Anar a la navegació principalAnar al contingut

1a temporada - Edició 2021

TEMPORADA 1 - Edició 2021

La primera temporada de "Batalla monumental" (2021) va proclamar com a monument favorit dels catalans la Seu Vella de Lleida. A continuació podeu consultar els 12 monuments que van participar als duels:

 

Batalla de clàssics

Al primer capítol, el duel es va lliurar entre els dos jaciments clàssics més espectaculars de Catalunya: Empúries i Tàrraco. Va guanyar el duel Tàrraco.

Batalla de castells

La segona batalla va enfrontar dos dels castells més espectaculars de Catalunya: el de Miravet i el de Cardona. Va guanyar el duel Cardona.

Batalla del romànic

El duel d'aquest capítol es va lliurar entre dos colossos del romànic català: el monestir de Sant Pere de Rodes i l'església de Sant Climent de Taüll. Va guanyar el duel Sant Pere de Rodes.

Batalla del modernisme

Aquesta batalla va posar cara a cara dos dels edificis modernistes de Barcelona més fotografiats del món: la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau. Va guanyar el duel el Recinte Modernista de Sant Pau.

Batalla de monestirs

El duel d'aquest capítol va ser entre els dos monestirs cistercencs estrella: el monestir de Poblet i el monestir de Santes Creus. Va guanyar el duel el monestir de Poblet.

Batalla de catedrals

L'última batalla de la temporada va ser entre les dues catedrals més "dives" de Catalunya: la Catedral de Girona i la Seu Vella de Lleida. Va guanyar el duel la Seu Vella de Lleida, que a més, a la gran final es va proclamar guanyadora de la primera temporada.