Eloi Vila, defensor del Poble Vell de Corbera d'Ebre, amb el trofeu de guanyador
Eloi Vila, defensor del Poble Vell de Corbera d'Ebre, amb el trofeu de guanyador
Gran èxit de la batalla final amb 50.000 vots emesos

"Batalla monumental": el Poble Vell de Corbera d'Ebre, nou monument favorit de Catalunya

Ha superat les muralles de Montblanc al duel final del programa, amb el 53% dels vots dels espectadors. La final s'ha celebrat en directe des de la Seu Vella de Lleida

Aquest dijous a la nit, el programa "Batalla monumental" ha viscut una final plena d'emoció per descobrir quin dels cinc monuments finalistes es convertiria en el guanyador de la segona temporada, presentada per Roger de Gràcia, amb les reporteres Candela Figueras i Laia Fontàn.


Finalment, el Poble Vell de Corbera d'Ebre s'ha imposat al duel definitiu entre els dos últims finalistes, amb un 53% dels vots, a les muralles de Montblanc, que han quedat en segona posició. El tercer lloc ha estat per al castell de Montsoriu. Aquests han estat els tres candidats amb més vots que han passat a la segona ronda, que ha proclamat el guanyador. Fins a la primera ronda han arribat la cartoixa d'Escaladei i el Palau de la Música Catalana, que han quedat en quarta i cinquena posició respectivament. El total de vots que ha rebut cada monument ha estat resultat de les votacions acumulades durant tota l'emissió, i s'ha anat recalculant els percentatges segons els que quedaven eliminats.

Un cop proclamat el guanyador, el mateix Eloi Vila va recollir, agraït i emocionat, el trofeu de mans de la periodista Mari Pau Huguet, que el va entregar en representació de la Seu Vella de Lleida, el monument favorit de la primera edició de "Batalla monumental". Durant la final, Vila va destacar el significat del conjunt monumental de Corbera d'Ebre: "Un espai per a la pau, que simbolitza un dolor molt intens que hem viscut tots, perquè tots tenim una història al darrere relacionada amb la Guerra Civil, i que ens recorda tot el que volem que no passi mai més.":
 


La vetllada s'ha viscut en directe des de la Seu Vella de Lleida, amb la participació de cares conegudes que han donat suport als finalistes i han exposat els seus arguments per ajudar l'audiència a prendre la decisió final. La periodista Xantal Llavina ha defensat el castell de Montsoriu; el periodista Sergi Andreu, les muralles de Montblanc; el compositor i director Pedro Pardo, el Palau de la Música Catalana; la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, la cartoixa d'Escaladei, i el presentador i periodista Eloi Vila, el Poble Vell de Corbera d'Ebre. També va participar a la batalla final la periodista Mari Pau Huguet, com a amfitriona, que va protagonitzar una curiosa lluita d'espases enfundada en una armadura medieval al començar el programa:
 


"Batalla monumental", que ha triat els cinc finalistes setmana rere setmana amb els vots dels espectadors, durant la nit de la final va rebre 50.000 votacions a través de l'aplicació de TV3 i de la web tv3.cat/batalla. Pel que fa a l'audiència d'aquesta segona temporada, 1.382.000 persones han vist en algun moment el programa, que ha obtingut una mitjana de 212.000 espectadors i un 10,9% de quota de pantalla. El capítol més vist, amb 273.000 espectadors i un 14,8% de quota, va ser el de la batalla de batalles, entre el Poble Vell de Corbera d'Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria. "Batalla monumental" també ha tingut una bona valoració qualitativa, amb un 8,2, segons el panel de GfK.
 


Les eliminatòries

La primera batalla de la segona temporada, entre fortaleses, va començar amb la victòria del castell de Montsoriu, que va superar el castell de Mur amb el suport del 57% dels vots dels espectadors. A la segona batalla, entre muralles, el recinte emmurallat de Montblanc es va imposar al de Cervera amb el 56% de les votacions. El tercer duel, una batalla modernista, va donar la victòria al Palau de la Música Catalana, que va guanyar la cripta i la colònia Güell amb un 59% dels vots. En el quart enfrontament, en un ajustat duel entre dos monestirs únics, la cartoixa d'Escaladei es va imposar al monestir de Ripoll i es va endur la batalla de la fe amb el 51% dels vots. L'últim duel de la temporada el va guanyar el Poble Vell de Corbera d'Ebre, que amb un 79% dels vots es va imposar al Born Centre de Cultura i Memòria.

El programa "Batalla monumental", dirigit per Uri Garcia, és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens. Aquest projecte va ser seleccionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'aquest sector.

ARXIVAT A:
Tv3CulturaPatrimoni
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut