Anar a la navegació principal
Roma

L'arbre sant. Martí Abad. Roma

Quan s'acosta el Nadal, a la Plaça de Sant Pere arriba un convidat molt especial: un avet gegant. Cada any ve d'una localitat diferent i amb gairebé quatre dècades d'antiguitat, és una de les tradicions per excel·lència del Vaticà

Quan s'acosta el Nadal, a la Plaça de Sant Pere arriba un convidat molt especial: un avet gegant. Cada any ve d'una localitat diferent i amb gairebé quatre dècades d'antiguitat, és una de les tradicions per excel·lència del Vaticà. Al costat de l'arbre també s'hi col·loca un pessebre i enguany és molt peculiar: està fet totalment de sorra. Durant un mes i mig, tant l'avet com el pessebre faran guàrdia a la plaça més famosa de la Santa Seu, però un cop començat l'any nou, el Vaticà perdrà els seus dos convidats nadalencs. I després? La resposta és molt senzilla: el pessebre tornarà a ser sorra i la fusta de l'arbre es reciclarà.

Anar al contingut

Blog Europa

Blog Europa és una iniciativa de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Els estudiants aprofiten una beca Erasmus en diverses ciutats d'Europa per explicar històries curtes en primera persona sobre la seva experiència europea. Els estudiants enregistren aquests reportatges amb una petita càmera de vídeo digital d'alta definició. Són mirades subjectives, a mig camí entre la crònica periodística i un blog de viatge, i afronten temes culturals, de costums i de maneres de viure, sobre problemes socials, multiculturalitat, fets d'actualitat, etc.

Cerca posts del blog
Últims posts