Col·laboracións de TV3

Cinc produccions amb TV3, finalistes dels Premis Forqué

La coproducció "Les distàncies" i les col·laboracions "Entre dos aguas", "Petra", "La enfermedad del domingo" i "Sergio & Sergei" han quedat finalistes a la 24a edició dels Premis José María Forqué.

La 24a edició dels Premis José María Forqué ha fet pública la llista dels finalistes d'aquesta nova edició. Quatre d'aquestes produccions són amb col·laboració de TV3 i una és una coproducció. La recentment estrenada "Entre dos aguas", d'Isaki Lacuesta, ha quedat finalista en la categoria de llargmetratge ficció o animació. Bárbara Lenni i Alexandra Jiménez com a millor interpretació femenina per "Petra" i "Les distàncies", respectivament. "Sergi & Serguei" opta a millor pel·lícula llatinoamericana de l'any i "La enfermedad del domingo" a premi al cine i educació de valors. La gala d'entrega dels guardons serà el 12 de gener del 2019 al Palau de Congressos de Saragossa.

El film hiperrealista i vital de Lacuesta "Entre dos aguas" continua la història iniciada el 2006 amb "La leyenda del tiempo". 'Isra té 26 anys i tres filles i està a la presó per tràfic de drogues; el Cheíto s'ha allistat a la infanteria de la Marina. Quan l'Isra surt de la presó i el Cheíto torna d'una missió llarga a Somàlia i les Seychelles, es retroben a l'illa de San Fernando. Aquest retrobament fraternal els fa reviure records de la mort violenta del seu pare, quan tots dos eren petits, i reflecteix les responsabilitats i el canvi de vida que implica anar-se fent gran. Però serà possible per a l'Isra sobreviure de forma legal a l'indret amb més atur d'Espanya? La necessitat de reprendre les seves vides i reconciliar-se amb ells mateixos tornarà a unir-los.

"Petra", el llargmetratge de Jaime Rosales, té com a protagonista Petra, una pintora al voltant de la trentena que decideix buscar el seu pare, la identitat del qual li ha estat sempre amagada, en morir-se-li la seva mare. Les investigacions apunten un artista d'èxit, un home mesquí i cruel, per a qui l'art equival a reconeixement, diners i èxit.

La coproducció de TV3 i segona pel·lícula d'Elena Trapé "Les distàncies" narra la història d'Olivia, Eloy, Guille i Anna, un grup d'amics que aterra a Berlín per donar una sorpresa a Comas pel seu trenta-cinquè aniversari. Però ell no els rep com esperaven. Durant un cap de setmana, el grup s'anirà desgranant, qüestionant-se el sentit de la seva amistat i enfrontant-se a la decepció que suposa acceptar que la seva vida no és com ells imaginaven que seria quan eren joves.

La pel·lícula d'Ernesto Daranas "Sergio & Serguei" està inspirat en una història real i és una sàtira narrada amb nostàlgia que explica l'amistat sorgida entre un radioaficionat cubà i un cosmonauta soviètic en un moment en què l'URSS es desintegra i Cuba entra en crisi. Els dos homes existeixen en la vida real, però Daranas els posa en contacte dramàticament per mostrar de quina manera tots dos han estat burlats per la història.

"La enfermedad del domingo", escrita i dirigida per Ramon Salalzar, ens parla d'Anabel, una dona que va abandonar la seva filla, Chiara, quan només tenia vuit anys. Trenta-cinc anys després, Chiara torna amb una estranya petició a la seva mare: li demana que passin deu dies juntes. L'Anabel veu en aquest viatge l'oportunitat de recuperar la seva filla. El que no sap és el propòsit ocult de la Chiara, i haurà d'enfrontar-se a la decisió més important de la seva vida.

tv3.cat/ficcio-i-cinema

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut