Anar a la navegació principal
Tel Aviv

Purim: ser qui no ets. Marc Español. Tel Aviv.

Entre els dies 14 i 15 del mes hebreu d'Adar, els jueus celebren el Purim, una festivitat que commemora la seva salvació de l'extermini que contra ells

Entre els dies 14 i 15 del mes hebreu d'Adar, els jueus celebren el Purim, una festivitat que commemora la seva salvació de l'extermini que contra ells havia planificat el conseller més important del rei persa Asseur, un antisemita conegut com a Haman. Durant aquesta celebració, els jueus tenen l'obligació d'intercanviar paneres de menjar beguda, donar caritat als pobres, celebrar l'àpat de seudat Purim i atendre a la lectura del rotllo bíblic d'Ester. A la pràctica, però, la part més divertida per a molts d'ells és poder-se disfressar i beure vi i alcohol en els àpats assenyalats i en les celebracions públiques.


Anar al contingut

Blog Europa

Blog Europa és una iniciativa de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Els estudiants aprofiten una beca Erasmus en diverses ciutats d'Europa per explicar històries curtes en primera persona sobre la seva experiència europea.

Els estudiants enregistren aquests reportatges amb una petita càmera de vídeo digital d'alta definició. Són mirades subjectives, a mig camí entre la crònica periodística i un blog de viatge, i afronten temes culturals, de costums i de maneres de viure, sobre problemes socials, multiculturalitat, fets d'actualitat, etc.

Cerca posts del blog

Últims posts