
El novembre de 2013, coincidint amb la Setmana de la Ciència, Televisió de Catalunya, en col·laboració amb l'Associació per a la Divulgació de la Cultura Científica, va estrenar la sèrie "Càpsules de ciència". L'espai comprèn una sèrie de reportatges dedicats a la biomedicina i la biotecnologia protagonitzats per científics catalans i amb vincles a Catalunya.
Catalunya té una gran tradició en recerca i innovació, i aixopluga coneixement científic de primer nivell. Televisió de Catalunya en col·laboració amb ADICC, recull el testimoni de l'elit científica catalana, amb l'objectiu de contribuir a la divulgació de la marca Catalunya com un lloc capdavanter en investigació científica. Així mateix, es volen transmetre els beneficis socials derivats dels treballs de la comunitat científica, que acaben arribant a la població en forma de productes i serveis que en milloren el benestar.
La sèrie "Càpsules de ciència", dedicada al món de la biomedicina i la biotecnologia, s'emet al 33 i permet conèixer la feina de l'elit científica catalana i els seus vincles amb les ciutats on viuen.
Investigadors de la segona temporada (novembre 2014):
- Germán Anastasio Ramón, tecnologia per complaure el paladar
- Jordi Palacín, tecnologia que trenca barreres
- Emili Elizalde, l'orígen de l'Univers: L'abans del no res
- Ximo Company, l'art amb ulls de científic
- Josefina Castellví, investigació sota zero
- Matteo Cavalli-Sforza, el Bossó de Higgs. L'agulla de paller
- Joan Estany, porcs més saludables
- Joan de Dalmau, què s'hi cou a l'Espai?
- Joaquim Ros, l'estranya ataxia de Friedrich
- Josep Maria Palet, la història escrita en el paisatge
- Lluïsa Fernanda Cabeza, energies renovables: reeinventar la roda
- Miquel Àngel Pericàs, refinant la farmàcia
- Olga Martin. els nous aliments
- Pere Puigdomènech, la revolució verda de la biotecnologia
- Xavier Hijós, la química es torna verda
- Eudald Carbonell, tecnologia i evolució humana
- Joan Ibars, biomassa:Energia renovable de proximitat
- Ignasi Casanova, viure a la lluna. Nous materials
- Paul Christou, agricultura molecular contra la sida
Primera temporada del programa (novembre de 2013)
- Jaume Bertranpetit. L'origen de l'ADN
- Manel Esteller. L'ADN i l'entorn: l'epigenètica
- Fàtima Bosch. Teràpia gènica
- Francesc Guarner. El microbioma: la genètica dels microbis
- Lluís Torner. L'ús de la llum en medicina
- Germans Brugada. La mort sobtada
- Valentí Fuster. Hàbits saludables
- Mara Dierssen. Fòbies i pànic
- Bonaventura Clotet i Josep Maria Gatell. Una vacuna per a la sida
- Pedro Alonso. Una vacuna contra la malària
- Joan Guinovart. La malaltia de Lafora
- Jordi Garcia Mas. Genètica dels aliments
- Marc Solsona. Selecció genètica a grans cultius
- Lluís Maria Arola. Els aliments funcionals
- Josep Baselga. Noves armes contra el càncer
- Ramon Gomis. Diabetis
- Xavier Montalban. Esclerosis Múltiple
- Mercè Boada. Alzheimer
- Ferran Barbé. L'apnea del son
Catalunya té una gran tradició en recerca i innovació, i aixopluga coneixement científic de primer nivell. Televisió de Catalunya en col·laboració amb ADICC, recull el testimoni de l'elit científica catalana, amb l'objectiu de contribuir a la divulgació de la marca Catalunya com un lloc capdavanter en investigació científica. Així mateix, es volen transmetre els beneficis socials derivats dels treballs de la comunitat científica, que acaben arribant a la població en forma de productes i serveis que en milloren el benestar.
La sèrie "Càpsules de ciència", dedicada al món de la biomedicina i la biotecnologia, s'emet al 33 i permet conèixer la feina de l'elit científica catalana i els seus vincles amb les ciutats on viuen.
Investigadors de la segona temporada (novembre 2014):
- Germán Anastasio Ramón, tecnologia per complaure el paladar
- Jordi Palacín, tecnologia que trenca barreres
- Emili Elizalde, l'orígen de l'Univers: L'abans del no res
- Ximo Company, l'art amb ulls de científic
- Josefina Castellví, investigació sota zero
- Matteo Cavalli-Sforza, el Bossó de Higgs. L'agulla de paller
- Joan Estany, porcs més saludables
- Joan de Dalmau, què s'hi cou a l'Espai?
- Joaquim Ros, l'estranya ataxia de Friedrich
- Josep Maria Palet, la història escrita en el paisatge
- Lluïsa Fernanda Cabeza, energies renovables: reeinventar la roda
- Miquel Àngel Pericàs, refinant la farmàcia
- Olga Martin. els nous aliments
- Pere Puigdomènech, la revolució verda de la biotecnologia
- Xavier Hijós, la química es torna verda
- Eudald Carbonell, tecnologia i evolució humana
- Joan Ibars, biomassa:Energia renovable de proximitat
- Ignasi Casanova, viure a la lluna. Nous materials
- Paul Christou, agricultura molecular contra la sida
Primera temporada del programa (novembre de 2013)
- Jaume Bertranpetit. L'origen de l'ADN
- Manel Esteller. L'ADN i l'entorn: l'epigenètica
- Fàtima Bosch. Teràpia gènica
- Francesc Guarner. El microbioma: la genètica dels microbis
- Lluís Torner. L'ús de la llum en medicina
- Germans Brugada. La mort sobtada
- Valentí Fuster. Hàbits saludables
- Mara Dierssen. Fòbies i pànic
- Bonaventura Clotet i Josep Maria Gatell. Una vacuna per a la sida
- Pedro Alonso. Una vacuna contra la malària
- Joan Guinovart. La malaltia de Lafora
- Jordi Garcia Mas. Genètica dels aliments
- Marc Solsona. Selecció genètica a grans cultius
- Lluís Maria Arola. Els aliments funcionals
- Josep Baselga. Noves armes contra el càncer
- Ramon Gomis. Diabetis
- Xavier Montalban. Esclerosis Múltiple
- Mercè Boada. Alzheimer
- Ferran Barbé. L'apnea del son