Anar a la navegació principal
Turisme, viatges i oci

Festes gratis per seduir els barcelonins

Els hotels de la capital catalana celebren, amb la ciutat, la seva remuntada

Un dels sectors més castigats per la pandèmia i que més li ha costat aixecar-se, l'hoteler, obre les terrasses dels seus establiments de la capital catalana aquests dies de forma gratuïta al públic local. Són les Festes de Reactivació, que busquen reconnectar amb els residents a la ciutat.

Recuperar el client local

Ara, Barcelona ja té oberts un 87% dels hotels, i confia que hi estiguin tots aquest estiu. L'optimisme arriba després de les bones dades de les vacances de Setmana Santa, que han superat totes les expectatives i s'ha arribat al 85% de l'ocupació dels establiments.

Malgrat aquesta injecció de força i les bones previsions per a l'estiu, la planta hotelera té una assignatura pendent: l'activitat de les terrasses i el client local. Per això, impulsats pel Gremi d'Hotels de Barcelona, han muntat una desena de festes úniques i singulars en aquests espais exteriors entre el 21 d'abril i el 14 de maig.

"Abans la gent visitava les terrasses, en disfrutava i, amb dos anys i mig amb molts hotels tancats, pràcticament no hi ha hagut activitat. Ara busquem que tornin, confiïn i disfrutin d'aquests espais meravellosos", explica Joaquim López, CEO de Xerta Planet, que porten la restauració i la terrassa de l'Ohla Eixample.

 

Propostes molt diferents per atraure la diversitat dels barcelonins

El tret de sortida el va donar el Catalonia Plaça Catalunya amb una benvinguda a la primavera amb decoració especial i copa i cava. Van seguir una setmana després al Four Points by Sheraton de la Diagonal el 28 d'abril, amb una proposta que combinava cuina, cervesa i esport, i va continuar l'endemà el Renaissance Barcelona Hotel celebrant el seu desè aniversari amb un concert de Tina and Joe. La diversitat de propostes és tan gran com la diversitat d'hotels que hi ha a la ciutat i es pot consultar al web www.mesqhotels.cat.

 

Festes gratis per seduir els barcelonins
Posta de Sol a l'hotel Ciutat de Barcelona (Ciutat de Barcelona)

Homenatge als barris

Però no tot passa pel centre de la ciutat. L'hotel Ciutat de Barcelona el 30 d'abril obre la terrassa Cel Born per gaudir de la posta de sol amb música en directe de la mà d'un dels DJs més reconeguts al sector, Javi Mula. La festa, batejada amb el nom Puro Born, fa honor a la seva ubicació.

"El nom de la nostra festa homenatja el barri del Born, que és únic i icònic", explica Jordi Parente, director del Ciutat de Barcelona.

La música s'acaba a les 10 del vespre, conscients de la importància de la convivència amb la ciutadania.

"Tanquem la terrassa a aquesta hora per respectar el descans dels nostres veïns. És prioritari conviure en harmonia amb ells".

La següent festa de Reactivació és l'1 de maig al Kimpton Vividora Hotel, amb una festa dedicada a les mascotes, la Hot Dog Babies.

Festes gratis per seduir els barcelonins
El Delta de l'Ebre a Barcelona (Ohla Eixample)

Tradicions, tendències i moda

Els hotels també han donat protagonisme a part de la cultura del nostre país. És el cas de l'Ohla Eixample, que el 5 de maig embriaga la seva terrassa de les tradicions del Delta de l'Ebre amb actuacions en directe amb La Rondalla com a protagonista i degustació de productes típics de la zona: ostres i licor d'arròs.

"A nivell laboral, la pandèmia ha sigut dramàtica, amb molts alts i baixos, però ara continuem amb l'energia del primer dia", explica Joaquim López.

Espai també per a la White Party al Negresco Princess el 6 de maig i la Black Party a l'Ohla Barcelona el 12 de maig. I les tendències i les modes de diferents disciplines del ball, també motiu d'algunes de les Festes de Reactivació, com classes d'iniciació de swing al Barcelona Princess, el 7 de maig, amb una de les millors escoles, la Barcelona SwingCats.

Festes gratis per seduir els barcelonins
Swing a la Gym Bar (Princess Barcelona)

"Hi hagut un boom per aquest ball a Europa els últims anys, i, en particular, a Barcelona, on es calcula que hi ha 7.000 ballarins que el practiquen habitualment", explica Núria Flores, responsable de vendes i màrqueting del Barcelona Princess. I afegeix: "Per això hi hem apostat."

Le Méridien Barcelona ha apostat per reviure els anys 70 i 80 amb música en directe i vestits de l'època el 8 de maig, mentre que el country i la música en directe de Fabio Canu seran protagonistes el dissabte 13 de maig a l'Attica 21 Barcelona Mar. Es tancarà el cicle de festes al The Hoxton, Poblenou, el 14 de maig.

Aquesta i totes les propostes turístiques que fem, cada setmana, a Catalunya Informació, les podeu recuperar a la web del programa "Un país per voltar".

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut
Cerca posts del blog