Dissabte, a les 21.35, al 33

Quatre històries explicades pels estudiants de "Blog Europa"

Aquest dissabte, a "Blog Europa": museus gratuïts a Glasgow, les 24 Hores en Bicicleta a Louvain-la-Neuve, cultura alternativa a Maribor i les cebes de Weimar
El Mercat de la Ceba, a Weimar

El Mercat de la Ceba, a Weimar

A partir d'aquest dissabte, 30 de gener, a les 21.30, el 33 emetrà els primers reportatges dels estudiants d'Erasmus, que aquest curs explicaran com és Europa més enllà dels grans titulars. Aquesta setmana:

Apostant pels museus. Júlia Massagué. Glasgow
Una de les peculiaritats de Glasgow és que tots els museus són gratuïts. Aquesta tradició cultural està molt estesa a la ciutat i es reflecteix en el gran nombre de visitants locals que tenen els museus anualment. Cal subratllar el paper regenerador i social que se'ls dona, ja que és una aposta política que part dels impostos es destinin a finançar-los. A més de la forta tradició cultural i la gratuïtat i qualitat dels museus, aquests també són molt populars perquè són una activitat d'interior que es pot fer tot i l'habitual mal temps de la ciutat.

24 Hores en Bicicleta. Albert Jiménez. Louvain-la-Neuve.
Des de fa més de 40 anys, Louvain-la-Neuve celebra les 24 Hores en Bicicleta, una festa cultural local que s'ha convertit en l'esdeveniment universitari més gran de Bèlgica. Durant un dia sencer la ciutat s'omple de bicicletes decorades, cervesa, concerts i altres activitats esportives.

Pekarna, cultura alternativa. Christian Mantas. Maribor.
Des de 1994, el centre cultural Pekarna ofereix un programa alternatiu d'activitats culturals allunyat dels corrents predominants.  El club no privilegia cap subcultura específica sinó que tracta de donar suport a totes aquelles que no reben el suport dels sectors comercials.

Cebes, cebes i més cebes. Michelle González. Weimar.
Durant el primer cap de setmana d'octubre, des de fa 364 anys, Weimar es triplica en població i en cebes. Cebes i més cebes omplen els carrers en el Zwiebelmarkt, la festa més antiga de la regió de Turíngia.