• Ballar i celebrar
  Veure vídeo

  Ballar i celebrar

  Quan tenim ganes de celebrar alguna cosa, el nostre cos comença a ballar sense ni tan sols plantejar-s'ho.

  Avui el Pere Faura viatja al poble d'Alpens per viure de ben a prop la Festa Major amb els seus veïns. Persones de totes les edats que ballaran per celebrar un any més, que el poble té motius per estar content.

  El fundador i director del Festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan, celebra la vida en cadascuna de les seves coreografies i la companyia Erre que Erre busca contagiar les ganes de ballar tot celebrant el moviment, la relació entre les persones¿ i que estem vius.

  Quan tenim ganes de celebrar alguna cosa, el nostre cos comença a ballar sense ni tan sols plantejar-s'ho. Avui el Pere Faura viatja al poble d'Alpens per viure de ben a prop la Festa Major amb els seus veïns. Persones de totes les edats que ballaran per celebrar un any més, que el poble té motius per estar content. El fundador i director del Festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan, celebra la vida en cadascuna de les seves coreografies i la companyia Erre que Erre busca contagiar les ganes de ballar tot celebrant el moviment, la relació entre les persones¿ i que estem vius.

 • Ballar i evadir-se
  Veure vídeo

  Ballar i evadir-se

  Per sortir de la rutina i evadir-nos de les preocupacions, el millor que podem fer és anar a ballar a la disco.

  Avui el Pere Faura, però, ha decidit donar-li la volta a la truita. Reunirà a un grup de científics de l'IRB Barcelona i transformarà els seus laboratoris en una sala de festes.

  Sense cap mena de dubte, ballar és una eina fantàstica per desconnectar del dia a dia. Però què passa si ets ballarí i et passes de dilluns a divendres ballant? El coreògraf Miquel Barcelona i el ballarí de claqué Guillem Alonso ens explicaran com senten la dansa i què fan per evadir-se.

  Per sortir de la rutina i evadir-nos de les preocupacions, el millor que podem fer és anar a ballar a la disco. Avui el Pere Faura, però, ha decidit donar-li la volta a la truita. Reunirà a un grup de científics de l'IRB Barcelona i transformarà els seus laboratoris en una sala de festes. Sense cap mena de dubte, ballar és una eina fantàstica per desconnectar del dia a dia. Però què passa si ets ballarí i et passes de dilluns a divendres ballant? El coreògraf Miquel Barcelona i el ballarí de claqué Guillem Alonso ens explicaran com senten la dansa i què fan per evadir-se.

 • Ballar i lluitar
  Veure vídeo

  Ballar i lluitar

  La vida és una lluita constant.

  I de vegades mesurem l'èxit en funció de si hem guanyat o hem perdut. Però esforçar-se, treballar braç a
  braç amb el company i passar-ho bé és una altra forma de sortir victoriós. Per això, el Pere Faura ha decidit reunir a jugadors de rugbi de dos equips rivals, el Barça i la Santboiana, perquè deixin enrere les trompades i les empentes per ballar junts una coreografia.

  Molts balls han sorgit de la necessitat de convertir les baralles en ball, des del breakdance o la capoeira fins a les coreografies de Bruce Lee. És el que fan també Los Moñekos que, a la seva manera, transformen en dansa els enfrontaments més absurds i quotidians. Per la seva part, la companyia Brodas Bros parlarà de la seva lluita per portar el Hip Hop als escenaris.

  La vida és una lluita constant. I de vegades mesurem l'èxit en funció de si hem guanyat o hem perdut. Però esforçar-se, treballar braç a braç amb el company i passar-ho bé és una altra forma de sortir victoriós. Per això, el Pere Faura ha decidit reunir a jugadors de rugbi de dos equips rivals, el Barça i la Santboiana, perquè deixin enrere les trompades i les empentes per ballar junts una coreografia. Molts balls han sorgit de la necessitat de convertir les baralles en ball, des del breakdance o la capoeira fins a les coreografies de Bruce Lee. És el que fan també Los Moñekos que, a la seva manera, transformen en dansa els enfrontaments més absurds i quotidians. Per la seva part, la companyia Brodas Bros parlarà de la seva lluita per portar el Hip Hop als escenaris.

 • Ballar i imaginar
  Veure vídeo

  Ballar i imaginar

  La imaginació fa que qualsevol cosa sigui possible.

  Gràcies a ella podem convertir-nos en pirates, detectius, cavallers o fins i tot en
  els zombis protagonistes d'un mític videoclip. Per això avui, un grup d'adolescents de l'Hospitalet faran ballar al monstre que porten dins.

  I és que la imaginació és l'essència de les d'històries. Històries de por, d'amor, de superació o, en el cas de les Big Bouncers, de ciència-ficció. Aquest col·lectiu ens mostrarà una peça on es plantegen l'origen de l'univers i els múltiples futurs possibles. Per la seva part, el coreògraf Thomas Noone, obrirà la nostra imaginació a partir d'una dansa senzilla i intensa.

  La imaginació fa que qualsevol cosa sigui possible. Gràcies a ella podem convertir-nos en pirates, detectius, cavallers o fins i tot en els zombis protagonistes d'un mític videoclip. Per això avui, un grup d'adolescents de l'Hospitalet faran ballar al monstre que porten dins. I és que la imaginació és l'essència de les d'històries. Històries de por, d'amor, de superació o, en el cas de les Big Bouncers, de ciència-ficció. Aquest col·lectiu ens mostrarà una peça on es plantegen l'origen de l'univers i els múltiples futurs possibles. Per la seva part, el coreògraf Thomas Noone, obrirà la nostra imaginació a partir d'una dansa senzilla i intensa.

 • Ballar i volar
  Veure vídeo

  Ballar i volar

  El salt en dansa ha estat en moltes ocasions la representació de les nostres ganes de volar. En aquest capítol, un grup de pilots d'ala delta d'Àger experimenten la sensació de volar sense cap ajut extern, i ho fan de la millor manera possible: ballant.

  La coreògrafa Roser López ha dedicat una part de la seva feina a estudiar les aus migratòries. El vol dels ocells és per a ella símbol de treball en equip i esforç, i així ho aplica a les seves peces.

  A la companyia Delrevés, els ballarins passen totes les hores del dia suspesos d'una corda ballant sobre murs, en una dansa vertical que els apropa cada cop més a la sensació de volar.

  El salt en dansa ha estat en moltes ocasions la representació de les nostres ganes de volar. En aquest capítol, un grup de pilots d'ala delta d'Àger experimenten la sensació de volar sense cap ajut extern, i ho fan de la millor manera possible: ballant. La coreògrafa Roser López ha dedicat una part de la seva feina a estudiar les aus migratòries. El vol dels ocells és per a ella símbol de treball en equip i esforç, i així ho aplica a les seves peces. A la companyia Delrevés, els ballarins passen totes les hores del dia suspesos d'una corda ballant sobre murs, en una dansa vertical que els apropa cada cop més a la sensació de volar.

 • Ballar i reivindicar
  Veure vídeo

  Ballar i reivindicar

  Reivindicar no deixa de ser una reclamació d'allò que ja és teu.

  Ningú t'ho hauria de poder treure. Però la lluita no està perduda. El Pe
  re Faura farà ballar un grup de persones trans* que reivindiquen cada dia la diversitat de gènere.

  La ballarina i coreògrafa Sol Picó porta 24 anys treballant per fer visibles realitats incòmodes i la Societat Doctor Alonso reivindica una vida on la dansa i les arts escèniques estiguin presents a la vida quotidiana de les persones.

  Reivindicar no deixa de ser una reclamació d'allò que ja és teu. Ningú t'ho hauria de poder treure. Però la lluita no està perduda. El Pere Faura farà ballar un grup de persones trans* que reivindiquen cada dia la diversitat de gènere. La ballarina i coreògrafa Sol Picó porta 24 anys treballant per fer visibles realitats incòmodes i la Societat Doctor Alonso reivindica una vida on la dansa i les arts escèniques estiguin presents a la vida quotidiana de les persones.

 • Ballar i seduir
  Veure vídeo

  Ballar i seduir

  No hi ha res més sexi que un cos que es mou bé. Els cambrers d'El Maravillas ho saben millor que ningú, perquè es passen hores i hores darrere de la barra observant com el ball és una arma de seducció infal·lible. Però avui seran ells qui hauran de sortir a la pista per seduir ballant. El ballarí i coreògraf Quim Bigas reflexionarà sobre què vol dir "molar" i les conseqüències d'exposar-se a sobre d'un escenari. A més, la coreògrafa Vero Cendoya ens parlarà de com, a la dansa, la seducció neix de la sinceritat i el bon humor.

  No hi ha res més sexi que un cos que es mou bé. Els cambrers d'El Maravillas ho saben millor que ningú, perquè es passen hores i hores darrere de la barra observant com el ball és una arma de seducció infal·lible. Però avui seran ells qui hauran de sortir a la pista per seduir ballant. El ballarí i coreògraf Quim Bigas reflexionarà sobre què vol dir "molar" i les conseqüències d'exposar-se a sobre d'un escenari. A més, la coreògrafa Vero Cendoya ens parlarà de com, a la dansa, la seducció neix de la sinceritat i el bon humor.

 • Ballar i arriscar
  Veure vídeo

  Ballar i arriscar

  Com ens agrada el risc!
  L'atracció de l'abisme, el "vull però no ho he de fer", els impossibles. Si algú entén de risc són els castellers. Convi
  uen cada dia amb el perill de caure, i avui la colla dels Moixiganguers d'Igualada conviurà també amb una altra manera d'arriscar a la vida: ballant.
  La companyia de dansa GN / MC sap perfectament què implica el risc, no només artístic, sinó també físic, a partir de coreografies eminentment acrobàtiques.

  La coreògrafa i "performer" Sònia Gómez també s'hi juga la pell, en les seves creacions, amb una proposta que experimenta amb els elements més perillosos de l'espai escènic.

  Com ens agrada el risc! L'atracció de l'abisme, el "vull però no ho he de fer", els impossibles. Si algú entén de risc són els castellers. Conviuen cada dia amb el perill de caure, i avui la colla dels Moixiganguers d'Igualada conviurà també amb una altra manera d'arriscar a la vida: ballant. La companyia de dansa GN / MC sap perfectament què implica el risc, no només artístic, sinó també físic, a partir de coreografies eminentment acrobàtiques. La coreògrafa i "performer" Sònia Gómez també s'hi juga la pell, en les seves creacions, amb una proposta que experimenta amb els elements més perillosos de l'espai escènic.

 • Ballar i mullar-se
  Veure vídeo

  Ballar i mullar-se

  El ball s'ha convertit per molts en una manera de viure i una aposta per la que, de vegades, cal renunciar a coses.

  Els pescadors de la Confraria de Palamós, saben molt bé què és mullar-se per la seva feina i avui demostraran que també poden ballar.
  La implicació per la dansa i pel poble de Palamós també són la raó d'existir de la companyia Cobosmika, que busca descentralitzar-la i portar-la al gran públic.

  El ball s'ha convertit per molts en una manera de viure i una aposta per la que, de vegades, cal renunciar a coses. Els pescadors de la Confraria de Palamós, saben molt bé què és mullar-se per la seva feina i avui demostraran que també poden ballar. La implicació per la dansa i pel poble de Palamós també són la raó d'existir de la companyia Cobosmika, que busca descentralitzar-la i portar-la al gran públic.

 • Ballar i créixer
  Veure vídeo

  Ballar i créixer

  Quan balles, creixes.
  Guanyes experiència i et fas gran.

  Si algú sap molt bé de què va tot això, és la gent gran.
  El balla
  rí i coreògraf Cesc Gelabert reflexiona sobre la seva trajectòria professional de més de 40 anys sobre els escenaris, mentre Guillem Cabrera, de 13 anys, tot just comença la seva a la Royal Ballet School de Londres.
  Per part seva, Pere Faura es proposa fer ballar un grup d'avis de Mollet del Vallès, per demostrar que mai no és tard per continuar creixent.

  Quan balles, creixes. Guanyes experiència i et fas gran. Si algú sap molt bé de què va tot això, és la gent gran. El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert reflexiona sobre la seva trajectòria professional de més de 40 anys sobre els escenaris, mentre Guillem Cabrera, de 13 anys, tot just comença la seva a la Royal Ballet School de Londres. Per part seva, Pere Faura es proposa fer ballar un grup d'avis de Mollet del Vallès, per demostrar que mai no és tard per continuar creixent.

 • Ballar i jugar
  Veure vídeo

  Ballar i jugar

  El nens de les colònies de Vallclara passen els dies entre cursos d'anglès, cançons¿ i ball. Pere Faura construirà una coreografia per a ells mentre els ensenya que la dansa també pot ser un joc.

  Qui sap molt bé com explorar els límits del joc i la dansa, és la companyia La petita Malumaluga, amb una proposta escènica pensada pels més menuts.
  Per part seva, la companyia Baró d'Ebel, experimenta les normes del joc de la dansa a través de l'espai, el so, la imaginació i, fins i tot, les bèsties.

  El nens de les colònies de Vallclara passen els dies entre cursos d'anglès, cançons¿ i ball. Pere Faura construirà una coreografia per a ells mentre els ensenya que la dansa també pot ser un joc. Qui sap molt bé com explorar els límits del joc i la dansa, és la companyia La petita Malumaluga, amb una proposta escènica pensada pels més menuts. Per part seva, la companyia Baró d'Ebel, experimenta les normes del joc de la dansa a través de l'espai, el so, la imaginació i, fins i tot, les bèsties.

 • Ballar i parlar
  Veure vídeo

  Ballar i parlar

  El ball té la capacitat de prendre el relleu a la paraula per comunicar tot tipus de sentiments.

  Què diu el nostre cos que no diu la nost
  ra veu? Toni Jodar i Beatriu Daniel exploren la història d'aquesta art escènica a través de la paraula amb el projecte "Explica dansa"... i la coreògrafa i ballarina Lali Ayguadé investiga les eines comunicatives del propi cos en moviment.

  Mentrestant, Pere Faura proposa el repte de ballar a un grup de paradistes del Mercat del Ninot, a Barcelona, per a qui parlar és la eina principal de comunicació.

  El ball té la capacitat de prendre el relleu a la paraula per comunicar tot tipus de sentiments. Què diu el nostre cos que no diu la nostra veu? Toni Jodar i Beatriu Daniel exploren la història d'aquesta art escènica a través de la paraula amb el projecte "Explica dansa"... i la coreògrafa i ballarina Lali Ayguadé investiga les eines comunicatives del propi cos en moviment. Mentrestant, Pere Faura proposa el repte de ballar a un grup de paradistes del Mercat del Ninot, a Barcelona, per a qui parlar és la eina principal de comunicació.

 • Ballar i sentir-se lliure
  Veure vídeo

  Ballar i sentir-se lliure

  Ballar ens fa sentir lliures malgrat les limitacions.

  Els interns del Centre Penitenciari Lledoners experimenten aquesta sensació ballan
  t una coreografia davant dels seus companys. La companyia Increpación Danza i el ballarí i coreògraf Toni Mira reflexionen sobre la idea de llibertat en les seves creacions mentre Lledoners oblida per un instant que està subjecte a horaris i barrots.

  Ballar ens fa sentir lliures malgrat les limitacions. Els interns del Centre Penitenciari Lledoners experimenten aquesta sensació ballant una coreografia davant dels seus companys. La companyia Increpación Danza i el ballarí i coreògraf Toni Mira reflexionen sobre la idea de llibertat en les seves creacions mentre Lledoners oblida per un instant que està subjecte a horaris i barrots.

Anar al contingut