"Benvinguts a l'hort"
"Benvinguts a l'hort"
L'hort acompanya els humans des que vam deixar de deambular pel món i durant mil·lennis va formar part de la vida quotidiana de la majoria dels habitants del planeta, fins que al segle passat la gent va abandonar massivament el camp per fer créixer les ciutats i conquerir una forma de vida nova. Avui, però, la població urbana està recuperant l'interès per la pràctica hortícola mitjançant noves formes d'hort adaptades a l'entorn urbà. A part dels beneficis que aporta –productes frescos i naturals, estalvi, un hobby, exercici físic, etc.–, l'hort es relaciona directament amb l'ecologia i els models de vida sostenibles, saludables i respectuosos.

Arran d'aquest interès creixent, el programa divulgatiu "Benvinguts a l'hort!" té com a objectiu principal donar a conèixer les diferents varietats d'horticultura presents actualment a Catalunya (tradicional, urbana, municipal i escolar) mitjançant capítols monogràfics centrats en els productes més tradicionals de l'hort català.

Com sembrar o plantar, quins productes i en quin moment de l'any, les característiques de la terra, l'aigua que hi cal, els insectes i les malalties o la recol·lecció són alguns dels temes que es tractaran en el programa. Perquè un dels objectius de "Benvinguts a l'hort!" és informar, ensenyar i orientar les persones que disposen d'un hort i, alhora, engrescar-ne d'altres que no estan familiaritzades amb aquesta pràctica.

El programa és presentat per la cuinera Ada Parellada, acompanyada a l'hort pel nostres pagès de capçalera, Dídac Varela. Plegats ens descobriran els secrets de les patates, els tomàquets i els enciams, entre molts altres productes de l'hort.

Així mateix, mitjançant un seguit de reportatges, descobrirem els diferents usos actuals de l'hort arreu de la geografia catalana. Josep Maria Vallès ens donarà consells per fer un hort al nostre balcó o terrat, i la dra. Pilar Senpau ens explicarà els beneficis nutritius i de salut que ens aporten cadascuna de les fruites i hortalisses. Històries, anècdotes i testimonis de ciutadans anònims completen un programa que culminarem menjant-nos el producte del dia en un plat preparat per a l'ocasió per Ada Parellada.

Conrear maduixots és ara molt més senzill. Benvinguts a l'hort!
Anar al contingut