Capítol 1. Rosa Bou i Lildami

Rosa Bou i Lildami miren la pantalla de la tablet a 'Canvi de xip'
Lildami i Rosa Bou a "Canvi de xip"

Objectiu: Crear un compte d'Instagram on publicar els seus poemes i escrits. Organitzar un recital de poesia.
La Rosa té una debilitat: l'escriptura. Tot i així, mai no s'ha atrevit a ensenyar els seus escrits i somia poder fer que la seva poesia arribi més enllà de les quatre parets de casa. Lildami, un dels màxims representants de la música urbana en català, l'ajudarà a fer pública la seva obra a través de les tecnologies. Junts coneixeran el món de la Instapoesia, crearan un compte i publicaran textos. A més, amb l'ajuda de les amigues de la Rosa, organitzaran la presentació del seu perfil a xarxes en un recital molt emotiu.

 

Capítol 2. Eloi Mestre i Belena Gaynor

Belena Gaynor mostra a l'Eloi Mestre els exercicis que ha de fer a 'Canvi de Xip'
Belena Gaynor i Eloi Mestre a "Canvi de xip"

Objectiu: Guanyar autonomia en el món digital a través d'un curs introductori. Enviar whatsapps, notes de veu i correus electrònics, fer servir les emoticones i la càmera fotográfica.
L'Eloi és un històric de La Passió d'Esparreguera i, com Jesucrist, el personatge que va interpretar durant 18 anys, és també un home completament analògic. La Belena, una youtuber professional de la comunicació digital, arriba amb un objectiu clar: descobrir-li les meravelles del món digital. Malgrat que la dona de l'Eloi no confia gaire que se'n surti, la Belena li ensenyarà des de zero per què serveixen les emoticones, els missatges de veu, Google o els correus electrònics, i el sotmetrà a un exigent examen final. Amb el pas dels dies la Belena i l'Eloi es convertiran en un autèntic duet còmic molt ben avingut, i tot amb l'esplèndid teló de fons de La Passió.

 

Capítol 3. Anna Garcia i Long Li Xue

Anna Garcia i Long Li Xue obren una ampolla de cava a 'Canvi de xip'
Anna Garcia i Long Li Xue a "Canvi de xip"

Objectiu: Obrir una botiga online per vendre manualitats i reinvertir els beneficis en el seu hobby. Crear una presentació fotogràfica digital.

L'Anna té dues passions: el patchwork i Les Divines, el seu estimat grup d'amigues, ara una mica refredat a causa de la pandèmia. El Long Li Xue, tiktoker i tot un terratrèmol, arribarà a Sant Julià de Vilatorta per donar-li un cop de mà amb dos objectius: ajudar-la a vendre les seves manualitats a través d'una app, i organitzar una retrobada de Les Divines amb sorpresa final: un muntatge digital amb fotografies. Dues personalitats de rialla contagiosa que faran un tàndem divertit i molt ben avingut, i que viuran cada dia de l'experiència com si fos un joc.

 

Capítol 4. Rosa Valls i Sofia Janer

Rosa Valls i Sofia Janer parlen assegudes al sofà a 'Canvi de xip'
Rosa Valls i Sofia Janer a "Canvi de xip"

Objectiu: Utilitzar un telèfon intel·ligent des de zero: introduir números a l'agenda, fer trucades i videotrucades, rebre i enviar missatges de veu i de vídeo, cercar receptes per internet.
La Rosa és una de les mítiques "iaies de Sils", una associació que vetlla per la conservació de la cuina tradicional. Ella és de conviccions fermes: està convençuda que d'un mòbil ella no n'ha de fer res... La Sofia, cuinera i influencer gastronòmica, arriba amb els ànims de convèncer-la i aconseguir un repte: que la Rosa aprengui a fer anar un nou telèfon mòbil que li faciliti la vida i poder estar més en contacte amb la família. No serà senzill, però, amb el pretext de la cuina, aprendran a fer servir el nou aparell, a seguir receptes per internet, o oferir consells a la família i amics. A més a més, la Sofia es reservarà una sorpresa final que ens emocionarà a tots.

 

Capítol 5. Roseta Marcé i Xènia Casado

Roseta Marcé i Xènia Casado es fan un selfie a 'Canvi de xip'
Roseta Marcé i Xènia Casado a "Canvi de xip"

Objectiu: Incorporar la seva tauleta abandonada a les seves rutines diàries: aplicacions d'entrenament mental, mots encreuats, cerca de música i vídeos per fer exercici.
Poques persones arriben als 88 anys amb l'energia que té la Roseta, una pionera de la natació sincronitzada sense pèls a la llengua. A ella li agradaria utilitzar la tecnologia per exercitar la ment i mantenir-se activa, però confessa que li costa retenir el que aprèn. I aquí arriba la Xènia Casado, locutora i comunicadora, disposada a donar-li eines perquè incorpori un element tecnològic a la seva vida quotidiana: la tauleta. Juntes descobriran el brain training, les aplicacions per escoltar música o fer gimnàstica, i protagonitzaran un final aquàtic històric.

 

Capítol 6. Ramon de Baila i Mockudramas

Ramon de Baila i Mockudramas encaixen les mans a 'Canvi de xip'
Mockudramas i Ramon de Baila a "Canvi de xip"

Objectiu: Utilitzar la tecnologia per comunicar-se amb la família (neta i besnets) i per aprendre coses del delta (càmera fotográfica, aplicacions de mapes).
El Ramon és un entranyable jubilat de Deltebre que, degut a la pandèmia, no veu el seus besnets des de fa molt de temps. La visita del Mockudramas ho trastocarà tot, ja que arriba amb el repte que el Ramon deixi enrere el seu petit Nòkia amb tecles i es passi a la nova generació de telèfons. L'objectiu? Poder comunicar-se amb més facilitat i emprar les eines tecnològiques per conèixer millor el seu estimat delta. El capítol es convertirà en un estira-i-arronsa entre el Mockudramas i el Ramon: l'un per aconseguir enfrontar l'altre a les tecnologies, i l'altre per fer-li aprendre el valor de conèixer la terra de primera mà.


Capítol 7. El millor de "Canvi de xip"

El millor de 'Canvi de xip'
El millor de 'Canvi de xip'


El darrer capítol de la temporada fa un repàs de com va començar l'aventura del "Canvi de xip", ajuntant els "Avengers de la bretxa digital" i els oldtimers, la darrera generació analògica de Catalunya. Aquest especial recordarà els moments més icònics de la temporada, com el recital de poesia o l'espectacle de sincronitzada, els moments més divertits, els entrebancs o les preses falses, i sotmetrà els nostres oldtimers a un test tecnològic per demostrar el recorregut del seu aprenentatge al "Canvi de xip".

Anar al contingut