Amanida exòtica de mongetes tendres i tofu



Ingredients per 4 persones
  • 200 g de mongeta tendra
  • 400 g de tofu
  • 100 ml de llet de coco
  • ¿ mango
  • 1 cogombre
  • 1 fulles de xicoira
  • 50 g de puntes de bambú
  • 2 cebes tendres
  • 1 llima
  • 1 gra d'all
  • 1 bitxo
  • Vinagre de Mòdena
  • Gingebre
  • Oli d'oliva

Recepta

Tallem el tofu a daus i el fiquem en un bol amb la ceba tendra laminada.

Obrim el bitxo, en retirem els fils interiors i les llavors, el tallem i l'afegim al bol, juntament amb l'all i la menta tallats, la pell de la llima i el gingebre ratllats.

Exprimim la llimona sobre el bol i hi afegim vinagre de Mòdena. Remenem i reservem durant dues hores perquè marini.

Tallem les mongetes a la juliana, les escaldem en aigua bullint durant un minut, les refresquem immediatament i les reservem.

Pelem el cogombre i mig mango i els tallem a la juliana.

Tallem també a la juliana les puntes de bambú i unes fulles de xicoira.

Barregem la llet de coco bullida i lleugerament reduïda amb oli i un parell de cullerades del suc del marinat.

Preparem l'amanida: barregem les mongetes tendres amb el tofu, el mango, el cogombre i les puntes de bambú. Amanim amb la salsa de llet de coco. Acabem amb les fulles de xicoira tallades a juliana.

La cuina