Belén Funes recollint el Goya a la millor direcció novella per "La hija de un ladrón"
Belén Funes recollint el Goya a la millor direcció novella per "La hija de un ladrón"
Una pel·lícula sobre els vincles de sang, participada amb TV3

Belén Funes guanya el Goya a la millor direcció novella per "La hija de un ladrón"

Belén Funes s'emporta el Goya a la millor direcció novella per la seva "opera prima" "La hija de un ladrón", una pel·lícula participada amb TV3 i protagonitzada per Greta Fernández.

La jove directora Belén Funes va guanyar el Goya a la millor direcció novella per "La hija de un ladrón" en la 32 gala dels Goya que es va celebrar a Màlaga, dissabte. En recollir l'estàtua, Funes va animar les dones que vulguin dirigir a fer-ho perquè "el cinema us espera", va declarar.

El llargmetratge, amb participació de TV3, indaga les relacions tòxiques que hi ha en un nucli familiar entre pare i filla i que marquen fortament la personalitat de l'adult en què es convertirà la filla. Sara (Greta Fernández), una jove de 21 anys, té una connexió molt complicada amb el seu pare (Eduard Fernández), un home egoista que entra i surt de la seva vida i que, després de sortir de la presó, decideix tornar. Aquesta dona, forta i decidida, ara mare d'un nadó, lluita contra el poder dels vincles de la sang. El seu progenitor no ha estat la figura de suport i alegries que ella necessitava de petita i tampoc ho és ara, d'adulta. La convivència entre tots dos ha estat molt complicada i decebedora. La pregunta que es fa la directora, en boca de la Sara, és si s'ha de seguir relacionant amb el seu pare per tota la vida o cal trencar les relacions tòxiques per poder continuar vivint.

"La hija de un ladrón" va aconseguir tres premis en l'última edició dels Gaudí, el de millor direcció, millor pel·lícula en llengua no catalana i millor guió. És la segona vegada que l'acadèmia nomina Greta Fernández, per la seva interpretació. Ho ha fet en aquesta 12 edició com a millor protagonista per "La hija de un ladrón" i també als Gaudí del 2017 com a millor actriu secundària per "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, on compartia cartell amb Emma Suárez, Àlex Monner i Sergi López.

La cinta va ser un gran èxit en el 67è festival de Cinema de Sant Sebastià, on Greta Fernández va aconseguir la Concha de Plata a la millor actriu protagonista.

 

Greta Fernández també va guanyar el premi a la millor actriu a la 60a edició del Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, a Grècia, un dels festivals més importants d'Europa pel que fa a pel·lícules independents i directors emergents d'arreu del món.

L'actriu barcelonina va debutar al cinema amb Cesc Gay a "Ficció", i va participar en la multipremiada òpera prima de Mar Coll "Tres dies amb la família", a "Amar", d'Esteban Crespo, a "No sé decir adiós", de Lino Escalera, a "La malaltia del diumenge", també amb participació de TV3, dirigida per Ramón Salazar; i a "Elisa i Marcela", l'últim film d'Isabel Coixet, en què compartia el paper protagonista amb Natalia de Molina.

En aquesta pel·lícula, Greta Fernández comparteix cartell amb el seu pare, l'actor Eduard Fernández , que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. És la primera vegada que surten junts en un llargmetratge.

 

Un altre conegut pels espectadors de TV3 i que participa en el llargmetratge com actor secundari és l'Àlex Monner, parella/amic de la Sara. Monner va debutar com a actor a la pel·lícula de Pau Freixas "Herois" i posteriorment a "Polseres vermelles", sèrie amb què va ser guardonat amb el Fotogramas de la Plata al millor actor de televisió. Posteriorment va actuar a "Rec3" i a "Els nens salvatges", de Patricia Ferreira, premiat amb la Biznaga de Plata al millor actor de repartiment al Festival de Cinema de Màlaga 2012  i també el Gaudí al millor actor l'any 2013. Ha participat a "Barcelona nit d'estiu"; "Barcelona nit d'hivern"; "Cites" i "La propera pell", entre altres.

"La hija de un ladrón" és una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

 

Sinopsi
La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut