Pel·lícules seleccionades al Festival de Cine Global de Santo Domingo
Pel·lícules seleccionades al Festival de Cine Global de Santo Domingo

Cinc pel·lícules amb participació de TV3 al Festival de Cine Global de Santo Domingo

"La hija de un ladrón", "La innocència", "Barcelona 1714", "Els dies que vindran" i "El viatge de la Marta" han estat seleccionades al Festival de Cine Global de Santo Domingo, que se celebra del 27 de gener al 2 de febrer a la capital de la República Dominicana.

Després del Goya a Belén Funes com a millor direcció novella i els tres Gaudís a la millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció i millor guió (Belén Funes i Marçal Cebrián), "La hija de un ladrón" concorre en la secció competitiva del Festival de Cine Global de Santo Domingo conjuntament amb "La innocència", Gaudí a millor actriu secundària (Laia Marull).

"Barcelona 1714", "El viatge de la Marta" i "Els dies que vindran", aquesta última Gaudí a millor pel·lícula, millor protagonista femenina (Maria Rodríguez Soto) i millor muntatge (Carlos Marques-Marcet, Óscar Gispert i Ana Pfaff), es projecteran fora de competiticó. 

La tretzena edició d'aquest festival, que recull un centenar de títols, se celebra del 27 de gener al 2 de febrer a la capital de la República Dominicana. El Festival de Cine Global de Santo Domingo pretén enriquir la cultura cinematogràfica del país i fer arribar el setè art a tots els àmbits de la societat dominicana.

SECCIÓ COMPETITIVA
"LA HIJA DE UN LADRÓN"

Greta Fernández i Eduard Fernández a
Greta Fernández i Eduard Fernández a "La hija de un ladrón"

La primera pel·lícula de ficció de Belén Funes està protagonitzada per Greta Fernández i el seu pare, Eduard Fernández, que interpreten els rols de pare i filla. La cinta, amb participació de TV3, pretén explorar les relacions tòxiques que hi ha en el nucli família i que configuren l'adult en què som avui dia. Greta Fernández va aconseguir la Concha de Plata a millor actriu protagonista al 67è Festival de Sant Sebastià. És una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

"LA INNOCÈNCIA"

La innocència
"La innocència", de Lucia Alemany

L'opera prima de Lucía Alemany explica la història de la Lis (Carme Arrufat), una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, haurà de lluitar durament amb els seus pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret perquè els seus pares no se n'adonin. Una relació que canviarà la seva vida per a sempre. Laia Marull, Sergi López i Joel Bosqued completen el repartiment. És una producció de Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films i À Punt Mèdia, i compta amb el suport de TV3, l'IVC, l'ICEC, TVE, Movistar+, À Punt i The Screen (la incubadora de l'ECAM).

FORA DE CONCURS
"BARCELONA 1714"
 

Alba Brunet i Bernat Quintana a
Alba Brunet i Bernat Quintana a "Barcelona 1714"

Alba Brunet i Bernat Quintana són els protagonistes de "Barcelona 1714", una pel·lícula d'Anna M. Bofarull que parla de la història de l'Agnès, una jove que intenta sobreviure en una ciutat en guerra. Amb la vitalitat de la seva joventut, l'Agnès aspira a viure, a fugir de la ciutat. En Jan, l'home a qui estima, no comparteix aquesta manera de fer. Ell és un jove oficial dedicat en cos i ànima a la defensa de la seva terra. Mentrestant, 40.000 soldats es preparen per assaltar Barcelona. 6.000 homes la defensaran fins a la mort. La pel·lícula, amb participació de TV3, es va finançar amb micro micenantge. 

"EL VIATGE DE LA MARTA"

Elena Andrada a
Elena Andrada a "El viatge de la Marta"

La primera pel·lícula de ficció de Neus Ballús és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana. El film, protagonitzat per Sergi López, Ian Samsó i Elena Andrada, és una producció d'Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films i la francesa Les Films Hatari; amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

"ELS DIES QUE VINDRAN"

Els dies que vindran
"Els dies que vindran", amb Maria Rodríguez Soto i David Verdaguer

El llargmetratge, dirigit per Carlos Marques-Marcet i amb participació de TV3, és una crònica ficcionada de l'embaràs d'una parella (Maria Rodríguez Soto i David Verdaguer) que es coneixen des de fa un any, i explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés. "Els dies que vindran" és el tercer llargmetratge de ficció del director Carlos Marques-Marcet, després de "10.000 km" i "Tierra firme", i el primer per al cinema de Maria Rodríguez Soto com a protagonista. És una producció de Lastor Media i Avalon P.C., amb el suport de l'ICAA, l'ICEC, i la participació de Movistar+ i TV3.

 

 

 

 

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut