• La Tòfona
  Veure vídeo

  La Tòfona

  El dotzè capítol de "Caçadors de bolets" s'ocuparà de la tòfona, un dels bolets més apreciats des del punt de vista gastronòmic i, segurament, el més car de tots.

  Aquest bolet viu sota terra i és molt díficil de trobar. Per localitzar-lo cal la col·laboració d'un gos ensinistrat i molta experiència. L'equip del programa de TV3 ha anat a buscar tòfones amb Joan Colom, Sebastià Aubets i la Perla, una gossa de prestigi reconegut entre els tofonaires del Pallars.

  En aquest capítol també hi haurà dues receptes especials de cara a les festes de Nadal: sopa de galets amb tòfona i canelons amb tòfona i foie.

  A més, Toni Albà farà una versió pròpia de la cuina del bolet i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuaran fent comentaris amb la seva ironia habitual.

  El dotzè capítol de "Caçadors de bolets" s'ocuparà de la tòfona, un dels bolets més apreciats des del punt de vista gastronòmic i, segurament, el més car de tots. Aquest bolet viu sota terra i és molt díficil de trobar. Per localitzar-lo cal la col·laboració d'un gos ensinistrat i molta experiència. L'equip del programa de TV3 ha anat a buscar tòfones amb Joan Colom, Sebastià Aubets i la Perla, una gossa de prestigi reconegut entre els tofonaires del Pallars. En aquest capítol també hi haurà dues receptes especials de cara a les festes de Nadal: sopa de galets amb tòfona i canelons amb tòfona i foie. A més, Toni Albà farà una versió pròpia de la cuina del bolet i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuaran fent comentaris amb la seva ironia habitual.

 • Els bolets de Mallorca
  Veure vídeo

  Els bolets de Mallorca

  Els bolets de Mallorca

  En el capítol d'aquest dilluns de "Caçadors de bolets", ens desplaçarem a l'illa de Mallorca a buscar bolets.... a
  la platja. Acompanyarem un jove micòleg mallorquí que ens descobrirà que a les dunes d'Es Trenc podem trobar diversos bolets, com la gírgola de card. Però també farem una excursió més tradicional per la Serra de Tramontana, on trobarem esclata-sangs (rovellons), picornells (rossinyols) i picornells de pi (camagrocs). I es que el clima ha estat més benigne amb els bolets a l'illa que al principat, i les pluges asseguren encara un bon final de temporada pels boletaires mallorquins.

  En aquest capítol, Toni Albà ens explica perqué no podem refiar-nos d'algunes supersticions sobre el consum de bolets i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuaran esquitxant el programa amb els seus comentaris irònics.

  Els bolets de Mallorca En el capítol d'aquest dilluns de "Caçadors de bolets", ens desplaçarem a l'illa de Mallorca a buscar bolets.... a la platja. Acompanyarem un jove micòleg mallorquí que ens descobrirà que a les dunes d'Es Trenc podem trobar diversos bolets, com la gírgola de card. Però també farem una excursió més tradicional per la Serra de Tramontana, on trobarem esclata-sangs (rovellons), picornells (rossinyols) i picornells de pi (camagrocs). I es que el clima ha estat més benigne amb els bolets a l'illa que al principat, i les pluges asseguren encara un bon final de temporada pels boletaires mallorquins. En aquest capítol, Toni Albà ens explica perqué no podem refiar-nos d'algunes supersticions sobre el consum de bolets i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuaran esquitxant el programa amb els seus comentaris irònics.

 • Homes del temps
  Veure vídeo

  Homes del temps

  Homes el temps

  En el desè capítol de "Caçadors de bolets", dos homes del temps de TV3, Toni Nadal i Dani Ramírez, ens explicaran perquè l
  a d'enguany ha estat una de les pitjors temporades de bolets dels darrers deu anys. I per fer-ho, els acompanyarem a buscar bolets a la zona del Maresme. Els dos meteoròlegs ens revelaran una passió boletaire que els converteix en autèntics "Caçadors de bolets".

  En aquest capítol, Toni Albà ens aconsellarà sobre com recordar les zones on hem trobat bolets i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuaran esquitxant el programa amb els seus comentaris irònics.

  Homes el temps En el desè capítol de "Caçadors de bolets", dos homes del temps de TV3, Toni Nadal i Dani Ramírez, ens explicaran perquè la d'enguany ha estat una de les pitjors temporades de bolets dels darrers deu anys. I per fer-ho, els acompanyarem a buscar bolets a la zona del Maresme. Els dos meteoròlegs ens revelaran una passió boletaire que els converteix en autèntics "Caçadors de bolets". En aquest capítol, Toni Albà ens aconsellarà sobre com recordar les zones on hem trobat bolets i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuaran esquitxant el programa amb els seus comentaris irònics.

 • Amanita Phalloides
  Veure vídeo

  Amanita Phalloides

  En el novè capítol de "Caçadors de bolets", acompanyarem un dels més prestigiosos micòlegs catalans a buscar l'Amanita phalloides, el bolet que provoca més morts al nostre país.
  Miquel Àngel Pérez de Gregorio és fiscal especialitzat en judicis amb jurat popular. Però és també un estudiós apassionat del món dels bolets. Amb ell viatjarem al Pla de l'Estany, i analitzarem a fons alguns bolets poc coneguts, en especial, la temuda Amanita phalloides.
  En aquest capítol, Toni Albà ens aconsellarà sobre la importància de preservar els boscos i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuaran esquitxant el programa amb els seus comentaris irònics.

  En el novè capítol de "Caçadors de bolets", acompanyarem un dels més prestigiosos micòlegs catalans a buscar l'Amanita phalloides, el bolet que provoca més morts al nostre país. Miquel Àngel Pérez de Gregorio és fiscal especialitzat en judicis amb jurat popular. Però és també un estudiós apassionat del món dels bolets. Amb ell viatjarem al Pla de l'Estany, i analitzarem a fons alguns bolets poc coneguts, en especial, la temuda Amanita phalloides. En aquest capítol, Toni Albà ens aconsellarà sobre la importància de preservar els boscos i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuaran esquitxant el programa amb els seus comentaris irònics.

 • La "Moreneta"
  Veure vídeo

  La "Moreneta"

  En el vuitè capítol de "Caçadors de bolets", anirem a buscar "la moreneta". Aquest és el nom que rep el fredolic al sud de Catalunya, a la zona dels ports de Beseit.
  La moreneta és un dels últims bolets de la temporada, i la seva presència sempre va lligada al començament del fred, d'aquí el seu nom popular.
  És un bolet que creix en tot tipus de pinedes i, si ha plogut, és pot trobar en grans quantitats.

  Però aquesta temporada és molt dolenta: gairebé no ha plogut i, a sobre, el vent ha acabat d'assecar molta part del territori. Per això hem anat a buscar tres boletaires amb molta experiència: Víctor Reverté, Nuri Hierro i Vicent Adal.
  Tots tres es coneixen molt bé els ports que uneixen el Montsià, el Matarranya i la Tinença de Benifassà. Sobretot el Vicent, que s'ha passat la vida a la muntanya fent de pastor i sap perfectament on es poden trobar "morenetes".

  En aquest capítol, Toni Albà ens aconsellarà sobre l'ús del cistell a l'hora d'anar a caçar bolets i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuen esquitxant el programa amb els seus comentaris irònics.

  En el vuitè capítol de "Caçadors de bolets", anirem a buscar "la moreneta". Aquest és el nom que rep el fredolic al sud de Catalunya, a la zona dels ports de Beseit. La moreneta és un dels últims bolets de la temporada, i la seva presència sempre va lligada al començament del fred, d'aquí el seu nom popular. És un bolet que creix en tot tipus de pinedes i, si ha plogut, és pot trobar en grans quantitats. Però aquesta temporada és molt dolenta: gairebé no ha plogut i, a sobre, el vent ha acabat d'assecar molta part del territori. Per això hem anat a buscar tres boletaires amb molta experiència: Víctor Reverté, Nuri Hierro i Vicent Adal. Tots tres es coneixen molt bé els ports que uneixen el Montsià, el Matarranya i la Tinença de Benifassà. Sobretot el Vicent, que s'ha passat la vida a la muntanya fent de pastor i sap perfectament on es poden trobar "morenetes". En aquest capítol, Toni Albà ens aconsellarà sobre l'ús del cistell a l'hora d'anar a caçar bolets i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuen esquitxant el programa amb els seus comentaris irònics.

 • Peu de vaca
  Veure vídeo

  Peu de vaca

  En el setè capitol, "Caçadors de Bolets" viatja a la Vall d'Aran. Els boscos aranesos tampoc no han donat gaires bolets aquest any. Pero el Jaume, un mestre que ara fa d'hoteler, troba uns bolets exquisits a peu pla i al costat de la carretera, en els mateixos prats on pasturen les vaques i els cavalls.

  El pè de vaca o peu de vaca, més conegut com gírgola de panical, és el bolet preferit del protagonista del capítol. Té una carn molt fina i és molt valorat a la Vall d'Aran. I en Jaume ens descobreix també un altre bolet curiós, el bolet de tinta, que es comestible quan encara té la carn blanca, però que es torna tinta negra quan madura.

  Els tres avis de Viladrau i el Toni Albà tornen a donar el contrapunt humoristic al programa. En el cas de l'Albà, aquest cop ho fa amb el consell més controvertit de tots: els bolets no s'han de tallar amb la navalla, malgrat que ens ho han ensenyat així des de fa anys. El correcte es arrancar-los amb les mans, però amb molt de compte.

  En el setè capitol, "Caçadors de Bolets" viatja a la Vall d'Aran. Els boscos aranesos tampoc no han donat gaires bolets aquest any. Pero el Jaume, un mestre que ara fa d'hoteler, troba uns bolets exquisits a peu pla i al costat de la carretera, en els mateixos prats on pasturen les vaques i els cavalls. El pè de vaca o peu de vaca, més conegut com gírgola de panical, és el bolet preferit del protagonista del capítol. Té una carn molt fina i és molt valorat a la Vall d'Aran. I en Jaume ens descobreix també un altre bolet curiós, el bolet de tinta, que es comestible quan encara té la carn blanca, però que es torna tinta negra quan madura. Els tres avis de Viladrau i el Toni Albà tornen a donar el contrapunt humoristic al programa. En el cas de l'Albà, aquest cop ho fa amb el consell més controvertit de tots: els bolets no s'han de tallar amb la navalla, malgrat que ens ho han ensenyat així des de fa anys. El correcte es arrancar-los amb les mans, però amb molt de compte.

 • El secret de la lleneguera
  Veure vídeo

  El secret de la lleneguera

  En el sisè capítol de "Caçadors de bolets", descobrirem un gran secret: on s'amaga la llenega negra. La llenega és un bolet de primera categoria, que sol créixer en grups nombrosos i sempre al mateix lloc. Un tresor per a qualsevol boletaire.
  Hem tingut la sort que dues grans expertes del poble de Riner, al Solsonès, acceptessin mostrar-nos les "seves" llenegueres.
  L'Imma Pujol i l'Emília Parera fa vint anys que surten juntes a caçar bolets i amb el temps han aconseguit localitzar algunes llenegueres esplèndides als boscos de la seva comarca.
  El preu per poder acompanyar-les és el silenci absolut. No podem revelar cap dada sobre l'indret on ens porten.
  En aquest capítol, Toni Albà ens donarà uns quants consells sobre la utilitat (o inutilitat) de portar el telèfon mòbil quan es va al bosc.
  I els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuen animant el programa amb la seva ironia.

  En el sisè capítol de "Caçadors de bolets", descobrirem un gran secret: on s'amaga la llenega negra. La llenega és un bolet de primera categoria, que sol créixer en grups nombrosos i sempre al mateix lloc. Un tresor per a qualsevol boletaire. Hem tingut la sort que dues grans expertes del poble de Riner, al Solsonès, acceptessin mostrar-nos les "seves" llenegueres. L'Imma Pujol i l'Emília Parera fa vint anys que surten juntes a caçar bolets i amb el temps han aconseguit localitzar algunes llenegueres esplèndides als boscos de la seva comarca. El preu per poder acompanyar-les és el silenci absolut. No podem revelar cap dada sobre l'indret on ens porten. En aquest capítol, Toni Albà ens donarà uns quants consells sobre la utilitat (o inutilitat) de portar el telèfon mòbil quan es va al bosc. I els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, continuen animant el programa amb la seva ironia.

 • La passió oriental pels bolets
  Veure vídeo

  La passió oriental pels bolets

  En el cinquè capitol, Caçadors de bolets acompanya a una familia japonesa en la seva pasió per buscar, tastar i estudiar tota mena bolets. Els protagonistes, un matrimoni amb tres fills que fa 15 anys que viuen a Solsona, han apres a fusionar la cultura boletaire oriental amb la catalana. I tan aviat s'extasien amb les llenegues i els camagrocs, dos bolets desconeguts al seu pais, com buscan desesperadament la versió catalana del "matsutake", que aqui s'anomena Moreu. La seva sorpresa es que aquest bolet, que al japó es tan valorat com aqui ho es la tofona, no desperti la pasió dels catalans.

  En l'apartat de cuina, la mare, Kazuko, sorpren amb una sopa de miso (soja fermentada) que cuina amb les llenegues negres que han collit. I amb una "tempura" de rovellons, es a dir, rovellons arrebossats. Una recepta trencadora que deixa estorats als avis de Viladrau, els habituals del programa, igual que el Toni Albà i els seus consells.

  En el cinquè capitol, Caçadors de bolets acompanya a una familia japonesa en la seva pasió per buscar, tastar i estudiar tota mena bolets. Els protagonistes, un matrimoni amb tres fills que fa 15 anys que viuen a Solsona, han apres a fusionar la cultura boletaire oriental amb la catalana. I tan aviat s'extasien amb les llenegues i els camagrocs, dos bolets desconeguts al seu pais, com buscan desesperadament la versió catalana del "matsutake", que aqui s'anomena Moreu. La seva sorpresa es que aquest bolet, que al japó es tan valorat com aqui ho es la tofona, no desperti la pasió dels catalans. En l'apartat de cuina, la mare, Kazuko, sorpren amb una sopa de miso (soja fermentada) que cuina amb les llenegues negres que han collit. I amb una "tempura" de rovellons, es a dir, rovellons arrebossats. Una recepta trencadora que deixa estorats als avis de Viladrau, els habituals del programa, igual que el Toni Albà i els seus consells.

 • Sabatera
  Veure vídeo

  Sabatera

  En el quart capítol de "Caçadors de bolets", el protagonista és la sabatera, un bolet desconegut per la majoria de catalans, però que els habitants del Montseny consideren extraordinari.
  Només creix en fagedes com les que hi ha prop de Sta. Fe deL Montseny i, a sobre, és molt difícil de trobar.Té una forma i un color que fa que es confongui fàcilment amb les fulles del faig. S'ha de ser un gran boletaire per distingir-la enmig del bosc.
  Com que fa molt temps que no plou, hem anat a buscar un equip de boletaires de primera divisió. Salvador Sabé, Montse Juncà i Pepita Pujol ens demostraran la seva habilitat per localitzar sabateres, tot i ser un any molt difícil.
  En aquest capítol, Toni Albà ens aconsellarà la millor manera de trobar bolets i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, seguiran salpebrant el programa amb els seus comentaris irònics.

  En el quart capítol de "Caçadors de bolets", el protagonista és la sabatera, un bolet desconegut per la majoria de catalans, però que els habitants del Montseny consideren extraordinari. Només creix en fagedes com les que hi ha prop de Sta. Fe deL Montseny i, a sobre, és molt difícil de trobar.Té una forma i un color que fa que es confongui fàcilment amb les fulles del faig. S'ha de ser un gran boletaire per distingir-la enmig del bosc. Com que fa molt temps que no plou, hem anat a buscar un equip de boletaires de primera divisió. Salvador Sabé, Montse Juncà i Pepita Pujol ens demostraran la seva habilitat per localitzar sabateres, tot i ser un any molt difícil. En aquest capítol, Toni Albà ens aconsellarà la millor manera de trobar bolets i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, seguiran salpebrant el programa amb els seus comentaris irònics.

 • El cep
  Veure vídeo

  El cep

  En el tercer capítol de "Caçadors de bolets", el protagonista és el cep, un dels bolets més exquisits i mes apreciats a tot el món. Però, curiosament, fins fa pocs anys, no era gaire popular a Catalunya. No va ser fins a la meitat del segle passat que a la Cerdanya van descobrir la passió dels francesos pel cep i van començar a collir-ne i a intercanviar-los, a la frontera, per fruita, verdures i cafè. A poc a poc, el cep també s'ha anat comercialitzant i ha guanyat pes gastronòmic a Catalunya.

  I com que la temporada no és bona, aquest cop posarem a prova dos professionals que en cullen i els venen a parades i mercats. Son el Ramon i el Francisco, del Berguedà, que "caçaran" ceps als rasos de Peguera.

  Com en cada capítol, Toni Albà ens donarà nous consells per ser un bon boletaire i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, aniran esquitxant el programa amb noves reflexions.

  En el tercer capítol de "Caçadors de bolets", el protagonista és el cep, un dels bolets més exquisits i mes apreciats a tot el món. Però, curiosament, fins fa pocs anys, no era gaire popular a Catalunya. No va ser fins a la meitat del segle passat que a la Cerdanya van descobrir la passió dels francesos pel cep i van començar a collir-ne i a intercanviar-los, a la frontera, per fruita, verdures i cafè. A poc a poc, el cep també s'ha anat comercialitzant i ha guanyat pes gastronòmic a Catalunya. I com que la temporada no és bona, aquest cop posarem a prova dos professionals que en cullen i els venen a parades i mercats. Son el Ramon i el Francisco, del Berguedà, que "caçaran" ceps als rasos de Peguera. Com en cada capítol, Toni Albà ens donarà nous consells per ser un bon boletaire i els tres avis de Viladrau, el Valentí, la Maria i el Casimiro, aniran esquitxant el programa amb noves reflexions.

 • Concurs Berga
  Veure vídeo

  Concurs Berga

  En el segon capítol de la sèrie, assistirem al 48é Concurs de Boletaires de Berga, el més important dels que es fan a Catalunya. Se celebra al Pla de Puigventós cada primer diumenge d'octubre.

  Seguirem quatre boletaires de Reus que arriben de matinada per comprovar si els boscos berguedans són realment l'apoteosi de bolets que cada any veuen per televisió. La magra collita dels reusencs contrastarà amb els 53 quilos de rovellons recollits pel guanyador del concurs.

  Toni Albà parlarà dels instruments necessaris per anar a buscar bolets, i els avis boletaires analitzaran el programa amb la seva ironia habitual.

  En el segon capítol de la sèrie, assistirem al 48é Concurs de Boletaires de Berga, el més important dels que es fan a Catalunya. Se celebra al Pla de Puigventós cada primer diumenge d'octubre. Seguirem quatre boletaires de Reus que arriben de matinada per comprovar si els boscos berguedans són realment l'apoteosi de bolets que cada any veuen per televisió. La magra collita dels reusencs contrastarà amb els 53 quilos de rovellons recollits pel guanyador del concurs. Toni Albà parlarà dels instruments necessaris per anar a buscar bolets, i els avis boletaires analitzaran el programa amb la seva ironia habitual.

 • Caçadors de bolets - capítol 1
  Veure vídeo

  Caçadors de bolets - capítol 1

  - Programa dedicat al reig, ou de reig, monjola o cucou

  - Programa dedicat al reig, ou de reig, monjola o cucou

Anar al contingut