Mari Pau Huguet rep el guardó commemoratiu de "Batalla monumental" de mans dels presentadors del programa
Mari Pau Huguet rep el guardó commemoratiu de "Batalla monumental" de mans dels presentadors del programa
Èxit de participació i audiència a la gran final de "Batalla monumental", líder de la franja amb una quota del 13%

La Seu Vella de Lleida es proclama monument favorit de Catalunya

L'audiència de "Batalla monumental" ha decidit en directe que la Seu Vella de Lleida és el monument favorit dels catalans i catalanes, durant la final que TV3 ha emès des del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Amb un 64% en el cara a cara dels dos darrers candidats, ha guanyat la batalla final en què competien els sis finalistes del programa, que han rebut més de 70.000 vots emesos

Amb Roger de Gràcia com a mestre de cerimònies, i acompanyat pels reporters del programa, Candela Figueras i Ivan Medina, "Batalla monumental" ha posat punt final a la seva primera temporada amb la tria del monument favorit de Catalunya entre els sis finalistes triats per l'audiència dels dotze monuments que han participat al programa: les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, el castell de Miravet i el castell de Cardona, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, la Pedrera i el recinte modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la Seu Vella de Lleida i la Catedral de Girona. La final, amb una gran participació dels espectadors on més de 70.000 persones han votat entre els monuments finalistes, va liderar l'emissió amb 328.000 espectadors i una quota del 13%.

La vetllada, emesa en directe des del Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona, ha tingut la participació de cares conegudes vinculades a cada finalista que han exposat arguments a favor del monument que defensaven per ajudar l'audiència a prendre la decisió final. L'actor Fermí Fernàndez ha donat suport a la Tàrraco romana; l'actriu cardonina Laia Fontàn, al castell de Cardona; la periodista Laura Fa, al monestir de Sant Pere de Rodes; el periodista Xavier Graset, al monestir de Poblet; l'arquitecta Benedetta Tagliabue, al recinte modernista de Sant Pau, i la comunicadora Mari Pau Huguet, el sisè finalista, que finalment es va proclamar guanyador.

Mari Pau Huguet va recollir el reconeixement a la Seu Vella de Lleida, acompanyada de l'equip del programa i els representants que van donar veu als altres monuments finalistes.
Mari Pau Huguet va recollir el reconeixement a la Seu Vella de Lleida, acompanyada de l'equip del programa i els representants que van donar veu als altres monuments finalistes. (Patrimoni © Jordi Play)

Amb el 64% dels vots del duel final entre el recinte modernista de Sant Pau i la catedral estrella dels lleidatans, la Seu Vella de Lleida ha aconseguit proclamar-se victoriosa de la primera edició televisiva del programa "Batalla monumental" en una final èpica amb un gran èxit de participació per part dels espectadors, que han efectuat 70.000 vots durant l'emissió del programa a TV3.


"Voldria que aquest guardó s'instal·lés al nostre castell", ha dit Mari Pau Huguet en rebre el guardó que acredita la Seu Vella de Lleida com el monument favorit dels catalans. "Gràcies a tots, als que sou de Lleida i als que no i també heu votat pel nostre castell. El que més m'agradaria és que poguéssiu venir-lo a conèixer, perquè us agradaria encara molt més del que s'ha explicat en aquest programa. Felicitats a tots perquè Catalunya és monumental", ha conclòs la popular presentadora de televisió.

El programa, que ha escollit els sis finalistes setmana rere setmana amb els vots de l'audiència, ha aconseguit un gran èxit de participació des de l'estrena. Pel que fa a l'audiència per televisió, 1.338.000 espectadors han vist en algun moment el programa, que ha obtingut una mitjana de 229.000 espectadors i un 10% de quota de pantalla. La gran final, va liderar l'emissió amb 328.000 espectadors i una quota del 13%. "Batalla monumental" també ha obtingut una bona valoració qualitativa, amb un 8,4, segons el panel de GfK.

Durant les sis setmanes d'emissió, s'han superat les 150.000 votacions per part dels espectadors, que, sumades a les 70.000 votacions de "La batalla final", converteixen aquesta acció de participació digital en una de les que ha tingut més èxit de TV3. A més, en poc més de dos mesos d'emissió, 45.000 seguidors s'han sumat a les xarxes socials del programa: @BatallaTV3 a Instagram, Facebook i Twitter.

En les setmanes anteriors, la Seu Vella de Lleida, sisè monument finalista, es va imposar a la Catedral de Girona amb el 69% de les votacions. El Reial Monestir de Poblet, guanyador de la cinquena batalla, va superar el de Santes Creus amb el 52% dels vots. El Recinte Modernista de Sant Pau, quart finalista, va guanyar la Pedrera amb un 79% dels vots. El monestir de Sant Pere de Rodes, guanyador del tercer duel, es va imposar a l'església de Sant Climent de Taüll amb el 51% de les votacions. El castell de Cardona, vencedor de la segona batalla, va superar el de Miravet amb el 53% dels vots de l'audiència. I el conjunt arqueològic de Tàrraco va guanyar la primera batalla, amb el 59% dels vots, davant les restes d'Empúries.

Mari Pau Huguet amb el guardó de la primera edició de 'Batalla monumental'
Mari Pau Huguet amb el guardó de la primera edició de 'Batalla monumental' (Patrimoni © Jordi Play)

"Batalla monumental" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

ARXIVAT A:
Tv3CulturaPatrimoniTelevisió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut