Elisabet Casanovas durant el rodatge de "Bojos per Molière"
Elisabet Casanovas durant el rodatge de "Bojos per Molière"
Ens colem a l'últim dia de rodatge

Del creador de "Merlí", arriba "Bojos per Molière", la nova sèrie de TV3

La comèdia està ambientada a l'Institut del Teatre i la protagonitzen, entre d'altres, els actors Elisabet Casanovas, Alejandro Bordanove i Ferran Rull. S'estrena a TV3 el proper 30 de gener

Ambientada al final dels anys 90, està protagonitzada per Elisabet Casanovas, una de les protagonistes de "Merlí"; Ferran Rull ("Polseres vermelles") i Alejandro Bordanove ("Com si fos ahir"), entre altres. "Bojos per Molière" és una sèrie dirigida sobretot als joves que també busca enganxar gent de més edat. 

"Una història molt senzilla, però propera, d'uns alumnes de l'Institut del Teatre, el seu dia a dia durant el curs, al final dels 90, a Barcelona", explica Héctor Lozano. "Crec que pot agradar no només als joves, també a gent de totes les edats, perquè el factor nostàlgia tira molt. El to d'aquesta sèrie té un punt més d'humor que no pas 'Merlí'". 

L'any 1997, en una Barcelona postolímpica, sense aglomeracions de turistes, amb uns hiverns en què encara fa fred i els carrers estan mullats perquè hi plou sovint, en un temps en què tenir un mòbil és una excentricitat ridícula i internet no és ni motiu de conversa... un grup de joves d'entre 18 i 25 anys comencen a estudiar Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona.  

Lozano es recolza en experiències personals, ell mateix va estudiar Direcció Escènica i Dramatúrgica a l'Institut del Teatre: "Quan escric, tiro molt cap a mi i em baso en coses que he viscut, però tampoc és autobiogràfica. Simplement parlo una mica del que conec. Les històries de la sèrie són molt d'amistats, de família, de relacions entre alumnes... És una ficció que tira de la nostàlgia de gent que com jo vam viure aquella època". 

El creador de "Merlí" no se sent pressionat per l'èxit mundial que va suposar aquella sèrie: "Cada projecte, cada sèrie, és el que és i no saps mai l'èxit que pot tenir. Si en té tant com 'Merlí' o més, doncs millor i, si no, en farem una altra."

"Ha estat un rodatge molt especial per l'ambientació en l'Institut del Teatre de finals del 90. Jo també hi he estudiat i, clar, hi ha moltes coses que m'han ressonat de prop i d'altres que no tant per a l'època," comenta Elisabet Casanovas.  

"Té la intenció d'homenatjar un ofici amb referències a obres teatrals al llarg de tota la sèrie. Hi ha petites peces que els alumnes assagen i, per tant, el llenguatge teatral hi és molt present. És una sèrie que pica l'ullet a l'espectador en més d'un sentit", continua explicant Casanovas. "A nivell narratiu, hi ha un tempo diferent en les relacions de la gent. És molt diferent enviar un whatsapp per resoldre un problema, que esperar una trucada al fix o parlar amb algú en persona. I no és només una altra època de cara a les interaccions dels personatges, també pel que fa al teatre en català d'aquell moment."

"Bojos per Molière" compta amb la direcció i guió d'Héctor Lozano i producció de Veranda en coproducció amb TV3.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut