Del 14 al 19, Berlín, Alemanya

"Campo a través. Mugaritz, intuyendo un camino", a la Berlinale

Dirigida per Pep Gatell, director artístic de La Fura dels Baus, presenta una mirada sobre el famós restaurant basc Mugaritz, liderat pel xef Andoni Luis Aduriz i que compta amb dues estrelles Michelin. La seva projecció obrirà la secció Culinary Cinema del Berlin International Film Festival, i, després, el prestigiós xef servirà un menú inspirat en la pel·lícula.

"Campo a través. Mugaritz, intuyendo un camino" ("Off-Road. Mugaritz, Feeling a Way") inaugura diumenge 14 de febrer la secció Culinary Cinema del Berlin International Film Festival. Sota el lema  "Make food not war" ("Fes el menjar i no la guerra"), la desena edició d'aquesta secció mostra onze pel·lícules que articulen les relacions entre el menjar, la cultura i la política. En acabar la projecció, el xef Andoni Luis Aduriz servirà un menú inspirat en el film al Gropius Mirror Restaurant.

El documental de La Fura dels Baus es va estrenar el 19 de setembre del 2015 en la secció Culinary Zinema del Festival de Sant Sebastià. Va ser la "première" mundial del documental dirigit per Pep Gatell, director artístic de la companyia de teatre. Andoni Luis Aduriz havia treballat anteriorment en activitats teatrals amb La Fura dels Baus i en la promoció i creació de documentals.

 

Sinopsi
Documental filosòfic i etològic que retrata el restaurant Mugaritz, de les idees d'on surten els seus plats, què significa per al seu equip aconseguir l'excel·lència i l'èxit, com es pateix i es gaudeix... En definitiva, com es crea i es destrueix Mugaritz constantment, un lloc en què el fi culinari s'ha vist superat pel procés creatiu i les seves possibles variables.

 

 

 

Fitxa tècnica
Direcció i guió: Pep Gatell
Fotografia: Pol Aregall
Muntatge: Sara López
Música Álex Ferrer


Pep Gatell, director
Un dels sis directors artístics de la companyia de teatre La Fura dels Baus des del 1980. Va inaugurar la secció Culinary Zinema del Festival de Sant Sebastià amb el curtmetratge "Macaron de caza", basat en un plat elaborat pel restaurant Mugaritz. També amb el Mugaritz com a protagonista, va presentar el 2013 a la Berlinale "Taba", un curtmetratge sobre una proposta del restaurant per trencar la idea que "a la taula no s'hi juga".


 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut