Tu decideixes a la "Batalla final"!

L'audiència de "Batalla monumental" tria el nou monument favorit de Catalunya des de la Seu Vella de Lleida

L'última batalla enfronta el castell de Montsoriu, el recinte emmurallat de Montblanc, el Palau de la Música Catalana, la Cartoixa d'Escaladei i el Poble Vell de Corbera d'Ebre. Els cinc finalistes triats per l'audiència tindran el suport de cinc cares conegudes vinculades a cada monument: Xantal Llavina, Sergi Andreu, Pedro Pardo, Meritxell Falgueras i Eloi Vila. Els espectadors tornaran a tenir l'última paraula amb els seus vots durant l'emissió del programa especial en directe, presentat per Roger de Gràcia, amb Candela Figueras i Laia Fontàn


La nit de dijous arriba la segona gran final de "Batalla monumental", que posarà cara a cara els cinc monuments finalistes d'aquesta temporada, triats per l'audiència entre els deu candidats que s'han enfrontat en les cinc batalles que s'han lliurat fins ara. La final s'emetrà en directe des de la Seu Vella de Lleida, el monument favorit de Catalunya de la primera edició del programa. Durant l'emissió en directe, presentada per Roger de Gràcia, les dues reporteres del programa, Candela Figueras i Laia Fontàn, exposaran els arguments a favor de cada monument, acompanyades de convidats i experts que ajudaran l'audiència a prendre la decisió final.

Entre les cares conegudes que donaran suport a cada monument, hi participaran la periodista Xantal Llavina, que defensarà el castell de Montsoriu; el periodista Sergi Andreu, que donarà suport a les muralles de Montblanc; el compositor i director Pedro Pardo, al costat del Palau de la Música Catalana; la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, amb la cartoixa d'Escaladei, i el presentador i periodista Eloi Vila, amb el Poble Vell de Corbera d'Ebre. Cada un es posarà al costat del monument amb el qual està vinculat per mirar de decantar les votacions del públic, que tornarà a tenir l'última paraula a l'hora de triar el monument favorit mitjançant l'aplicació de TV3 i de la web del programa a tv3.cat/batalla durant l'emissió del programa.

Laia Fontàn, Roger de Gràcia i Candela Figueras a la Seu Vella de Lleida
Laia Fontàn, Roger de Gràcia i Candela Figueras a la Seu Vella de Lleida

Les votacions, en directe

Durant l'emissió en directe, l'audiència podrà votar a través de l'aplicació de TV3 i de la web del programa a tv3.cat/batalla, des d'on s'accedirà a un entorn per poder fer la votació. Des de Lleida, Roger de Gràcia anunciarà l'inici de les dues rondes de votacions i anirà seguint en directe l'evolució fins a saber-ne el guanyador.

La primera ronda serà entre els cinc finalistes del programa, en una votació que eliminarà els dos candidats menys votats pels espectadors. A continuació, s'obrirà la segona ronda, de la qual en sortirà el monument guanyador, en què s'haurà de triar entre els tres candidats amb més vots de la primera ronda, que mantindran els vots rebuts fins aquell moment. Les votacions estaran obertes fins que s'anunciï en directe per televisió que acaba la participació, pocs minuts abans del final de l'emissió, quan es descobrirà el monument favorit de Catalunya de la segona temporada de "Batalla monumental".

Els cinc monuments finalistes

La segona temporada va començar amb una batalla de fortaleses, que va guanyar el castell de Montsoriu i va aconseguir la primera plaça per a la final de "Batalla monumental" després d'enfrontar-se amb el castell de Mur, amb el suport del 57% dels vots dels espectadors. A la segona batalla, entre muralles, el recinte emmurallat de Montblanc es va imposar al de Cervera amb el 56% de les votacions. El tercer duel, una batalla modernista, va donar la victòria al Palau de la Música Catalana, que guanyava la cripta i la colònia Güell amb un 59% dels vots. En el quart enfrontament, en un ajustat duel entre dos monestirs únics, la cartoixa d'Escaladei guanyava la batalla de la fe amb el 51% dels vots davant del monestir de Ripoll, i aconseguia la penúltima plaça en joc per a la final. L'últim duel de la temporada l'ha guanyat el Poble Vell de Corbera d'Ebre, que amb un 79% dels vots s'ha imposat al Born Centre de Cultura i Memòria.
 

Les "batalletes" del programa

El dijous vinent, a les 22.45, TV3 dedicarà l'últim programa de la temporada a recordar els millors moments i a mostrar imatges inèdites del rodatge. Serà un capítol especial de batalletes, en què la Candela i la Laia s'endinsaran d'amagatotis als estudis de postproducció per veure les interioritats de "Batalla monumental". Allà, recordaran els millors moments, revisaran les pífies dels rodatges i reviuran les imatges més impressionants dels monuments protagonistes d'aquesta segona temporada.

El programa "Batalla monumental", dirigit per Uri Garcia, és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens. Aquest projecte va ser seleccionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'aquest sector.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut