Situat als peus de les muntanyes de Prades, el monestir de Poblet és un dels conjunts monàstics més importants d'Europa, i és, actualment, el monestir habitat més gran del continent. Juntament amb Santes Creus i Vallbona de les Monges, forma part dels conjunts monàstics de la Ruta del Cister.

La combinació d'estils arquitectònics com el romànic, el gòtic, el renaixentista i el barroc converteixen Poblet en un conjunt únic i molt valuós. En destaquen l'església, amb el seu altar renaixentista; la capella gòtica de Sant Jordi, del segle XV, i la porta reial, que està flanquejada per dues torres octogonals.

Va ser panteó reial de la Corona d'Aragó i va donar sepultura a Alfons I el Cast, Pere I el Catòlic, Jaume I el Conqueridor (que va morir quan es dirigia a Poblet, on volia ingressar com a monjo), Pere III el Cerimoniós, Joan I el Caçador, Martí I l'Humà i alguns dels seus successors. Com l'altar renaixentista de l'església, les obres dels sepulcres reials també estan fetes amb alabastre blanc.

A "Batalla monumental" s'enfrontarà al Reial Monestir de Santes Creus, a la "Batalla dels Monestirs"!

 

>> Descobreix més detalls sobre el monument al web de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

Anar al contingut