Bledes farcides de bolets i llagostins



Ingredients per 4 persones
  • Un manat de bledes de fulles grosses
  • 250 g de bolets variats
  • 8 llagostins
  • 1 ceba tendra
  • 1 ceba
  • 8 grans d'all
  • 2 tomàquets
  • 1 nyora
  • 400 ml de brou de peix
  • 1 branca de romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 1 raig de conyac
  • 1 cullerada de farina
  • Oli
  • Sucre
  • Sal i pebre

Recepta

En una olla i amb un raig d'oli, coem els caps i les pells dels llagostins, l'all, el llorer i el romaní. Quan s'hagin enrossit, hi afegim la ceba tallada, abaixem el foc per sofregir-la i salpebrem.

Tallem els tomàquets i els fiquem a l'olla amb una mica de sucre. Esperem que es coguin, que es sofregeixin, ben bé durant uns deu minuts. Rasquem la polpa de la nyora remullada a l'olla

Ara hi posem un raig generós de conyac i esperem que evapori.

Aboquem una cullerada de farina, donem un parell de voltes perquè cogui bé. Ho cobrim tot amb brou de peix. Deixem bullir ben bé quinze minuts i colem, prement bé per extreure el suc dels caps i pells de les gambes.

Escaldem les fulles i les penques de les bledes per separat, en aigua bullint amb un pessic de sal. Les fulles només uns segons, les penques un minut. Ho refresquem immediatament amb aigua i gel.

Coem els bolets, nets i tallats, en una paella amb un raig d'oli, a foc mig, fins que els bolets perdin l'aigua. Els reservem.

Piquem la ceba tendra i la sofregim amb les penques de les bledes i els llagostins. Finalment hi afegim els bolets ja cuits. Barregem bé.

Estirem les fulles de les bledes i farcim. Fem un paquetet. Si se'ns ha refredat molt, ho escalfem al microones, 30 segons. Ho servim amb la salsa ben calenta.
 

La cuina