Raviolis d'albergínia amb brandada de bacallà i mutàbal



Ingredients per 4 persones
  • 2 albergínies
  • 500 g de bacallà
  • 1 patata bullida
  • 3 grans d'all
  • 2 fulles de llorer
  • 1 iogurt
  • 1 còctel de fruita dessecada d'Orient
  • Oli d'oliva
  • Salsa Tabasco
  • Sal

Recepta

Per fer la brandada:
Posem el bacallà en una cassola coberta en aigua freda i llorer fins que comenci a escumar l'aigua.
Confitem els alls coberts en l'oli a temperatura molt suau.
Retirem el bacallà, en traiem la pell, i el triturem amb la patata bullida i una mica de l'oli dels alls.

Per fer els raviolis:
Pelem l'albergínia i tallem la pell a la juliana.
Tallem l'albergínia en làmines allargades molt fines. Les tallem a la mateixa mida.
Coem les làmines d'albergínia a la planxa i les tires de pell amb una mica de l'oli dels alls.
Embolcallem la brandada de bacallà amb les làmines d'albergínia per fer els raviolis i els torrem, a la planxa.

Per fer el mutàbal:
Tallem en daus els retalls de l'albergínia, els passem per la planxa amb oli, i ja cuits els triturem barrejats amb el iogurt, una mica de l'oli dels alls i unes gotes de tabasco.
Servim els raviolis acompanyats del mutàbal i les pells de l'albergínia.

La cuina