Reorganització dels canals

Canvis de programació pel seguiment de l'actualitat amb motiu del coronavirus

TV3 i Catalunya Ràdio han decidit una nova reorganització dels seus canals per garantir una informació de qualitat, puntual i rigorosa de tota l'actualitat entorn a la crisi del coronavirus, en un moment molt delicat de l'evolució de la pandèmia que exigeix unes mesures tan dràstiques com inèdites per al conjunt de la societat.

Mentre duri l'estat d'alarma, TV3 i el 3/24 emetran en "simulcast" tot el dia. La jornada comença amb franges informatives que van fins al "Planta baixa", que avança l'hora d'entrada a les 11.00. A continuació agafa el relleu el "TN migdia" que avança també la seva hora habitual d'emissió i té una durada de 90 minuts. Després, s'ofereixen dos capítols de "Cuines" que donen pas als habituals de les tardes, "Tot es mou", seguit de l'"Està passant".

A la nit, el "TN vespre" s'emet a l'hora habitual, a les 21.00, i s'allarga fins a les 22.30, hora en què entra el prime time amb la programació diària, i al final de la qual s'ofereix una altra franja d'informació fins a les 6 de l'endemà. A banda, en els moments que es cregui necessari, s'inclouran noves edicions dels programes "Volem saber" en el format que requereixi l'actualitat del moment.

Super3, també a través del canal d'Esport3

Esport3, que ha vist com s'han anat cancel·lant les cites esportives locals i mundials de totes les disciplines, allibera bona part de la seva graella, de 6.00 a 21.50, per emetre programació infantil en "simulcast" amb el Super3. A partir de les 21.50, Esport3 recupera la programació esportiva, que va des de documentals fins a la repetició de partits diversos, entrevistes... El 33, per la seva banda, reforça l'oferta cultural. Cada nit ofereix espectacles de teatre, concerts, cine, art, dansa...

Tot plegat respon a la necessitat d'oferir una programació més adequada a les necessitats de la ciutadania en uns moments de gran excepcionalitat. En aquest sentit, la CCMA col·labora amb els Departaments d'Ensenyament i Cultura de la Generalitat i reforça la programació infantil i juvenil i la cultural.

A banda, aquests canvis permeten reorganitzar els equips perquè tots els professionals puguin treballar amb les garanties extraordinàries de seguretat laboral que calen ara.

Programació de Catalunya Ràdio

Pel que fa a Catalunya Ràdio s'ha pres la mesura d'allargar el "Catalunya nit", i en el cas d'iCat i Catalunya Música, fer una programació enregistrada. Aquests continguts inclouran no només programació musical; també oferirà reemissions de contingut cultural en les franges en què habitualment s'estrenen programes d'aquestes característiques.

ARXIVAT A:
Programació especial
Anar al contingut