Torna "Batalla monumental", amb Roger de Gràcia, Candela Figueras i Laia Fontàn
Torna "Batalla monumental", amb Roger de Gràcia, Candela Figueras i Laia Fontàn
Amb Roger de Gràcia, Candela Figueras i Laia Fontàn

Comença el rodatge de la segona temporada de "Batalla monumental"

Deu monuments de Catalunya, que en aquesta edició també es recrearan en 3D, competiran per ser el nou favorit dels catalans. Aquesta temporada, que s'estrenarà a TV3 durant el 2022, els seguidors del programa poden formar part del rodatge explicant les seves històries vinculades als monuments candidats

TEMA:
Patrimoni

Aquesta setmana comença el rodatge de la nova temporada de "Batalla monumental", que s'emetrà a TV3 durant el primer trimestre del 2022 en horari de prime time, amb novetats en la presentació i el format del programa.
 

Un presentador, dues reporteres i personatges populars

Roger de Gràcia continua com a presentador d'aquesta batalla entre monuments que tan bona acollida va tenir la primera temporada a TV3. En cada capítol del programa es presenten dos edificis emblemàtics del territori i se'ls posa cara a cara. És el públic qui decideix el monument que passa a la gran final.

En aquesta segona temporada, una de les novetats de la batalla és que són dues reporteres, Candela Figueras i Laia Fontàn, les que viatjaran en paral·lel a cada localització i buscaran les millors armes i les millors històries per fer del seu monument el guanyador de cada programa.

L'actriu cardonina Laia Fontàn, que substitueix Ivan Medina, que no pot participar aquesta temporada per incompatibilitats d'agenda, va interpretar la polèmica Janina a "Les de l'hoquei", i va participar en la primera temporada de "Batalla monumental" defensant el castell de Cardona.

El programa també comptarà amb la intervenció de personatges populars vinculats emocionalment amb cada monument, que posaran el seu gra de sorra per fer decantar les votacions del públic.
 

Els monuments, també en 3D

Una altra de les novetats de "Batalla monumental", que combina divulgació i entreteniment, serà la recreació dels monuments en 3D, fet que permetrà veure els edificis des d'un nou punt de vista. Un ingredient visual que afegirà intensitat i profunditat a les boniques imatges dels monuments que ja caracteritzen el programa.
 

Cinc batalles, una final en directe i les interioritats del programa

Les cinc batalles que decidiran els finalistes d'aquesta nova temporada són: la batalla de fortaleses, entre el castell de Montsoriu i el castell de Mur; la batalla de la fe, entre la cartoixa d'Escaladei i el monestir de Santa Maria de Ripoll; la batalla de muralles, que enfrontarà els recintes emmurallats de Montblanc i Cervera; la batalla de batalles entre dos monuments simbòlics, com el Poble Vell de Corbera d'Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria, i la batalla modernista, que posarà cara a cara el Palau de la Música Catalana i la Colònia Güell amb la seva cripta.

Com sempre, les catalanes i els catalans seran el jurat que, amb els seus vots a través d'Instagram, Facebook i Twitter, decidiran el vencedor de cada setmana. Al final, en un programa especial en directe, els cinc monuments guanyadors competiran per veure quin és el Monument Favorit de Catalunya. Per clausurar la temporada, el setè capítol mostrarà l'altra cara de "Batalla monumental".
 

Els seguidors poden participar al rodatge

El programa, que continuarà descobrint històries increïbles i joies desconegudes, comptarà en aquesta edició amb la participació de la gent del territori, que pot formar part del rodatge del programa explicant els seus testimonis vinculats als monuments candidats. Per fer-ho, ja poden contactar amb el programa a través del correu electrònic de batallamonumental@tv3.cat i de les seves xarxes socials: Instagram, Facebook i Twitter.
 

Les audiències

"Batalla monumental" tornarà a TV3 després dels bons resultats d'audiència de la primera temporada, amb 1.338.000 d'espectadors d'audiència acumulada i una mitjana de 229.000 persones i un 10% de quota de pantalla. També va ser un èxit de participació a les xarxes socials, on va superar les 220.000 votacions (de les quals 70.000 a la batalla final) i va aconseguir superar els 45.000 seguidors als perfils del programa a @BatallaTV3.

Els monuments que van competir la primera temporada van ser les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, el castell de Miravet i el de Cardona, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, La Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la Catedral de Girona i la Seu Vella de Lleida, que va ser la guanyadora.
 

La producció

Dirigida, com la primera temporada, per Uri Garcia ("Joc de cartes", "Casal Rock", "El 23-F des de dins" -Premi Ondas 2001-), "Batalla monumental" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte va ser seleccionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, en la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'aquest sector.

ARXIVAT A:
Tv3 Cultura Patrimoni Televisió

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut