Filet macerat amb herbes aromàtiques i salsa tàrtara



Ingredients per 4 persones
 
  • 1 filet de vedella
  • Herbes aromàtiques (farigola, julivert, romaní)
  • 6 grans d'all
  • 1 llimona
  • 1 ou
  • 1 ceba tendra
  • 1 cullerada sopera de mostassa
  • 4 cogombrets
  • 1 grapat de tàperes
  • 50 g d'herba dels canonges
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre

Recepta

Filetegem l'all pelat i la llimona.

Salpebrem el filet i el cobrim per ambdues bandes amb oli, l'all, les herbes aromàtiques, i la llimona. L'embolcallem amb un drap i el reservem a la nevera durant quatre dies. Cada dia en canviem el drap.

Per fer la maionesa batem l'ou amb sal, unes gotes de llimona i oli. Hi afegim mostassa.

Piquem els cogombrets, la ceba tendra i les tàperes. Ho afegim a la maionesa per fer la salsa tàrtara.

Retirem la llimona, l'all i les herbes del filet, i el tallem molt prim. Servim el filet amb la tàrtara i herba dels canonges amanida amb oli i sal.
 

La cuina