antoni Martín Piñol ens ajuda a analitzar la tendència actual de fer pel·lícules que capgiren els cànons de diferents obres clàssiques de la literatura. També ho han fet altres estrenes recents com "Orgullo + prejuicio + zombis" i "Les cròniques de Blancaneu: el caçador i la reina del gel". Entrevistem Òscar Jaenada, que ha interpretat Mario Moreno, "Cantinflas", en el biopic del mateix nom que arriba a les sales. I també parlem amb Mika Kaurismaki i l'actriu Malin Buska, que estrenen el film "La reina Cristina". I, en la secció "Ni blanc ni negre", amb motiu de l'estrena d'una nova versió d'"El llibre de la selva", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen de pel·lícules ambientades a l'Índia colonial.

 • Cinema 3 - capítol 623
  Veure vídeo

 • Cinema 3 - capítol 622
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 622

  Els secrets dels tràilers, Hitchcock i Truffaut, Carme Elias i la Mostra de Lleida, a "Cinema 3"

  Jaume Figueras entrevista Carme Elias, a
  mb motiu del Premi Jordi Dauder que li ha atorgat la 22 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida. L'actriu, que s'ha incorporat a la segona temporada de "Cites", repassa alguns dels moments més destacats de la seva carrera en cinema, teatre i televisió, que inclou títols com la pel·lícula "Camino", la sèrie "Mirall trencat ", o l'obra "El ventall de Lady Windermere".

  Reportatge sobre la confecció de tràilers de cinema. Hem parlat amb Carles Berot i Rafa Martínez, dos professionals que es dediquen a crear aquestes peces promocionals que a vegades són com petites pel·lícules per elles mateixes.

  Parlem d'algunes de les estrenes més destacades de la setmana: "Kiki, el amor se hace", de Paco León; "Madame Marguerite", de Xavier Giannoli; i "Altamira", de Hugh Hudson.

  I en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre els punts de connexió entre les filmografies d'Alfred Hitchcock i François Truffaut, amb motiu de l'estrena del documental "Hitchcock/Truffaut".

  Els secrets dels tràilers, Hitchcock i Truffaut, Carme Elias i la Mostra de Lleida, a "Cinema 3" Jaume Figueras entrevista Carme Elias, amb motiu del Premi Jordi Dauder que li ha atorgat la 22 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida. L'actriu, que s'ha incorporat a la segona temporada de "Cites", repassa alguns dels moments més destacats de la seva carrera en cinema, teatre i televisió, que inclou títols com la pel·lícula "Camino", la sèrie "Mirall trencat ", o l'obra "El ventall de Lady Windermere". Reportatge sobre la confecció de tràilers de cinema. Hem parlat amb Carles Berot i Rafa Martínez, dos professionals que es dediquen a crear aquestes peces promocionals que a vegades són com petites pel·lícules per elles mateixes. Parlem d'algunes de les estrenes més destacades de la setmana: "Kiki, el amor se hace", de Paco León; "Madame Marguerite", de Xavier Giannoli; i "Altamira", de Hugh Hudson. I en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre els punts de connexió entre les filmografies d'Alfred Hitchcock i François Truffaut, amb motiu de l'estrena del documental "Hitchcock/Truffaut".

 • Cinema 3 - capítol 621
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 621

  Gregory Peck, Daniel Grao i el pregó de Berto Romero, a "Cinema 3"

  Jaume Figueras entrevista Daniel Grao. L'actor de Sabadell acaba de p
  articipar en l'èxit de "Palmeras en la nieve" i és el protagonista masculí de "Julieta", la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, que arribarà als cinemes el pròxim 8 d'abril.

  S'estrena "El pregón", de Dani de la Orden, protagonitzada per Berto Romero. Hem parlat amb tots dos d'aquesta comèdia que ha suposat el primer paper protagonista al cinema d'Andreu Buenafuente.

  També hem parlat amb el director de fotografia Eduard Grau sobre la seva participació en una altra de les estrenes destacades de la setmana: "El regalo", de Joel Edgerton, premi al millor actor a l'últim festival de Sitges.

  Amb motiu del cicle que la Filmoteca de Catalunya dedica al centenari de Gregory Peck (1916-2003), repassem els moments àlgids de la trajectòria del l'actor i recuperem fragments d'una entrevista exclusiva que va concedir a "Cinema 3", l'any 1989.

  I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina aprofiten la jornada de Sant Josep per parlar de personatges de pares que han fet història al cinema.

  Gregory Peck, Daniel Grao i el pregó de Berto Romero, a "Cinema 3" Jaume Figueras entrevista Daniel Grao. L'actor de Sabadell acaba de participar en l'èxit de "Palmeras en la nieve" i és el protagonista masculí de "Julieta", la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, que arribarà als cinemes el pròxim 8 d'abril. S'estrena "El pregón", de Dani de la Orden, protagonitzada per Berto Romero. Hem parlat amb tots dos d'aquesta comèdia que ha suposat el primer paper protagonista al cinema d'Andreu Buenafuente. També hem parlat amb el director de fotografia Eduard Grau sobre la seva participació en una altra de les estrenes destacades de la setmana: "El regalo", de Joel Edgerton, premi al millor actor a l'últim festival de Sitges. Amb motiu del cicle que la Filmoteca de Catalunya dedica al centenari de Gregory Peck (1916-2003), repassem els moments àlgids de la trajectòria del l'actor i recuperem fragments d'una entrevista exclusiva que va concedir a "Cinema 3", l'any 1989. I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina aprofiten la jornada de Sant Josep per parlar de personatges de pares que han fet història al cinema.

 • Cinema 3 - capítol 620
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 620

  Jaume Figueras entrevista l'actor Miquel Fernández. El forense de "Nit i dia" encadena pel·lícules i sèries de televisió. Acaba d'estrenar "Vulcania" i "Cien años de perdón" i ha fet el salt al cinema nord-americà amb la pel·lícula "All I see is you", de Marc Forster, al costat de Blake Lively.

  Amb motiu de l'exposició "Cartells de revista", al Museu del Cinema de Girona, reportatge sobre els cartells de cinema. Parlem d'aquesta disciplina a mig camí entre l'art, el disseny i la publicitat amb el comissari de l'exposició, Ricard Mas, i amb els responsables de l'estudi de comunicació gràfica MeetMr.Campbell, que han creat els pòsters de pel·lícules com "Mientras duermes", "Los últimos días" o "La gran oferta", entre altres.

  Reportatge sobre dues pel·lícules que s'estrenen les pròximes setmanes i que desenvolupen històries de complicitat entre grups de germanes: la turca "Mustang", de Deniz Gamze Ergüven, candidata a l'Oscar al Millor film de parla no anglesa. I la japonesa "Nuestra hermana pequeña", de Hirokazu Kore-eda, guanyadora del premi del públic al festival de Sant Sebastià. Vam parlar amb les quatre protagonistes d'aquesta última, al passat festival de Canes.

  I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre la trajectòria de Jerry Lewis, amb motiu del 90 aniversari de l'actor i director.

  Jaume Figueras entrevista l'actor Miquel Fernández. El forense de "Nit i dia" encadena pel·lícules i sèries de televisió. Acaba d'estrenar "Vulcania" i "Cien años de perdón" i ha fet el salt al cinema nord-americà amb la pel·lícula "All I see is you", de Marc Forster, al costat de Blake Lively. Amb motiu de l'exposició "Cartells de revista", al Museu del Cinema de Girona, reportatge sobre els cartells de cinema. Parlem d'aquesta disciplina a mig camí entre l'art, el disseny i la publicitat amb el comissari de l'exposició, Ricard Mas, i amb els responsables de l'estudi de comunicació gràfica MeetMr.Campbell, que han creat els pòsters de pel·lícules com "Mientras duermes", "Los últimos días" o "La gran oferta", entre altres. Reportatge sobre dues pel·lícules que s'estrenen les pròximes setmanes i que desenvolupen històries de complicitat entre grups de germanes: la turca "Mustang", de Deniz Gamze Ergüven, candidata a l'Oscar al Millor film de parla no anglesa. I la japonesa "Nuestra hermana pequeña", de Hirokazu Kore-eda, guanyadora del premi del públic al festival de Sant Sebastià. Vam parlar amb les quatre protagonistes d'aquesta última, al passat festival de Canes. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre la trajectòria de Jerry Lewis, amb motiu del 90 aniversari de l'actor i director.

 • Cinema 3 - capítol 619
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 619

  La ressaca dels Oscar, les claus de l'èxit de "Truman", documentals de moda i futbol, José Coronado i Luis Tosar, a "Cinema 3"

  Jaume Figueras fa una valoració personal de la cerimònia i del repartiment dels premis Oscar de Hollywood, i també de la resta de premis de final de temporada: els César francesos, els Independent Spirit Awards i els Razzie.

  L'entrevista de la setmana és amb Marta Esteban, la productora de "Truman", la pel·lícula que va triomfar als recents premis Goya i Gaudí. La seva trajectòria com a productora de cinema inclou totes les pel·lícules de Cesc Gay dirigides en solitari i títols de Joaquim Oristrell, Maria Ripoll, Alain Tanner o la "Tierra y libertad", de Ken Loach.

  Reportatge sobre dos festivals de cinema documental especialitzats que es celebraran a Barcelona entre el 9 i el 13 de març: l'OffsideFest, dedicat a documentals de futbol, i el Feed Dog festival, que programa documentals de moda.

  Repassem les estrenes de la setmana:

  -"Cien años de perdón", amb entrevistes al director Daniel Calparsoro i els protagonistes: José Coronado i Luis Tosar.

  -"Vulcania", amb entrevistes amb el director José Skaf i alguns dels protagonistes: José Sacristán, Aura Garrido i Miquel Fernández.

  -I "El amor es más fuerte que las bombas", amb entrevista al director Joachim Trier, a l'últim festival de Canes.

  I, a la secció "Ni blanc ni negre", amb motiu de l'estrena del documental "Janis", dedicat a Janis Joplin, Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre pel·lícules que han explicat la vida de grans estrelles femenines de la música.

  La ressaca dels Oscar, les claus de l'èxit de "Truman", documentals de moda i futbol, José Coronado i Luis Tosar, a "Cinema 3" Jaume Figueras fa una valoració personal de la cerimònia i del repartiment dels premis Oscar de Hollywood, i també de la resta de premis de final de temporada: els César francesos, els Independent Spirit Awards i els Razzie. L'entrevista de la setmana és amb Marta Esteban, la productora de "Truman", la pel·lícula que va triomfar als recents premis Goya i Gaudí. La seva trajectòria com a productora de cinema inclou totes les pel·lícules de Cesc Gay dirigides en solitari i títols de Joaquim Oristrell, Maria Ripoll, Alain Tanner o la "Tierra y libertad", de Ken Loach. Reportatge sobre dos festivals de cinema documental especialitzats que es celebraran a Barcelona entre el 9 i el 13 de març: l'OffsideFest, dedicat a documentals de futbol, i el Feed Dog festival, que programa documentals de moda. Repassem les estrenes de la setmana: -"Cien años de perdón", amb entrevistes al director Daniel Calparsoro i els protagonistes: José Coronado i Luis Tosar. -"Vulcania", amb entrevistes amb el director José Skaf i alguns dels protagonistes: José Sacristán, Aura Garrido i Miquel Fernández. -I "El amor es más fuerte que las bombas", amb entrevista al director Joachim Trier, a l'últim festival de Canes. I, a la secció "Ni blanc ni negre", amb motiu de l'estrena del documental "Janis", dedicat a Janis Joplin, Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre pel·lícules que han explicat la vida de grans estrelles femenines de la música.

 • Cinema 3 - capítol 618
  Veure vídeo

  Cinema 3 - capítol 618

  Jaume Figueras entrevista els actors Michelle Jenner i Hugo Silva, amb motiu de l'estrena de la pel·lícula "Tenemos que hablar".

  Reportatge sobre el "crowdfunding", una via de finançament participativa que ha fet possible pel·lícules com "El camí més llarg per tornar a casa", guanyadora de l'últim Premi Gaudí a la millor pel·lícula, o el curtmetratge "En la azotea", seleccionat al Festival de Berlín. Parlem amb els seus productors respectius, Aritz Cirbián i Rubén Llorach, i amb Loris Omedes, productor de "Cerca de tu casa", que també s'ha dut a terme gràcies a aquest recurs.

  Parlem de l'estrena de les dues últimes grans produccions candidates als Oscar d'enguany que arriben a la cartellera: la commovedora "Brooklyn", de John Crowley, i la pertorbadora "La habitación", de Lenny Abrahamson.

  I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debaten sobre els grans oblits i injustícies dels premis Oscar al llarg de la història.

  Jaume Figueras entrevista els actors Michelle Jenner i Hugo Silva, amb motiu de l'estrena de la pel·lícula "Tenemos que hablar". Reportatge sobre el "crowdfunding", una via de finançament participativa que ha fet possible pel·lícules com "El camí més llarg per tornar a casa", guanyadora de l'últim Premi Gaudí a la millor pel·lícula, o el curtmetratge "En la azotea", seleccionat al Festival de Berlín. Parlem amb els seus productors respectius, Aritz Cirbián i Rubén Llorach, i amb Loris Omedes, productor de "Cerca de tu casa", que també s'ha dut a terme gràcies a aquest recurs. Parlem de l'estrena de les dues últimes grans produccions candidates als Oscar d'enguany que arriben a la cartellera: la commovedora "Brooklyn", de John Crowley, i la pertorbadora "La habitación", de Lenny Abrahamson. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debaten sobre els grans oblits i injustícies dels premis Oscar al llarg de la història.

Anar al contingut