Amb participació de TV3

Belén Funes, directora de "La hija de un ladrón", guanya el Premi Dunia Ayaso

La 64a edició del Seminci va premiar Belén Funes amb el Premi Dunia Ayaso pel seu treball a "La hija de un ladrón", una pel·lícula amb la participació de TV3

Dissabte es va celebrar la Gala de Cloenda de la 64a Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, Seminci, al Teatre Calderón. El lliurament de premis d'aquesta edició va entregar el Premi Dunia Ayaso, concebut en homenatge a la guionista i directora canària Dunia Ayuso que va morir fa 5 anys, a Belén Funes pel seu film "La hija de un ladrón". Funes ha rebut aquest premi per la forma com ha enfocat la figura de la dona a la pel·lícula, un treball que explica la història de la Sara, una jove que és mare, que ha estat sola tota la vida, i que lluita per tirar endavant. Amb aquesta pel·lícula, Greta Fernández (Sara) va guanar la concha de plata a millor actriu en l'última edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià

En edicions anteriors, el Premi Dunia Ayaso va recaure a la directora Carla Simón, el 2017, per la seva pel·lícula, amb participació de TV3, "Estiu 1993", i a la realitzadora Arantxa Echevarria per "Carmen y Lola", l'any passat.

El Festival Internacional de Cinema de Valladolid és un dels festivals més antics i consolidats d'Europa. Va néixer el 20 de març de 1956 com a setmana de cinema religiós de Valladolid, vinculat a la Setmana Santa. En aquesta edició, el festival va programar fins a 275 títols entre llargmetratges i curtmetratges.

La pel·lícula ha inaugurat l'Abycine d'Albacete i durant el mes de novembre i fins que s'estreni a les sales comercials el dia 29, passarà també per d'altres festivals com són el Cineuropa, el MUCES de Segòvia, el Festival de Cinema d'Alcalá de Henares, el Festival de Cine de Drets Humans al Pamplona Golem, el Festival Internacional de Cinema d'Almeria, el Gijón International Film Festival, el FICC Festival de Cine de Cartagena, el Festival de Cinema Inèdit de Mèrida o la XII Mostra de Cinema i Drets Humans de San Sebastián de los Reyes. Interpretada per Greta Fernández i el seu pare Eduard Fernández, és una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. La pel·lícula arribarà als cinemes a finals de novembre.

Sinopsi:
"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

Direcció: Belén Funes
Guió: Belén Funes i Marçal Cebrián
Intèrprets: Greta Fernández, Eduard Fernández, Àlex Monner i Frank Feys

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut