• El conductor ecològic
  Veure vídeo

  El conductor ecològic

  Ser un conductor ecològic, més enllà de fer servir cotxes de baix consum d'energia, és també una qüestió d'actitud quan conduïm. Una conducció ecològica redueix consum i desgast del cotxe, entre altres molts avantatges.

 • Anem a la muntanya!
  Veure vídeo

  Anem a la muntanya!

  Per conduir per camins de camp i muntanya cal prendre mesures específiques per evitar ensurts. A més, cal estar informat de per quins camins es pot circular en cotxe i per quins no.

 • Per què em marejo?
  Veure vídeo

  Per què em marejo?

  Hi ha moltes persones que es maregen anant en cotxe. I molt sovint aquest és el resultat d'una conducció poc acurada. Canvis de velocitat inadequats, frenades de cop, brusquedat i altres mals hàbits en la conducció són massa habituals i cal ser-ne conscient.

 • Les mans, al volant!
  Veure vídeo

  Les mans, al volant!

  En David ens explicarà per què cal ser conscient de quina és la posició correcta de les mans al volant quan conduïm. D'això, no només en depèn el control idoni del cotxe, sinó també la seguretat en casos d'imprevistos a la carretera.

 • Compte, que plou!
  Veure vídeo

  Compte, que plou!

  Conduir amb el terra moll incrementa molt el risc a la carretera. Cal augmentar la distància de seguretat? Puc frenar com sempre? Amb quines marxes cal anar? Tenim els netejaparabrises sempre en un estat òptim? Aquests dubtes i molts altres, ens els resoldrà en David.

 • Una volta a la rotonda
  Veure vídeo

  Una volta a la rotonda

  En David ens explicarà com hem d'accedir i sortir de les rotondes sense atabalar-nos quan són de dos carrils. A quin carril ens hem de situar? Com ho hem de fer per canviar de carril? Quan hem de cedir el pas?

 • Hem punxat una roda!
  Veure vídeo

  Hem punxat una roda!

  Punxar una roda a la carretera comporta molts riscos. Tenim la roda de recanvi amb la pressió correcta? Com ho hem de senyalitzar? On ens hem de col·locar per canviar-la? En David també ens explicarà els tipus de rodes de recanvi que hi ha i quin ús n'hem de fer. També veurem com funcionen els kits d'emergència si no portem roda de recanvi.

 • Conviure amb ciclistes
  Veure vídeo

  Conviure amb ciclistes

  Com hem d'actuar quan ens trobem amb un grup de ciclistes a la carretera? Com han d'actuar i circular els ciclistes? Quan els podem avançar? Quina distància hem de guardar per avançar-los? En David ens explicarà què cal fer per evitar riscos i accidents.

 • Al volant, controla't!
  Veure vídeo

  Al volant, controla't!

  Davant una situació que ens molesta, en David ens mostrarà la diferència que hi ha entre si ens exaltem o ens ho prenem amb calma, i com es tradueix això en riscos i conseqüències.

 • Sortir cap per avall
  Veure vídeo

  Sortir cap per avall

  Quan tenim un accident i el cotxe queda cap per avall, és molt important saber com cal sortir per evitar lesions greus. En aquest capítol, David Bosch ens donarà uns quants consells per si mai ens trobem en aquesta situació.

 • Comunicar-se en cotxe
  Veure vídeo

  Comunicar-se en cotxe

  Quan conduïm, constantment ens comuniquem amb altres conductors i vianants d'accions que volem dur a terme: girar, aparcar, canviar de carril... En aquest capítol, David Bosch ens ajudarà a entendre la importància de senyalitzar.

 • Compte amb la canalla!
  Veure vídeo

  Compte amb la canalla!

  Quina és la manera més segura de portar els més petits al cotxe? En aquest capítol, David Bosch ens explicarà com posicionar les cadiretes perquè la nostra canalla viatgi segura.

 • Guarda les distàncies!
  Veure vídeo

  Guarda les distàncies!

  En aquest capítol, en David Bosch ens explica com hem de calcular les distàncies de seguretat mentre conduïm i com és d'important per evitar riscos innecessaris.

 • Vols frenar d'una vegada!
  Veure vídeo

  Vols frenar d'una vegada!

  Avui, la gran majoria de cotxes ja incorporen de sèrie l'ABS, un sistema que ens pot ajudar molt a l'hora de frenar en situacions d'emergència. David Bosch ens explica com hem d'actuar en aquestes situacions i com actua l'ABS en aquests casos.

 • Fes el favor de seure bé!
  Veure vídeo

  Fes el favor de seure bé!

  Una de les claus per evitar conseqüències greus en cas d'accident és seure correctament mentre conduïm. En David Bosch ens explica les cinc comprovacions imprescindibles que hem de tenir en compte.