Aquest any, amb motiu de la celebració dels 100 anys de les Normes Ortogràfiques del 1913 de l'Institut d'Estudis Catalans,  TV3 ha realitzat 45 noves peces de Català a l'atac, l'espai de divulgació lingüística estrenat el 2012. I s'ha fet d'acord amb la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. 

Mitjançant imatges d'arxiu de pel·lícules antigues lliures de drets, "Català a l'atac" divulga d'una manera entretinguda aspectes gramaticals de la llengua catalana, tot fent una incidència especial en els errors més habituals entre la població catalana.
 
La durada de cada peça és exactament d'un minut. El to no és directament didàctic, sinó que s'hi difonen aspectes gramaticals del català d'una manera diferent de l'habitual: mitjançant una narració i alhora amb sentit de l'humor. 

La seva emissió serà tots els dies feiners. A TV3, al matí abans del TN Comarques i al vespre abans de l'Espai Terra. Al 33, cada nit després de La Riera a partir de dilluns 11 de novembre.

L'equip és el mateix de "Català a l'atac" i "Llibres a l'atac", Josep Maria Martorell a la realització i Enric Gomà a la direcció i el guió. També ha comptat amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Catalans.
Anar al contingut