Anar a la navegació principal

La micopèdia de l'Enric

la-micopèdia-de-l'enric

La ciència agrupa els bolets per espècies i famílies micològiques. Però, els boletaires de tota la vida com distingeixen els bolets? Quina és la classificació popular? Hi ha una tradició catalana a l'hora d'agrupar els bolets? L'Enric Gràcia, el nostre micòleg de capçalera, estrena secció per explicar-nos com ens mirem els bolets aquí i ens donarà uns quants trucs per recordar cada espècie.

Manual animat

manual-animat

Després d'onze anys de fer aquest programa, encara hi ha boletaires que dubten sobre quines coses es poden fer al bosc i quines no: per on es pot passar? on s'ha d'aparcar? quines eines cal dur... Tot això ho aclarim aquesta temporada amb unes animacions que aconsellen, amb molt d'humor, com convertir-se en un bon boletaire.

El taller de l'Ada

el-taller-de-l'ada

Amb la cuinera Ada Parellada, els pares descobriran maneres diferents de menjar aliments que sovint provoquen un cert rebuig entre els més menuts, com les verdures. I els petits aprendran les primeres passes a la cuina. Convertir les verdures en un berenar divertit, l'entrepà en àpat que conté tots els ingredients de la piràmide dels aliments, fer les llaminadures a casa, donar forma a la fruita o posar l'ou en un panet, aquests són alguns dels trucs que faran que els nostres fills s'ho passin bé a la cuina i mengin sa i s'entretinguin.

Retratats

retratats

Aquesta temporada, les cares més conegudes del panorama cultural i mediàtic de Catalunya s'asseuran al fotomaton de "Caçadors de bolets" per sotmetre's a un test i "retratar-se" com a boletaires. Cada setmana una parella de famosos, amb molt sentit de l'humor, respondran el nostre qüestionari per demostrar el seu coneixement del món dels bolets. Ja us podem avançar que hi haurà sorpreses... Alguns no en saben gaire, però d'altres són boletaires de gran nivell!

Spora TV

spora-tv

Han passat deu anys mirant el programa en silenci, però ara ja no podien callar més: els bolets decideixen passar a l'atac i interfereixen l'emissió del programa. La seva tele pirata, Spora TV, ens porta l'opinió del rovelló, la llenega, el cep, el rossinyol, la trompeta, el pet de llop... Els bolets, entrevistats al bosc, ens parlen sobre els boletaires, els micòlegs, la cuina, el que és viure com un bolet i, entre altres coses, el que pensen del programa. I descobrim, en primer lloc, que alguns bolets ens recorden molt a Toni Albà, Lloll Bertran, Joel Joan, Agnès Busquets o Lo Cartanyà...I, també, que els bolets tenen molta més ironia i sentit de l'humor del que podiem esperar.

Cerca vídeos del programa