Nou monument classificat

Poblet guanya la "Batalla de monestirs" i passa a la final

"Batalla monumental" ha viscut un duel medieval enfrontant els monestirs cistercencs de Poblet i Santes Creus. Finalment, amb el 52% del suport de l'audiència, el Reial Monestir de Poblet aconsegueix la penúltima plaça per la final del programa

TEMA:
Patrimoni


En el cinquè capítol, la "Batalla monumental" es lliura entre els dos monestirs cistercencs estrella: el monestir de Poblet i el monestir de Santes Creus. Una setmana més, Roger de Gràcia és el mestre de cerimònies d'una altra batalla singular, en què els reporters Candela Figueras i Ivan Medina busquen els millors testimonis i arguments per aconseguir que el seu monument passi a la final.


Aquesta setmana, la Candela anirà fins al Reial Monestir de Santes Creus, indret triat per reis i nobles per al seu repòs etern. I, ben a prop d'allà, l'Ivan visitarà el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, centre neuràlgic de la Catalunya medieval. Tots dos estaran disposats a fer el que calgui per fer decantar la balança a favor del seu monument. Aquesta vegada, l'Ivan explorarà l'art de la cal·ligrafia gòtica i l'enquadernació de llibres, i la Candela aprendrà a fer vitralls de l'orde del Cister.

Serà un duel medieval molt renyit, en què tots dos monestirs s'enfrontaran per ser el favorit de l'audiència, que serà qui decidirà quin passa a la final amb els seus vots. Les catalanes i els catalans són el jurat de "Batalla monumental": els espectadors decideixen el guanyador de cada setmana, votant-lo a través de les xarxes socials del programa, a @BatallaTV3 a Instagram, Twitter i Facebook.

Els sis monuments finalistes de cada duel passaran a la gran final, que es disputarà la nit del 28 de febrer en un programa especial en directe, en què competiran per ser proclamat com el monument favorit de Catalunya.

ARXIVAT A:
Cultura Patrimoni Televisió

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut