• Els professionals
  Veure vídeo

  Els professionals

  CAPÍTOL "ELS PROFESSIONALS"

  "Caçadors de Bolets" s'acaba i per "celebrar-ho" hem preparat un capítol especial que s'emetrà la nit de Sant
  Esteve amb tres boletaires del Montseny. En Quim, en Fel i en Xuri es defineixen com a professionals dels bolets. Molt més que això. Ens han confessat que els boletaires d'aquesta segona temporada de "Caçadors de Bolets" són "xitxarel·los de bosc" i que ells són els "únics, autèntics i originals" boletaires de Catalunya. El tres del Montseny prometen un capítol amb situacions mai vistes a la televisió mundial. Noves maneres de buscar, de cridar, de renegar i noves espècies de bolets.

  En Quim, en Fel i en Xuri són... Teatre de Guerrilla. Dilluns que ve, després del "Telenotícies Vespre", els "Guerrilla" protagonitzen el capítol i, sobretot, faran riure molt.

  Després de 26 capítols, "Caçadors de bolets" tancarà la segona temporada amb una mitjana d'audiència de més de 850.000 espectadors i el 30% de quota.

  CAPÍTOL "ELS PROFESSIONALS" "Caçadors de Bolets" s'acaba i per "celebrar-ho" hem preparat un capítol especial que s'emetrà la nit de Sant Esteve amb tres boletaires del Montseny. En Quim, en Fel i en Xuri es defineixen com a professionals dels bolets. Molt més que això. Ens han confessat que els boletaires d'aquesta segona temporada de "Caçadors de Bolets" són "xitxarel·los de bosc" i que ells són els "únics, autèntics i originals" boletaires de Catalunya. El tres del Montseny prometen un capítol amb situacions mai vistes a la televisió mundial. Noves maneres de buscar, de cridar, de renegar i noves espècies de bolets. En Quim, en Fel i en Xuri són... Teatre de Guerrilla. Dilluns que ve, després del "Telenotícies Vespre", els "Guerrilla" protagonitzen el capítol i, sobretot, faran riure molt. Després de 26 capítols, "Caçadors de bolets" tancarà la segona temporada amb una mitjana d'audiència de més de 850.000 espectadors i el 30% de quota.

 • Cuines de bolets
  Veure vídeo

  Cuines de bolets

  CUINES DE BOLETS
  El Jordi i l'Oriol són boletaires, però sobretot bons cuiners. En aquest capítol de "Caçadors de bolets" ens proposen fer algun
  es receptes amb bolets variats. Tenen un matí per anar-los a buscar. I no volen correr riscos. Per això aniran al lloc de Catalunya on més se'n fan: Mercabarna. I passaran també per la Boqueria per acabar d'omplir el cistell.
  Al restaurant "L'Univers Gastronòmic" del Recinte Firal de l'Hospitalet, on treballen, el Jordi i l'Oriol ens cuinen tres plats: escabetx de tonyina amb bolets orientals: xiitake i enoki; bacallà al pil-pil amb ceps i tòfona, i un plat molt nadalenc: raviolis de carn d'olla i fetge gras amb salsa de múrgoles.

  CUINES DE BOLETS El Jordi i l'Oriol són boletaires, però sobretot bons cuiners. En aquest capítol de "Caçadors de bolets" ens proposen fer algunes receptes amb bolets variats. Tenen un matí per anar-los a buscar. I no volen correr riscos. Per això aniran al lloc de Catalunya on més se'n fan: Mercabarna. I passaran també per la Boqueria per acabar d'omplir el cistell. Al restaurant "L'Univers Gastronòmic" del Recinte Firal de l'Hospitalet, on treballen, el Jordi i l'Oriol ens cuinen tres plats: escabetx de tonyina amb bolets orientals: xiitake i enoki; bacallà al pil-pil amb ceps i tòfona, i un plat molt nadalenc: raviolis de carn d'olla i fetge gras amb salsa de múrgoles.

 • Final de temporada
  Veure vídeo

  Final de temporada

  Final de temporada

  En el pròxim capítol de "Caçadors de bolets", un equip encapçalat per un fotògraf, en Rafael, ens porta fins als Po
  rts de Tortosa-Beseit, a la comarca del Baix Ebre, en una de les excursions més glaçades de la temporada. De fet, no ha de sorprendre: som a les portes de Nadal i, per tant, fa fred. Com dèiem, amb temperatures sota zero, en Rafael, en José Manuel i dos joves estudiants de batxillerat, en Josep i en Pau, recorren les pinedes dels ports i troben exemplars de bolets que fins ara no havien sortit mai, espècies de color blau i de també de color lila. A més a més, gairebé tots els bolets que troben semblen sortits de la secció de congelats d'un supermercat.

  Final de temporada En el pròxim capítol de "Caçadors de bolets", un equip encapçalat per un fotògraf, en Rafael, ens porta fins als Ports de Tortosa-Beseit, a la comarca del Baix Ebre, en una de les excursions més glaçades de la temporada. De fet, no ha de sorprendre: som a les portes de Nadal i, per tant, fa fred. Com dèiem, amb temperatures sota zero, en Rafael, en José Manuel i dos joves estudiants de batxillerat, en Josep i en Pau, recorren les pinedes dels ports i troben exemplars de bolets que fins ara no havien sortit mai, espècies de color blau i de també de color lila. A més a més, gairebé tots els bolets que troben semblen sortits de la secció de congelats d'un supermercat.

 • L'illa dels negrets
  Veure vídeo

  L'illa dels negrets

  En aquest capítol de "Caçadors de bolets" sortim d'excursió amb un pare, un fill i un savi. En Damià, el seu fill Damià i en Casimir surten amb un únic objectiu: omplir dos cistells de negrets, coneguts també com a "fredolics". Visitarem una comarca que fins ara havia sortit ben poc, la Conca de Barberà, i veurem com els mestres ajuden i ensinistren els joves boletaires.

  En aquest capítol de "Caçadors de bolets" sortim d'excursió amb un pare, un fill i un savi. En Damià, el seu fill Damià i en Casimir surten amb un únic objectiu: omplir dos cistells de negrets, coneguts també com a "fredolics". Visitarem una comarca que fins ara havia sortit ben poc, la Conca de Barberà, i veurem com els mestres ajuden i ensinistren els joves boletaires.

 • El rotllo de les lluminoses
  Veure vídeo

  El rotllo de les lluminoses

  PREMSA
  CAPÍTOL 23 (10):El rotllo de les lluminoses

  En algunes zones del Camp de Tarragona quan parlen de "rotllos" es refereixen al
  lloc on es fan els bolets.
  L'Àlex és cuiner. La cuina és la seva passió i anar a buscar bolets el seu esbarjo. L'Àlex i la Sílvia, la seva dona, viuen a la Riera de Gaià, al Tarragonès. Estan casats i tenen dos fills petits. Això fa que tinguin poques ocasions per sortir junts. Els acompanyem a aplegar bolets, sols, als boscos de la Vall del Gaià i a la platja.
  L'objectiu de l'excursió són els rotllos de lluminoses. Però això no vol dir que deixin de banda altres bolets: troben rotllos de fredolics, de mucoses, carlins, i algun bolet que no acaben de saber què és i que crea desavinences entre la parella a l'hora d'identificar-lo. És el què té anar a buscar bolets en parella.

  L'Alex ens portarà al seu restaurant, el Mulsum, de la Riera de Gaià, on ens farà filet de senglar amb lluminoses.

  PREMSA CAPÍTOL 23 (10):El rotllo de les lluminoses En algunes zones del Camp de Tarragona quan parlen de "rotllos" es refereixen al lloc on es fan els bolets. L'Àlex és cuiner. La cuina és la seva passió i anar a buscar bolets el seu esbarjo. L'Àlex i la Sílvia, la seva dona, viuen a la Riera de Gaià, al Tarragonès. Estan casats i tenen dos fills petits. Això fa que tinguin poques ocasions per sortir junts. Els acompanyem a aplegar bolets, sols, als boscos de la Vall del Gaià i a la platja. L'objectiu de l'excursió són els rotllos de lluminoses. Però això no vol dir que deixin de banda altres bolets: troben rotllos de fredolics, de mucoses, carlins, i algun bolet que no acaben de saber què és i que crea desavinences entre la parella a l'hora d'identificar-lo. És el què té anar a buscar bolets en parella. L'Alex ens portarà al seu restaurant, el Mulsum, de la Riera de Gaià, on ens farà filet de senglar amb lluminoses.

 • El secret de la lleneguera II
  Veure vídeo

  El secret de la lleneguera II

  En el pròxim capítol de "Caçadors de Bolets" coneixerem una artesana dels bolets. La Fina no en té prou de collir bolets i cuinar-los, també els modela en fang. N'ha fet tants que la vila de Montmajor, a la frontera entre el Berguedà i el Solsonès, té com un dels reclams principals el Museu del Bolet Josefina Vilajosana.
  A la Fina l'acompanya un equip de luxe que té com a objectiu principal la llenega negre, la reina del bosc.

  En el pròxim capítol de "Caçadors de Bolets" coneixerem una artesana dels bolets. La Fina no en té prou de collir bolets i cuinar-los, també els modela en fang. N'ha fet tants que la vila de Montmajor, a la frontera entre el Berguedà i el Solsonès, té com un dels reclams principals el Museu del Bolet Josefina Vilajosana. A la Fina l'acompanya un equip de luxe que té com a objectiu principal la llenega negre, la reina del bosc.

 • Pescadors de bolets
  Veure vídeo

  Pescadors de bolets

  CAPÍTOL 8 (21): PESCADORS DE BOLETS

  En Martí té 71 anys i és mecànic de vaixells. Des de fa molts anys és un gran aficionat a la pesca i
  als bolets, una afició que ha aconseguit transmetre a la seva família. Li agrada la naturalesa i reparteix el seu temps entre el mar i el bosc.
  En Martí ens porta als boscos del Montnegre-Corredor a buscar bolets. L'acompanyen dos dels deus fills, la Tatiana i l'Edmon, i una néta, la Duna. Troben rovelló vinós, el més apreciat dels rovellons, escarlets, els preferits d'en Martí, llenega roja i una greixa, un bolet molt peculiar, de forma d'esponja arrissada i de color crema, que pot arribar a mesurar 40 cm de diàmetre.
  Durant l'excursió, en Martí es toparà amb dos inconvenients, la presència d'altres boletaires i la pluja.

  CAPÍTOL 8 (21): PESCADORS DE BOLETS En Martí té 71 anys i és mecànic de vaixells. Des de fa molts anys és un gran aficionat a la pesca i als bolets, una afició que ha aconseguit transmetre a la seva família. Li agrada la naturalesa i reparteix el seu temps entre el mar i el bosc. En Martí ens porta als boscos del Montnegre-Corredor a buscar bolets. L'acompanyen dos dels deus fills, la Tatiana i l'Edmon, i una néta, la Duna. Troben rovelló vinós, el més apreciat dels rovellons, escarlets, els preferits d'en Martí, llenega roja i una greixa, un bolet molt peculiar, de forma d'esponja arrissada i de color crema, que pot arribar a mesurar 40 cm de diàmetre. Durant l'excursió, en Martí es toparà amb dos inconvenients, la presència d'altres boletaires i la pluja.

 • La força de la juventut
  Veure vídeo

  La força de la juventut

  CAPÍTOL-7
  LA FORÇA DE LA JOVENTUT.

  El Jordi té 13 anys i el Carles 16. A pesar que són molts joves, són dos experts boletaries. Pa
  rticipen en concursos de bolets i en guanyen.

  En aquest nou capítol de "Caçadors de bolets" acompanyem el Jordi i el Carles als boscos del Montseny, en un lloc que volen mantenir en secret perquè se n'hi fan de moltes espècies. L'objectiu de l'excursió és l'escarlet, però no menyspreen altres bolets i agafen rossinyols, rovellons, trompetes de la mort, llengües bovines, gírgoles d'alzina, bosses i, fins i tot, algun reig.

  A més de la passió pels bolets, el Carles és molt aficionat a la cuina i ens portarà al resturant "Les Magnòlies" d'Arbúcies, on la Roser cuinarà un "platillo d'Arbúcies " amb carn de porc, escarlets i castanyes. Tots dos nois faran d'ajudants de la cuinera.

  CAPÍTOL-7 LA FORÇA DE LA JOVENTUT. El Jordi té 13 anys i el Carles 16. A pesar que són molts joves, són dos experts boletaries. Participen en concursos de bolets i en guanyen. En aquest nou capítol de "Caçadors de bolets" acompanyem el Jordi i el Carles als boscos del Montseny, en un lloc que volen mantenir en secret perquè se n'hi fan de moltes espècies. L'objectiu de l'excursió és l'escarlet, però no menyspreen altres bolets i agafen rossinyols, rovellons, trompetes de la mort, llengües bovines, gírgoles d'alzina, bosses i, fins i tot, algun reig. A més de la passió pels bolets, el Carles és molt aficionat a la cuina i ens portarà al resturant "Les Magnòlies" d'Arbúcies, on la Roser cuinarà un "platillo d'Arbúcies " amb carn de porc, escarlets i castanyes. Tots dos nois faran d'ajudants de la cuinera.

 • El blues dels bolets
  Veure vídeo

  El blues dels bolets

  En el capítol d'aquesta setmana de "Caçadors de bolets" descobrirem un boletaire molt especial: Neil Geoffrey, un músic anglès que viu al Maresme des de fa més de 20 anys. El Neil és un guitarrista, cantant i compositor que fa blues i folk. La seva passió boletaire ha anat creixent fins al punt que ha publicat un disc en què cada tema està dedicat a un bolet. L'acompanyarem als boscos del Montnegre-Corredor amb el seu amic Manel, a buscar escarlets i trompetes. Però descobrirem ràpidament que la passió mediterrània i la flegma britànica condueixen a ritmes de caça molt diferents.

  En el capítol d'aquesta setmana de "Caçadors de bolets" descobrirem un boletaire molt especial: Neil Geoffrey, un músic anglès que viu al Maresme des de fa més de 20 anys. El Neil és un guitarrista, cantant i compositor que fa blues i folk. La seva passió boletaire ha anat creixent fins al punt que ha publicat un disc en què cada tema està dedicat a un bolet. L'acompanyarem als boscos del Montnegre-Corredor amb el seu amic Manel, a buscar escarlets i trompetes. Però descobrirem ràpidament que la passió mediterrània i la flegma britànica condueixen a ritmes de caça molt diferents.

 • Es mira però no es toca
  Veure vídeo

  Es mira però no es toca

  En el pròxim capítol de "Caçadors de Bolets" ens en anem cap al Parc Nacional d'Aigüestortes, un autèntic paradís del regne dels fongs. I el visitem amb dos guies excepcionals, dos amics units per la micologia, el Joan i el Carles. L'un, amant dels bolets grossos, i l'altre, d'espècies microscòpiques que surten en llocs inversemblants. Però al parc, els bolets només es poden mirar o en casos excepcionals, agafar-los per estudiar.

  En el pròxim capítol de "Caçadors de Bolets" ens en anem cap al Parc Nacional d'Aigüestortes, un autèntic paradís del regne dels fongs. I el visitem amb dos guies excepcionals, dos amics units per la micologia, el Joan i el Carles. L'un, amant dels bolets grossos, i l'altre, d'espècies microscòpiques que surten en llocs inversemblants. Però al parc, els bolets només es poden mirar o en casos excepcionals, agafar-los per estudiar.

 • El tresor de les Gavarres
  Veure vídeo

  El tresor de les Gavarres

  El reig és un dels bolets més apreciats dins de l'ampli univers del món dels fongs. I ho és per molts motius.
  Per gust, es desfà a la boca com el millor dels fetges d'ànec francesos, pel color, un taronja que destaca entre la fullaraca caiguda de l'alzina, i per les seves fases de creixement. Comença com un ou passat per aigua i acaba amb la genuïna forma del bolet ben fet, barret i cama perfectes. Tot això l'ha convertit, per molts, en el número u.
  El Josep i l'Eduard són amics i, sobretot, uns enamorats dels reigs. En aquest capítol de "Caçadors de bolets" se'n van d'excursió pels boscos dels voltants de Mont-ras, al Baix Empordà, decidits a omplir el cistell amb el color taronja del reig i, ho fan un dia que no es tornarà a repetir fins d'aquí a 23 anys: el dia de l'eclipsi.
  El menú d'aquest capítol és molt complet: un dels bolets més valorats, una mica d'astronomia i molts refranys, el Josep té el costum de rematar el seu discurs amb una dita popular.

  El reig és un dels bolets més apreciats dins de l'ampli univers del món dels fongs. I ho és per molts motius. Per gust, es desfà a la boca com el millor dels fetges d'ànec francesos, pel color, un taronja que destaca entre la fullaraca caiguda de l'alzina, i per les seves fases de creixement. Comença com un ou passat per aigua i acaba amb la genuïna forma del bolet ben fet, barret i cama perfectes. Tot això l'ha convertit, per molts, en el número u. El Josep i l'Eduard són amics i, sobretot, uns enamorats dels reigs. En aquest capítol de "Caçadors de bolets" se'n van d'excursió pels boscos dels voltants de Mont-ras, al Baix Empordà, decidits a omplir el cistell amb el color taronja del reig i, ho fan un dia que no es tornarà a repetir fins d'aquí a 23 anys: el dia de l'eclipsi. El menú d'aquest capítol és molt complet: un dels bolets més valorats, una mica d'astronomia i molts refranys, el Josep té el costum de rematar el seu discurs amb una dita popular.

 • Taxi cap al rovelló
  Veure vídeo

  Taxi cap al rovelló

  En aquest nou capítol de "Caçadors de bolets" acompanyem el Francisco, un taxista de Barcelona, a buscar rovellons pels boscos de Campelles.
  El repte que es proposa el Francisco és prou difícil: trobar bolets després d'un cap de setmana de 3 dies, i en una zona freqüentada pels barcelonins.
  Per a aquesta missió l'acompanyen el Josep i el Miquel, també del sector del taxi, i el fill d'aquest últim, que també es diu Miquel.
  El Francisco porta per anar a buscar bolets un vestit de militar. I no va mai al bosc sense la seva guia de camp per diferenciar els diferents tipus de bolets.
  Després d'un matí al bosc, el Francisco i els seus amics aconsegueixen una cistella per fer-ne una recepta. Anira al restaurant La Noguera de Barcelona, on el xef Joan Parés farà una cassola de rovellons amb botifarra i cargols.

  En aquest nou capítol de "Caçadors de bolets" acompanyem el Francisco, un taxista de Barcelona, a buscar rovellons pels boscos de Campelles. El repte que es proposa el Francisco és prou difícil: trobar bolets després d'un cap de setmana de 3 dies, i en una zona freqüentada pels barcelonins. Per a aquesta missió l'acompanyen el Josep i el Miquel, també del sector del taxi, i el fill d'aquest últim, que també es diu Miquel. El Francisco porta per anar a buscar bolets un vestit de militar. I no va mai al bosc sense la seva guia de camp per diferenciar els diferents tipus de bolets. Després d'un matí al bosc, el Francisco i els seus amics aconsegueixen una cistella per fer-ne una recepta. Anira al restaurant La Noguera de Barcelona, on el xef Joan Parés farà una cassola de rovellons amb botifarra i cargols.

 • Cep versus rovelló
  Veure vídeo

  Cep versus rovelló

  En el segon capítol de "Caçadors de bolets" anirem fins a la Vall d'Àneu, al Pallars Sobirà. Acompanyarem dos experts boletaires: el Pepe, que té un bar a Esterri d'Àneu i el Josep, que porta un restaurant a Escaló.
  Els dos boletaires són amics i comparteixen colllita, però la recerca de bolets s'acaba convertint en una batalla a veure qui cull els rovellons o els ceps més grans.
  A més d'aquests dos tipus de bolets, el Josep i el Pepe aniran a buscar un bolets de prat, les calcetes, conegudes també com a rubiol o camperol. I trobaran moixerons de tardor i llenega blanca.
  Amb els bolets, el Josep d'Escaló, ens cuinarà un plat tradicional del Pallars: el palpís amb bolets.

  En el segon capítol de "Caçadors de bolets" anirem fins a la Vall d'Àneu, al Pallars Sobirà. Acompanyarem dos experts boletaires: el Pepe, que té un bar a Esterri d'Àneu i el Josep, que porta un restaurant a Escaló. Els dos boletaires són amics i comparteixen colllita, però la recerca de bolets s'acaba convertint en una batalla a veure qui cull els rovellons o els ceps més grans. A més d'aquests dos tipus de bolets, el Josep i el Pepe aniran a buscar un bolets de prat, les calcetes, conegudes també com a rubiol o camperol. I trobaran moixerons de tardor i llenega blanca. Amb els bolets, el Josep d'Escaló, ens cuinarà un plat tradicional del Pallars: el palpís amb bolets.

 • Bolets en família
  Veure vídeo

  Bolets en família

  En el primer capítol de la nova temporada, el programa acompanyarà la família barcelonina García Cama a buscar bolets a la vall de Camprodon. El Xavi i la Irene passen els estius i alguns caps de setmana a Vilallonga de Ter i s'han convertit en autèntics aficionats al bolet. Intenten transmetre aquesta passió i el respecte pel bosc als seus fills: la Irene, d'11 anys, i el petit Manel, de 4. L'objectiu d'aquesta excursió de nivell infantil són les trompetes i els rossinyols, dos bolets fàcils de trobar (si se sap buscar bé) i entretinguts de collir.

  La recepta de la setmana és obra del xef Àngel Pasqual, del Restaurant Lluçanès, de Prats de Lluçanès, que amb la collita de la família Garcia Cama elabora uns "ous merengats amb rossinyols i trompetes saltejades i tòfona d'estiu". I els Teatre de Guerrilla parlaran de les exageracions dels boletaires.

  En el primer capítol de la nova temporada, el programa acompanyarà la família barcelonina García Cama a buscar bolets a la vall de Camprodon. El Xavi i la Irene passen els estius i alguns caps de setmana a Vilallonga de Ter i s'han convertit en autèntics aficionats al bolet. Intenten transmetre aquesta passió i el respecte pel bosc als seus fills: la Irene, d'11 anys, i el petit Manel, de 4. L'objectiu d'aquesta excursió de nivell infantil són les trompetes i els rossinyols, dos bolets fàcils de trobar (si se sap buscar bé) i entretinguts de collir. La recepta de la setmana és obra del xef Àngel Pasqual, del Restaurant Lluçanès, de Prats de Lluçanès, que amb la collita de la família Garcia Cama elabora uns "ous merengats amb rossinyols i trompetes saltejades i tòfona d'estiu". I els Teatre de Guerrilla parlaran de les exageracions dels boletaires.

 • Resum
  Veure vídeo

  Resum

Anar al contingut