Avui, a les 22.35, a TV3

"Cases d'algú" d'Irlanda a Sèrbia, amb sorpresa inclosa

Aquesta setmana, Joan Maria Pou coneixerà una família extraordinària a Irlanda i després, cap a Sèrbia, a trobar-se amb en Dragan, que li va prometre que jugaria a bàsquet amb ell i els seus amics.

La primera parada serà a Irlanda. Allà es retrobarà amb la Hanan, una mare que viu amb el seu marit i els seus quatre fills en un poble petit. Tots van néixer a Síria, però el 2016 en van marxar per fugir de la guerra. Després d'un periple duríssim per Turquia, es van estar encara una bona temporada en un camp de refugiats a Grècia fins que els van acollir a Irlanda. En Pou té un munt de preguntes per fer-los, però també moltes ganes de viure amb ells el seu dia a dia en un país nou. Amb la Hanan veurà com s'ho fan per aprendre anglès, com tenen la seva pròpia comunitat i com els fills tornen a començar una vida gràcies a l'escola. Tot això, amb un somriure que no s'esvaeix.

I després d'això, tornarà a agafar un avió per viatjar fins a Sèrbia, a casa d'en Dragan. Viu a Novi Sad amb els seus germans i va prometre a en Pou, a la caravana de "Cases d'algú",que jugaria a bàsquet amb ell i els seus amics. Però poc es pensava que es trobaria amb un rival tan competitiu i atlètic. A més, en Dragan el deixarà anar a la seva escola, on ensenya literatura sèrbia a nens i nenes de primària. Potser encara n'aprendrà alguna cosa, en Pou. Tot i que sembli que en Dragan és només un noi atlètic i molt treballador, de seguida es veu que és un tros de pa i farà sentir en Pou un més de la seva colla i de la seva vida.

Anar al contingut