Reorganització dels canals

Canvis de programació pel seguiment de l'actualitat amb motiu del coronavirus

TV3 i Catalunya Ràdio han decidit una nova reorganització dels seus canals per garantir una informació de qualitat, puntual i rigorosa de tota l'actualitat entorn a la crisi del coronavirus, en un moment molt delicat de l'evolució de la pandèmia que exigeix unes mesures tan dràstiques com inèdites per al conjunt de la societat.
TEMA:
Programació especial

Mentre duri l'estat d'alarma, TV3 i el 3/24 emetran en "simulcast" tot el dia. La jornada comença amb franges informatives que van fins al "Planta baixa", que avança l'hora d'entrada a les 11.00. A continuació agafa el relleu el "TN migdia" que avança també la seva hora habitual d'emissió i té una durada de 90 minuts. Després, s'ofereixen dos capítols de "Cuines" que donen pas als habituals de les tardes, "Tot es mou", seguit de l'"Està passant".

A la nit, el "TN vespre" s'emet a l'hora habitual, a les 21.00, i s'allarga fins a les 22.30, hora en què entra el prime time amb la programació diària, i al final de la qual s'ofereix una altra franja d'informació fins a les 6 de l'endemà. A banda, en els moments que es cregui necessari, s'inclouran noves edicions dels programes "Volem saber" en el format que requereixi l'actualitat del moment.

Super3, també a través del canal d'Esport3

Esport3, que ha vist com s'han anat cancel·lant les cites esportives locals i mundials de totes les disciplines, allibera bona part de la seva graella, de 6.00 a 21.50, per emetre programació infantil en "simulcast" amb el Super3. A partir de les 21.50, Esport3 recupera la programació esportiva, que va des de documentals fins a la repetició de partits diversos, entrevistes... El 33, per la seva banda, reforça l'oferta cultural. Cada nit ofereix espectacles de teatre, concerts, cine, art, dansa...

Tot plegat respon a la necessitat d'oferir una programació més adequada a les necessitats de la ciutadania en uns moments de gran excepcionalitat. En aquest sentit, la CCMA col·labora amb els Departaments d'Ensenyament i Cultura de la Generalitat i reforça la programació infantil i juvenil i la cultural.

A banda, aquests canvis permeten reorganitzar els equips perquè tots els professionals puguin treballar amb les garanties extraordinàries de seguretat laboral que calen ara.

Programació de Catalunya Ràdio

Pel que fa a Catalunya Ràdio s'ha pres la mesura d'allargar el "Catalunya nit", i en el cas d'iCat i Catalunya Música, fer una programació enregistrada. Aquests continguts inclouran no només programació musical; també oferirà reemissions de contingut cultural en les franges en què habitualment s'estrenen programes d'aquestes característiques.

ARXIVAT A:
Programació especial