"La llum d'Elna"
"La llum d'Elna"

Blanca Romero, nominada als Premis GAVA, per la seva interpretació a "La llum d'Elna"

L'actriu Blanca Romero ha estat nominada en la categoria de Millor actriu als premis GAVA, pel seu paper a la coproducció de TV3 dirigida per Sílvia Quer "La llum d'Elna". Els premis s'entregaran a la Gala de l'Audiovisual Asturià que se celebrarà el 3 de maig al Teatre Campoamor d'Oviedo.

Blanca Romero, nominada a millor actriu en els Premis GAVA, pel seu paper a "La llum d'Elna", en què interpreta la Maya, una refugiada jueva d'origen belga, que arriba a la França no ocupada fugint de la persecució nazi. És una dona de classe alta, acostumada a portar una vida còmoda, i encara no es pot creure que l'horror que està vivint Europa i sobretot ella mateixa sigui de veritat. El seu objectiu és arribar a Marsella per agafar el vaixell que l'ha de portar a Amèrica, on hi ha el seu marit.

Els premis GAVA, que s'entregaran el 3 de maig al Teatre Campoamor d'Oviedo, són una iniciativa per fomentar el sector audiovisual dins de la comunitat asturiana.

"La llum d'Elna", basada en fets reals, narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar 597 nadons d'una mort segura. El film és un homenatge a l'Elisabeth, una heroïna pacifista que en temps històrics convulsos aconsegueix crear un oasi de llum i esperança. El film convida a reflexionar sobre una de les qüestions que més afecten l'Europa actual: la crisi dels refugiats.

La pel·lícula és una producció per a televisió dirigida per Sílvia Quer amb guió de Margarita Melgar. El repartiment l'encapçala Noémie Schmidt, acompanyada de Nausicaa Bonnín, Natalia de Molina, Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

És una coproducció de TV3, Distrito Films Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisión Española, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s'encarrega de la distribució internacional.

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut