"Casal rock"
"Casal rock"
L'any 2009, "Casal rock" va revolucionar les vides de 25 avis i àvies de més de 70 anys que es van apuntar al repte de defensar un repertori de rock de veritat. Després de l'èxit de la primera temporada i de l'experiència, tant professional com humana, que va suposar el programa, "Casal rock" torna amb les mateixes ganes de viure i veure un repte musical i vital. I torna amb eufòria.

Aquest any el repte era tan gran o més, ja que havíem de tornar a trobar un grup que acceptés el repte i el visqués amb tota l'energia i l'emoció. L'equip del programa es va posar en marxa un altre cop per trobar els 20 valents d'aquest any. I al capdavant de l'aventura, com l'any passat, el Marc Parrot.

Durant vuit setmanes intenses de càsting, l'equip va visitar moltes localitats de Catalunya veient moltíssima gent amb ganes d'entrar al "Casal rock". D'entre tota la gent que s'hi va presentar, només 50 podien passar a la segona fase, en què s'havien d'enfrontar amb la cançó d'arrencada d'aquest any: "Eufòria" dels Mazoni.

Durant quatre dies el Marc va dedicar temps a cada un dels candidats per veure com defensaven la cançó i com s'adaptaven als grans problemes de l'any passat: seguir el ritme i entendre el contratemps, elements bàsics pel rock.
D'entre aquests 50 només en podíem triar 20, que serien els integrants del "Casal rock" d'aquest any. La tria va ser difícil.

Però els hem trobat. De Banyoles, de Sant Miquel de Campmajor, de Barcelona, Tàrrega, Cervera, Gavà, Alella... El grup d'aquest any ha acumulat molts quilòmetres i, malgrat les gelades i nevades d'aquest hivern, els avis no han deixat de venir de lluny per seguir amb la feina. Durant cinc mesos Can Felipa, al Poblenou de Barcelona, ha tornat a ser la sala d'assaig de "Casal rock". Allà s'ha picat pedra per preparar el repertori d'aquesta segona temporada, un repertori més complicat que el de l'any passat, en què la cançó més difícil ha estat el "Give it away", dels Red Hot Chili Peppers. Un èxit dels 90 que fins i tot el Marc va dir, quan la va triar, que seria per als més temeraris. Any nou, reptes nous.

Del novembre del 2009 a l'abril del 2010, els avis han assajat cada dilluns i dijous al matí, seguint el patró de la primera temporada.

Però aquest any les coses han estat una mica més mogudes: han marxat de convivències fora de Barcelona per escalfar motors, han gravat videoclips, han anat a cantar amb grans estrelles del rock com El Canto del Loco o Fito y Los Fitipaldis, han rebut visites a la sala com la d'Els Pets i han tocat en directe per fer rodar el repertori en llocs com la presó de Can Brians 2.

Una de les notícies grosses d'aquest any va ser el viatge a Londres. Per premiar els seu esforç amb l'anglès anirien a gravar una cançó de The Clash a un dels millors estudis londinencs.

Han estat cinc mesos de feina molt intensa que es podrà veure a partir del dimarts 27 d'abril a les 22.30 a TV3.

Durant 10 capítols, els espectadors viuran amb ells el dia a dia dels assajos per arribar a l'objectiu final: un concert a la sala Razzmatazz de Barcelona davant de 1.500 persones. Un últim capítol, l'onzè, servirà els millors moments de la temporada.

"Casal rock" és una producció de Televisió de Catalunya, Media 3.14 i el Terrat.