"Arrelats" és una docusèrie que retrata en cada capítol un personatge capdavanter en el seu àmbit professional que s'ha projectat al món des de Catalunya. L'element en comú de tots els personatges és que han nascut a l'estat espanyol.
El conductor d'"Arrelats", el periodista i editor Ernest Folch, recorre amb els diferents protagonistes la Catalunya que han viscut i, a través de converses properes i reveladores, descobreix de quina manera ha incidit en la seva trajectòria. Però també els acompanya en un viatge a la terra on van néixer, a la recerca dels seus orígens. Allà sorgeixen vells sentiments, antics costums, gustos d'abans, records carregats d'emocions i persones que marquen per sempre.
"Arrelats" parteix de la idea que coneixent d'on vénen els personatges s'entén millor fins on han arribat. L'objectiu és arribar a destil·lar l'essència del protagonista. I al mateix temps, cada programa obre un espai per a la reflexió sobre la complexitat de conceptes com arrels i identitat. 
Alguns dels protagonistes tenen noms prou coneguts i d'altres, un prestigi indiscutible. Són Mónica López, Javier Mariscal, Edurne Pasaban, Javier Cercas, Álvaro Palacios, Alicia Giménez Bartlett, el Pare Manel, Mateo Valero, Margarita Nuez, Cristóbal Colón, Lluís Cabrera o María José Varela. Els seus perfils professionals són ben diversos: una actriu, un pintor, dos escriptors famosos, una esportista d'elit, una dissenyadora de moda, un viticultor, un científic, una advocada, un empresari, un promotor musical o un capellà. La seva procedència social i geogràfica també és molt variada: el País Valencià, Castella, Andalusia, les Canàries, Extremadura, Galícia, Euskadi, la Rioja i Aragó.
 
Anar al contingut