• T1xC33
    Veure vídeo

    T1xC33

    Visitem l'estudi del fotògraf Coke Bartrina. Aquí, hi té també les eines que utilitza per fer mobles. I és que en Coke no només fa fotografies per a publicitat o per crear llibres dels seus viatges arreu del món. També és un manetes. Ja li ve de petit. Volia ser inventor. Després d'estudiar enginyeria, va començar a fer els seus mobles i documentar els processos fent-ne fotos. Diu que té els dos oficis, però es guanya la vida amb la fotografia perquè, quan treballa amb la fusta, ho vol fer sense cap pressa.
    Anirem a l'estudi de Maria Pratts, al barri de la Pau. Una artista pluridisciplinària que viu al marge de les xarxes socials i les galeries d'art. Qui vulgui veure la seva obra l'ha d'anar a buscar, i això és el que ha fet la Bibiana.
    Al Born, el mateix barri on abans hi havia una de les més famoses escoles de sabaters, ara hi té el seu taller la dissenyadora de calçat Sara de Ubieta. Una artesana del segle XXI que busca nous models de treball, de producció i de producte dotant-los de missatge.

    Visitem l'estudi del fotògraf Coke Bartrina. Aquí, hi té també les eines que utilitza per fer mobles. I és que en Coke no només fa fotografies per a publicitat o per crear llibres dels seus viatges arreu del món. També és un manetes. Ja li ve de petit. Volia ser inventor. Després d'estudiar enginyeria, va començar a fer els seus mobles i documentar els processos fent-ne fotos. Diu que té els dos oficis, però es guanya la vida amb la fotografia perquè, quan treballa amb la fusta, ho vol fer sense cap pressa. Anirem a l'estudi de Maria Pratts, al barri de la Pau. Una artista pluridisciplinària que viu al marge de les xarxes socials i les galeries d'art. Qui vulgui veure la seva obra l'ha d'anar a buscar, i això és el que ha fet la Bibiana. Al Born, el mateix barri on abans hi havia una de les més famoses escoles de sabaters, ara hi té el seu taller la dissenyadora de calçat Sara de Ubieta. Una artesana del segle XXI que busca nous models de treball, de producció i de producte dotant-los de missatge.

  • T1xC32
    Veure vídeo

    T1xC32

    Comencem el programa amb unes vistes de Barcelona des de Montjuïc. És així com li agrada contemplar la ciutat al realitzador Tomás Peña. Perquè vol tenir control de la situació, com en els seus rodatges. S'ha donat a conèixer per diferents "fashion films", però al marge de d'audiovisuals comercials, té projectes personals i està preparant un primer llargmetratge.
    I de la muntanya al mar, perquè amb la fotògrafa Laia Abril anem fins al pont del Maremagnum. Ens aclareix que fa servir la fotografia com una eina més per explicar històries, juntament amb el vídeo o les entrevistes. Per això li agrada definir-se com a "narradora multiplataforma". Li interessen la recerca sociològica i els temes d'identitat, de gènere o els desordres alimentaris. El que la fa diferent: la seva manera de tractar-los. Una part de la culpa la té el seu pas per Fabrica, el centre de creació i comunicació creat per Oliviero Toscani.
    Anirem al Poblenou, on conversarem amb Javier Rodríguez. Aquest il·lustrador, que s'amaga darrere el nom de LOBULO, s'ha donat a conèixer arreu del món gràcies a les seves obres fetes amb paper. Precisió i perfeccionisme extrems, que no semblen fets per la mà de l'home. En resum: un mag del paper.

    Comencem el programa amb unes vistes de Barcelona des de Montjuïc. És així com li agrada contemplar la ciutat al realitzador Tomás Peña. Perquè vol tenir control de la situació, com en els seus rodatges. S'ha donat a conèixer per diferents "fashion films", però al marge de d'audiovisuals comercials, té projectes personals i està preparant un primer llargmetratge. I de la muntanya al mar, perquè amb la fotògrafa Laia Abril anem fins al pont del Maremagnum. Ens aclareix que fa servir la fotografia com una eina més per explicar històries, juntament amb el vídeo o les entrevistes. Per això li agrada definir-se com a "narradora multiplataforma". Li interessen la recerca sociològica i els temes d'identitat, de gènere o els desordres alimentaris. El que la fa diferent: la seva manera de tractar-los. Una part de la culpa la té el seu pas per Fabrica, el centre de creació i comunicació creat per Oliviero Toscani. Anirem al Poblenou, on conversarem amb Javier Rodríguez. Aquest il·lustrador, que s'amaga darrere el nom de LOBULO, s'ha donat a conèixer arreu del món gràcies a les seves obres fetes amb paper. Precisió i perfeccionisme extrems, que no semblen fets per la mà de l'home. En resum: un mag del paper.

  • T1xC31
    Veure vídeo

    T1xC31

    A l'Atelier de Teresa Helbig ens han citat els artistes florals Flowers by Bornay. D'ells es diu que són el "Ferran Adrià" de les flors. S'han creat un estil propi, on no hi ha límits. Si no troben colors a la natura, els creen amb esprais de pintura. I si una cosa no es pot dir amb paraules, ells ho fan amb flors.
    Al Bar Balius ens trobem amb Elsa de Alfonso: enginyera nuclear de professió i artista total de vocació. Líder de la banda Elsa de Alfonso y Los Prestigio, intèrpret del grup Ulldeter, autora de bandes sonores, actriu i activista "underground". Ella també serà l'encarregada de donar el toc musical amb "El Oleaje", un dels temes del seu primer EP, "Desencuentros".
    I acabem a la nostra redacció a l'Arts Santa Mònica, on ens trobem amb l'il·lustradora Júlia Solans, que va fer un dels seus dibuixos als vidres. Divertida i crítica a parts iguals, la Júlia sempre parteix d'una frase a l'hora de fer les seves creacions. Coneguda per lemes com "Més punk i menys cupcakes", diu que gràcies a la il·lustració ha trobat una manera de canalitzar l'odi i convertir-lo en quelcom de productiu i ple d'humor.

    A l'Atelier de Teresa Helbig ens han citat els artistes florals Flowers by Bornay. D'ells es diu que són el "Ferran Adrià" de les flors. S'han creat un estil propi, on no hi ha límits. Si no troben colors a la natura, els creen amb esprais de pintura. I si una cosa no es pot dir amb paraules, ells ho fan amb flors. Al Bar Balius ens trobem amb Elsa de Alfonso: enginyera nuclear de professió i artista total de vocació. Líder de la banda Elsa de Alfonso y Los Prestigio, intèrpret del grup Ulldeter, autora de bandes sonores, actriu i activista "underground". Ella també serà l'encarregada de donar el toc musical amb "El Oleaje", un dels temes del seu primer EP, "Desencuentros". I acabem a la nostra redacció a l'Arts Santa Mònica, on ens trobem amb l'il·lustradora Júlia Solans, que va fer un dels seus dibuixos als vidres. Divertida i crítica a parts iguals, la Júlia sempre parteix d'una frase a l'hora de fer les seves creacions. Coneguda per lemes com "Més punk i menys cupcakes", diu que gràcies a la il·lustració ha trobat una manera de canalitzar l'odi i convertir-lo en quelcom de productiu i ple d'humor.

  • T1xC30
    Veure vídeo

    T1xC30

    Dalt d'un terrat de Sarrià, Bibiana Ballbè es troba amb el jove fotògraf Adrià Cañameras. Conegut sobretot pels seus retrats a moltes bandes i músics de la nostra escena, Cañameras també està en ple procés d'editar llibres més sobre espais naturals com el Mediterrani, i ciutats com Madrid. I després de carrets i carrets, encara considera que les seves millors fotos són unes polaroids que va fer quan era nen.
    Després d'estar-se molts anys estudiant a Anvers i treballant a per a grans firmes, la dissenyadora de moda Andrea Ayala ha tornat a Barcelona decidida a impulsar la seva pròpia marca. La visitem al seu taller de Poblenou on idea tots els models i supervisa les peces una a una. Moltes d'elles acaben a la botiga que té al barri del Marais de París, amb d'altres dissenyadors catalans.
    Al restaurant Bicioci, ens espera la il·lustradora Laia Arqueros. S'ha construït un món que es regeix per la sensualitat, la feminitat, la natura i la religió. Imatges austeres que sembla que amaguin secrets ancestrals. S'ha inventat una tècnica pròpia: el gravat dinàmic. Dibuixos en sèrie, que sols tenen un sentit i junts en tenen un altre. Una tècnica que queda materialitzada en paper, o en un giff animat. Una mostra més de com utilitza el dibuix seqüencial per explicar històries.

    Dalt d'un terrat de Sarrià, Bibiana Ballbè es troba amb el jove fotògraf Adrià Cañameras. Conegut sobretot pels seus retrats a moltes bandes i músics de la nostra escena, Cañameras també està en ple procés d'editar llibres més sobre espais naturals com el Mediterrani, i ciutats com Madrid. I després de carrets i carrets, encara considera que les seves millors fotos són unes polaroids que va fer quan era nen. Després d'estar-se molts anys estudiant a Anvers i treballant a per a grans firmes, la dissenyadora de moda Andrea Ayala ha tornat a Barcelona decidida a impulsar la seva pròpia marca. La visitem al seu taller de Poblenou on idea tots els models i supervisa les peces una a una. Moltes d'elles acaben a la botiga que té al barri del Marais de París, amb d'altres dissenyadors catalans. Al restaurant Bicioci, ens espera la il·lustradora Laia Arqueros. S'ha construït un món que es regeix per la sensualitat, la feminitat, la natura i la religió. Imatges austeres que sembla que amaguin secrets ancestrals. S'ha inventat una tècnica pròpia: el gravat dinàmic. Dibuixos en sèrie, que sols tenen un sentit i junts en tenen un altre. Una tècnica que queda materialitzada en paper, o en un giff animat. Una mostra més de com utilitza el dibuix seqüencial per explicar històries.

  • T1xC29
    Veure vídeo

    T1xC29

    Anem fins a l'Eixample, perquè a l'Oma Bistró hem quedat amb les dues integrants de l'estudi de foto Eskenaziencursiva. Que, com no pot ser d'una altra manera, són Adriana Eskenazi i Laura Encursiva. Primer van conèixer els seus treballs respectius per internet, i han acabat sent una parella artística que es complementa a la perfecció sense renunciar a la mirada pròpia.
    Al Pavelló Mies van der Rohe ens espera el jove realitzador Albert Moya. Ha estrenat el curt "American Autumn", una història d'adults convertida en un joc de nens. Una pel·lícula elegant, exquisida, sensible, que es va quedar a les portes del Festival de Sundance d'enguany.
    Acabem al nord de Gràcia, on el dissenyador Borja Martínez hi té la seva seu, Lo Siento Studio, on treballa amb tot el seu equip, i hi trobem una bona mostra de les seves obres, que són una evolució de l'artesania, orgàniques, tàctils, amb volum. I on no hi falten les tipografies experimentals, fetes a mà per Gerard Miró.

    Anem fins a l'Eixample, perquè a l'Oma Bistró hem quedat amb les dues integrants de l'estudi de foto Eskenaziencursiva. Que, com no pot ser d'una altra manera, són Adriana Eskenazi i Laura Encursiva. Primer van conèixer els seus treballs respectius per internet, i han acabat sent una parella artística que es complementa a la perfecció sense renunciar a la mirada pròpia. Al Pavelló Mies van der Rohe ens espera el jove realitzador Albert Moya. Ha estrenat el curt "American Autumn", una història d'adults convertida en un joc de nens. Una pel·lícula elegant, exquisida, sensible, que es va quedar a les portes del Festival de Sundance d'enguany. Acabem al nord de Gràcia, on el dissenyador Borja Martínez hi té la seva seu, Lo Siento Studio, on treballa amb tot el seu equip, i hi trobem una bona mostra de les seves obres, que són una evolució de l'artesania, orgàniques, tàctils, amb volum. I on no hi falten les tipografies experimentals, fetes a mà per Gerard Miró.

  • T1xC28
    Veure vídeo

    T1xC28

    Apassionada de l'estiu, la platja i les palmeres. Així és la dissenyadora de moda Krizia Robustella. I per això ens trobem amb ella a l'espigó del Gas de la Barceloneta. Perquè li agrada la llum i el color, i això és nota en les seves col·leccions, amb les quals va dur els xandalls i l'atreviment a les passarel·les.
    També parlarem amb Sergi Pérez sobre el seu primer llargmetratge: "El camí més llarg per tornar a casa". Un drama sobre l'assimilació de la pèrdua dels éssers estimats que acaba de presentar al Festival de Cinema Europeu de Sevilla i que s'estrenarà el 2015.
    Al bar Glaciar, ens espera l'artista gràfica Mirena Ossorno, tot un referent en el món de l'autoedició. Ella és la impulsora de fanzines com "Sueño samoano" i "Bulbasaur".

    Apassionada de l'estiu, la platja i les palmeres. Així és la dissenyadora de moda Krizia Robustella. I per això ens trobem amb ella a l'espigó del Gas de la Barceloneta. Perquè li agrada la llum i el color, i això és nota en les seves col·leccions, amb les quals va dur els xandalls i l'atreviment a les passarel·les. També parlarem amb Sergi Pérez sobre el seu primer llargmetratge: "El camí més llarg per tornar a casa". Un drama sobre l'assimilació de la pèrdua dels éssers estimats que acaba de presentar al Festival de Cinema Europeu de Sevilla i que s'estrenarà el 2015. Al bar Glaciar, ens espera l'artista gràfica Mirena Ossorno, tot un referent en el món de l'autoedició. Ella és la impulsora de fanzines com "Sueño samoano" i "Bulbasaur".

  • T1xC27
    Veure vídeo

    T1xC27

  • T1xC26
    Veure vídeo

    T1xC26

    Els quatre socis i fundadors d'Arquitectura-G ens esperen a l'estudi de Poblenou. Envoltats de maquetes, coneixerem la seva obra i els secrets de Casa Luz, el projecte guanyador del premi de l'Agrupació Joves Arquitectes de Catalunya.
    Visitem el pis de Martina Matencio, el que aquesta jove fotògrafa l'utilitza com a escenari per a les seves sessions. Té la llum natural perfecta per poder retratar la col·lecció de roba vintage que ven, Luna de Marte. Més tard, al Restaurant Lando, ens parla sobre l'èxit d'aquesta iniciativa i sobre el tipus de bellesa femenina que li agrada, el que s'ha convertit en el seu segell.
    A Molins de Rei ens espera Luis Cerveró. Després de sis anys com un dels caps visibles de la productora CANADA, s'embarca en una nova aventura en solitari com a realitzador i com a impulsor de l'Editorial Terranova.
    La banda sonora del programa serà a càrrec del grup l'Hereu Escampa.

    Els quatre socis i fundadors d'Arquitectura-G ens esperen a l'estudi de Poblenou. Envoltats de maquetes, coneixerem la seva obra i els secrets de Casa Luz, el projecte guanyador del premi de l'Agrupació Joves Arquitectes de Catalunya. Visitem el pis de Martina Matencio, el que aquesta jove fotògrafa l'utilitza com a escenari per a les seves sessions. Té la llum natural perfecta per poder retratar la col·lecció de roba vintage que ven, Luna de Marte. Més tard, al Restaurant Lando, ens parla sobre l'èxit d'aquesta iniciativa i sobre el tipus de bellesa femenina que li agrada, el que s'ha convertit en el seu segell. A Molins de Rei ens espera Luis Cerveró. Després de sis anys com un dels caps visibles de la productora CANADA, s'embarca en una nova aventura en solitari com a realitzador i com a impulsor de l'Editorial Terranova. La banda sonora del programa serà a càrrec del grup l'Hereu Escampa.

  • T1xC24
    Veure vídeo

    T1xC24

  • T1xC23
    Veure vídeo

    T1xC23

    Entre els cactus dels Jardins Costa i Llobera ens espera l'Alba Yruela. Coneixerem les inquietuds, referents i processos creatius d'aquesta la fotògrafa de la Bisbal d'Empordà, que captura instants plens de sensibilitat i espontaneïtat. Des de retrats de l'escena "underground" a fotos per a reportatges de "Vogue", "Pic Magazine". El ventall és molt ampli, però el seu segell, únic.
    Al Museu Marítim, la Bibiana conversarà sobre gore i polèmica amb l'escriptor i guionista Jair Domínguez, que acaba de publicar la seva quarta novel·la, "Segui a la vora del foc".
    I anirem fins al barri de Sant Pere, on el pintor Yago Hortal té el seu estudi: 150 metres quadrats plens de pintures d'infinits colors, lluminosos, fluorescents, explosives.

    Entre els cactus dels Jardins Costa i Llobera ens espera l'Alba Yruela. Coneixerem les inquietuds, referents i processos creatius d'aquesta la fotògrafa de la Bisbal d'Empordà, que captura instants plens de sensibilitat i espontaneïtat. Des de retrats de l'escena "underground" a fotos per a reportatges de "Vogue", "Pic Magazine". El ventall és molt ampli, però el seu segell, únic. Al Museu Marítim, la Bibiana conversarà sobre gore i polèmica amb l'escriptor i guionista Jair Domínguez, que acaba de publicar la seva quarta novel·la, "Segui a la vora del foc". I anirem fins al barri de Sant Pere, on el pintor Yago Hortal té el seu estudi: 150 metres quadrats plens de pintures d'infinits colors, lluminosos, fluorescents, explosives.

  • T1xC22
    Veure vídeo

    T1xC22

    La Bibiana Ballbè visita la il·lustradora Clara Mercadé al seu nou estudi de Gràcia. Coneguda per la seva marca, María Diamantes, ens explica en quines icones s'ha inspirat per al seu llibre "Barcelona visual", mentre observem l"skyline" de la ciutat des de la seva terrassa.
    Canvi d'escenari, anem al Poblenou. A la seva casa taller, coneixerà el Marc Morro, dissenyador de formació. Fa un any ho va deixar tot per fer altres coses. Altres Coses literalment parlant. És el nom de la seva botiga i la marca dels mobles que edita, dissenya i construeix amb les seves mans.
    A Sitges l'espera el Carlos Vermut. Del més pur underground a dues Conchas al Festival de San Sebastián per "Diamond Flash". Millor pel·lícula i Millor director. Doblet històric.
    La música en directe dels Fighter Pillow posarà la banda sonora en aquesta edició de "Caràcter".

    La Bibiana Ballbè visita la il·lustradora Clara Mercadé al seu nou estudi de Gràcia. Coneguda per la seva marca, María Diamantes, ens explica en quines icones s'ha inspirat per al seu llibre "Barcelona visual", mentre observem l"skyline" de la ciutat des de la seva terrassa. Canvi d'escenari, anem al Poblenou. A la seva casa taller, coneixerà el Marc Morro, dissenyador de formació. Fa un any ho va deixar tot per fer altres coses. Altres Coses literalment parlant. És el nom de la seva botiga i la marca dels mobles que edita, dissenya i construeix amb les seves mans. A Sitges l'espera el Carlos Vermut. Del més pur underground a dues Conchas al Festival de San Sebastián per "Diamond Flash". Millor pel·lícula i Millor director. Doblet històric. La música en directe dels Fighter Pillow posarà la banda sonora en aquesta edició de "Caràcter".

  • T1xC21
    Veure vídeo

    T1xC21

  • T1xC20
    Veure vídeo

    T1xC20

    Bibiana Ballbè es troba al barri de Gràcia amb la il·lustradora Maria Corte, coneguda pel seu estil sòlid i alhora voluptuós, que l'ha dut a editar al New York Times, el Corriere della Sera, o el Wall Street Journal. Després se'n van fins a l'antiga fàbrica de galetes de Poblenou que Gabriele Schiavon i Gerard Sanmartí van convertir en un estudi de disseny, on treballen l'interiorisme i el disseny de mobiliari. Batejat com "La Granja" ja té seu també a Istanbul i Hong Kong. I no ens movem d'aquest barri ple de creadors i empreses emergents perquè en un dels seus carrers hi ha la redacció barcelonina del mitjà internacional VICE. Ballbè conversarà amb el seu responsable, Andrés Reymondes, des de dalt del terrat. També des d'una terrassa, la del Santa Mònica, toca temes en directe "LA IAIA", el grup de Vic que posa banda sonora al programa.

    Bibiana Ballbè es troba al barri de Gràcia amb la il·lustradora Maria Corte, coneguda pel seu estil sòlid i alhora voluptuós, que l'ha dut a editar al New York Times, el Corriere della Sera, o el Wall Street Journal. Després se'n van fins a l'antiga fàbrica de galetes de Poblenou que Gabriele Schiavon i Gerard Sanmartí van convertir en un estudi de disseny, on treballen l'interiorisme i el disseny de mobiliari. Batejat com "La Granja" ja té seu també a Istanbul i Hong Kong. I no ens movem d'aquest barri ple de creadors i empreses emergents perquè en un dels seus carrers hi ha la redacció barcelonina del mitjà internacional VICE. Ballbè conversarà amb el seu responsable, Andrés Reymondes, des de dalt del terrat. També des d'una terrassa, la del Santa Mònica, toca temes en directe "LA IAIA", el grup de Vic que posa banda sonora al programa.

  • T1xC19
    Veure vídeo

    T1xC19

    Bibiana Ballbè es troba al Raval amb el fotoperiodista Edu Bayer. Passegen fins a la Rambla comentant els seus reportatges internacionals, però també els que ha fet en aquest mateix carrer. Després se'n va a la Rambla de Catalunya, on els actors Oriol Vila i Raquel Salvador estan rodant la seva websèrie "Nico & Sunset" i li expliquen més detalls de la producció, a una de les suites de l'hotel que fan servir com a localització. Acabem amb una conversa amb la cantant i compositora Javiera Mena sobre la seva relació amb Barcelona, ciutat on no només actua, sinó que també enregistra videoclips. Ella tancarà el programa, tocant el piano a la nostra redacció de l'Arts Santa Mònica.

    Bibiana Ballbè es troba al Raval amb el fotoperiodista Edu Bayer. Passegen fins a la Rambla comentant els seus reportatges internacionals, però també els que ha fet en aquest mateix carrer. Després se'n va a la Rambla de Catalunya, on els actors Oriol Vila i Raquel Salvador estan rodant la seva websèrie "Nico & Sunset" i li expliquen més detalls de la producció, a una de les suites de l'hotel que fan servir com a localització. Acabem amb una conversa amb la cantant i compositora Javiera Mena sobre la seva relació amb Barcelona, ciutat on no només actua, sinó que també enregistra videoclips. Ella tancarà el programa, tocant el piano a la nostra redacció de l'Arts Santa Mònica.

  • T1xC18
    Veure vídeo

    T1xC18

    Bibiana Ballbè va fins a Caldes d'Estrac per visitar el tòtem de la publicitat, Oriol Villar, qui després de treballar des del centre de Barcelona, prefereix aquest indret privilegiat per desenvolupar les seves campanyes. Després visita l'estudi de l'artista Guim Tió, que li confessa que gràcies a les xarxes socials ha pogut fer una carrera internacional, i ara fins i tot va a llocs com Taiwan a produir obra, exposar-la i vendre-la. Acabem al bar Cèntric de Barcelona, on Ballbè es troba amb la redactora de "Playground" i poeta Luna Miguel, que amb gairebé 24 anys, ja té força poemaris publicats i gestiona l'editorial dels seus pares.

    Bibiana Ballbè va fins a Caldes d'Estrac per visitar el tòtem de la publicitat, Oriol Villar, qui després de treballar des del centre de Barcelona, prefereix aquest indret privilegiat per desenvolupar les seves campanyes. Després visita l'estudi de l'artista Guim Tió, que li confessa que gràcies a les xarxes socials ha pogut fer una carrera internacional, i ara fins i tot va a llocs com Taiwan a produir obra, exposar-la i vendre-la. Acabem al bar Cèntric de Barcelona, on Ballbè es troba amb la redactora de "Playground" i poeta Luna Miguel, que amb gairebé 24 anys, ja té força poemaris publicats i gestiona l'editorial dels seus pares.

Anar al contingut