Pau Freixas i Ivan Mercadé, creadors de "Benvinguts a la família"
Pau Freixas i Ivan Mercadé, creadors de "Benvinguts a la família"

"Benvinguts a la família" és ja la quarta sèrie que tots dos hem fet amb TV3. A "Polseres vermelles", més enllà del context hospitalari, vam parlar de la importància del grup d'amics quan ets un nen; més tard a "Cites" ens vam centrar en la recerca de la parella. I ara que ja teníem el grup d'amics i la parella, estava clar que tocava parlar de la família. Ens hem fet grans, ara ja som pares i ens trobem en aquella etapa en què fas malabars per conciliar feina i família, nens i parella... que ja no dediquem el temps que es mereix a aquell grup d'amics infantil i que et trobes taral·lejant amb la teva parella l'última cançó del Super3, mentre busques al súper aquella marca de cereals amb què regalen un mico que toca el timbal.

I és que això de la família és molt difícil. Molt. S'hi viuen moments divertits i drames; conflictes i reconciliacions. Per això ha estat un tema recurrent en la petita pantalla, en què famílies de tota mena hi han tingut el seu espai, el seu mirall i el seu altaveu. Des de "Tots cinc" fins a "Modern Family", a les sèries de televisió ens hi hem reconegut i ens hem rigut de nosaltres mateixos i dels que ens envolten. Ara, amb "Benvinguts a la família" volem posar el nostre granet de sorra a aquest binomi entre tele i família.

I ho volem fer reivindicant els nous models familiars. Perquè ha plogut molt des d'aquelles famílies convencionals estil "La casa de la pradera". Ara, el concepte de la família és molt més obert i, sovint, les famílies muten amb el temps. I això és el que passa amb la nostra família.

Potser la família toca la que toca, sí, però desitgem que, a la nostra, l'escolliu.

 

Benvinguts!

Pau Freixas i Ivan Mercadé
creadors de "Benvinguts a la família"

Anar al contingut