Dimarts 17 d'octubre, a les 22.00

El 33 estrena el programa de dansa "Ballar"

Programa "Ballar"

El dimarts 17 d'octubre, a les 22.00, el 33 estrena "Ballar", un programa que ens aproparà al ball per acabar parlant de la vida, de la mà del ballarí i coreògraf Pere Faura. Es tracta de la primera coproducció d'un programa cultural entre TV3 i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la col·laboració de Goroka.

Twerk, hip-hop, clàssic, claqué, flamenc, contemporani, ballet... Tot i tothom que balla hi té cabuda, al programa. Des dels que ballen a estones fins als que ho fan de tota la vida. També hi seran els ballarins i coreògrafs més consolidats de la dansa contemporània a Catalunya, que explicaran què els fa sentir i com han viscut la dansa a les seves vides. I per demostrar que tothom pot ballar, cada capítol el coreògraf Pere Faura es posa un repte: fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no acostuma a ballar, per demostrar que tothom pot fer-ho.

"Ballar" és la primera coproducció d'un programa cultural entre TV3 i l'ICEC, amb la voluntat d'obrir un canal de difusió, en aquest cas per a la dansa, als mitjans de comunicació públics, i fer-la més propera i visible. L'objectiu d'aquesta coproducció és aconseguir que la dansa es difongui pels territoris de parla catalana amb tota la seva diversitat i riquesa, posant en relleu tant les companyies, els creadors i els espais, com totes les persones que de manera amateur tenen la dansa i el ball com a forma de viure. Aquesta coproducció s'inclou en una de les accions especifiques del pla d'impuls de la dansa que el Departament de Cultura va presentar l'octubre del 2016.