Amb el 51% dels vots de l'audiència

La cartoixa d'Escaladei, guanya la "Batalla de la fe" i passa a la final de "Batalla monumental"

En aquest enfrontament entre dos emblemàtics monestirs, Candela Figueras ha defensat el guanyador: la cartoixa d'Escaladei amb la cuinera Gessamí Caramés, i Laia Fontàn el de Santa Maria de Ripoll amb l'actor Lluís Soler


La quarta "Batalla monumental" de la temporada és una autèntica "Batalla de la fe", que es lliura entre dos dels monestirs més emblemàtics i bells de Catalunya: el de Santa Maria de Ripoll, bressol de Catalunya, i la cartoixa d'Escaladei, una joia amagada al mig del Priorat.

Les reporteres del programa, Laia Fontàn i Candela Figueras, busquen els millors arguments i els testimonis més convincents per aconseguir que el seu monument sigui el guanyador del duel. Totes dues estan disposades a donar-ho tot per fer decantar la balança; la Laia tot buscant respostes al mite de Guifré el Pilós, i la Candela aprenent a viure com un autèntic monjo cartoixà de l'època.

En aquesta batalla medieval, les ajuden a convèncer l'audiència l'actor Lluís Soler, que ha interpretat centenars de vegades el comte Arnau, i la popular cuinera Gessamí Caramés, del programa "Cuines" de TV3, que ensenya a la Candela una de les receptes més preuades dels monjos cartoixans: el menjar blanc.

L'actor Lluís Soler, defensarà el Monestir de Ripoll, i la cuinera Gessamí Caramés, la Cartoixa d'Escaladei
L'actor Lluís Soler defensarà el monestir de Ripoll, i la cuinera Gessamí Caramés, la cartoixa d'Escaladei


Roger de Gràcia és el mestre de cerimònies d'una altra batalla singular de monuments, en què l'audiència decidirà el guanyador d'aquest duel de monestirs amb el seu vot a través de les xarxes socials del programa a @BatallaTV3 a Instagram, Facebook i Twitter. Les votacions dels espectadors es podran fer arribar fins al dimecres abans de l'emissió del següent duel.

El resultat de cada setmana es dona a conèixer en directe els dijous a la tarda al "Tot es mou", just unes hores abans de lliurar-se l'últim duel de "Batalla monumental" entre el Born Centre de Cultura i Memòria i el Poble Vell de Corbera d'Ebre, el mateix dijous a la nit.

"Batalla monumental" és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens. Aquest projecte va ser seleccionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'aquest sector.

ARXIVAT A:
Tv3CulturaPatrimoniTelevisió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut