Anar a la navegació principal
Tel Aviv

Newroz, l'any nou kurd. Marc Español. Tel Aviv.

El dia 21 de març, coincidint amb l'equinocci de primavera, les comunitats kurdes d'arreu celebren el Newroz, una festivitat d'origen zoroastrià que marca l'arribada de l'any nou

El dia 21 de març, coincidint amb l'equinocci de primavera, les comunitats kurdes d'arreu celebren el Newroz, una festivitat d'origen zoroastrià que marca l'arribada de l'any nou. Els kurds jueus d'Israel, que van començar a establir-se al país de forma notòria a principis dels anys cinquanta -poc després de la fundació de l'Estat-, no són una excepció, i també van aprofitar l'ocasió per reivindicar les seves arrels. A diferència, però, de la majoria de comunitats kurdes, tant a la seva pròpia terra com a la diàspora, la celebració del Newroz a Israel no té un transfons polític, ja que el seu arrelament a l'Estat és molt profund i sovint pesa més la identitat israeliana que la kurda.



Anar al contingut

Blog Europa

Blog Europa és una iniciativa de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Els estudiants aprofiten una beca Erasmus en diverses ciutats d'Europa per explicar històries curtes en primera persona sobre la seva experiència europea. Els estudiants enregistren aquests reportatges amb una petita càmera de vídeo digital d'alta definició. Són mirades subjectives, a mig camí entre la crònica periodística i un blog de viatge, i afronten temes culturals, de costums i de maneres de viure, sobre problemes socials, multiculturalitat, fets d'actualitat, etc.

Cerca posts del blog
Últims posts