• Ànima - capítol 170
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 170

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista dilluns, 10 de març, el cantant Jaume Sisa, dies abans del concert que farà, compartint escenari amb dos dels músics més "galàctics", Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, a l'Auditori de Barcelona. Sisa, a més, ha publicat recentment el disc "Extra", amb rareses i gravacions inèdites de la seva discografia.

  En l'àmbit musical també hem estat amb dos músics estrangers que han decidit fer arrels a Catalunya incorporant el català al seu repertori. Parlem de l'italià Alessio Arena i del grec Giorgis.

  Anticipant-nos al novíssim festival BIS (Barcelona Independent Sessions), redibuixem el mapa de les discogràfiques catalanes independents, en total una cinquantena de segells.

  Aquesta setmana també coneixem una ballarina atípica, Sònia Sánchez, abans que estreni un nou espectacle al Mercat de les Flors de Barcelona. La seva feina barreja disciplines com el flamenc amb altres llenguatges aparentment molt allunyats, com la dansa "butoh" japonesa.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista dilluns, 10 de març, el cantant Jaume Sisa, dies abans del concert que farà, compartint escenari amb dos dels músics més "galàctics", Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, a l'Auditori de Barcelona. Sisa, a més, ha publicat recentment el disc "Extra", amb rareses i gravacions inèdites de la seva discografia. En l'àmbit musical també hem estat amb dos músics estrangers que han decidit fer arrels a Catalunya incorporant el català al seu repertori. Parlem de l'italià Alessio Arena i del grec Giorgis. Anticipant-nos al novíssim festival BIS (Barcelona Independent Sessions), redibuixem el mapa de les discogràfiques catalanes independents, en total una cinquantena de segells. Aquesta setmana també coneixem una ballarina atípica, Sònia Sánchez, abans que estreni un nou espectacle al Mercat de les Flors de Barcelona. La seva feina barreja disciplines com el flamenc amb altres llenguatges aparentment molt allunyats, com la dansa "butoh" japonesa.

 • Ànima - capítol 169
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 169

  LORCA, LA VERONAL I PAU DONÉS, a "ÀNIMA"
  El programa es cola aquest dilluns entre les bambolines del Teatre Nacional de Catalunya per viure l'e
  strena de l'espectacle "Doña Rosita la Soltera o el lenguaje de las flores", de Federico García Lorca. Un muntatge dirigit per Joan Ollé i que protagonitza l'actriu Nora Navas.

  En l'àmbit escènic, han anat a Madrid amb motiu de l'estrena de "Nippon-Koku", la primera col.laboració del coreògraf Marcos Morau, ànima de la companyia La Veronal, amb la Compañía Nacional de Danza. L'espectacle visita aquesta setmana el Mercat de les Flors de Barcelona.

  El cantant Pau Donés de Jarabe de Palo, presenta el nou disc "Somos". El visiten al seu refugi de la Vall d'Aran per parlar del nou disc, de la pròxima gira i de la seva fructífera carrera internacional.

  I, per últim, descobriran l'univers de les companyies Societat Dr. Alonso, Agrupació Sr. Serrano i la Fundació Collado-Van Hoestenberghe. Són tres dels noms fonamentals del teatre més contemporani i arriscat del moment. El reportatge de Jofre Font es pregunta fins a quin punt són estranyes les propostes que dirigeixen Tomàs Aragay, Àlex Serrano i Ernesto Collado.

  "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

  LORCA, LA VERONAL I PAU DONÉS, a "ÀNIMA" El programa es cola aquest dilluns entre les bambolines del Teatre Nacional de Catalunya per viure l'estrena de l'espectacle "Doña Rosita la Soltera o el lenguaje de las flores", de Federico García Lorca. Un muntatge dirigit per Joan Ollé i que protagonitza l'actriu Nora Navas. En l'àmbit escènic, han anat a Madrid amb motiu de l'estrena de "Nippon-Koku", la primera col.laboració del coreògraf Marcos Morau, ànima de la companyia La Veronal, amb la Compañía Nacional de Danza. L'espectacle visita aquesta setmana el Mercat de les Flors de Barcelona. El cantant Pau Donés de Jarabe de Palo, presenta el nou disc "Somos". El visiten al seu refugi de la Vall d'Aran per parlar del nou disc, de la pròxima gira i de la seva fructífera carrera internacional. I, per últim, descobriran l'univers de les companyies Societat Dr. Alonso, Agrupació Sr. Serrano i la Fundació Collado-Van Hoestenberghe. Són tres dels noms fonamentals del teatre més contemporani i arriscat del moment. El reportatge de Jofre Font es pregunta fins a quin punt són estranyes les propostes que dirigeixen Tomàs Aragay, Àlex Serrano i Ernesto Collado. "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

 • Ànima - capítol 168
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 168

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 24 de febrer, l'actor Ferran Rañé, que protagonitza a La Seca/Espai Brossa el monòleg "Estúpids", escrit i dirigit per la jove dramaturga Blanca Bardagil.

  També ens ocupem de dues de les últimes estrenes de la cartellera, dos muntatges que, des d'òptiques diferents, aborden qüestions d'actualitat. Són "Translations/Traduccions", que la companyia La Perla 29 representa a la Biblioteca de Catalunya, i "George Kaplan", una producció de la Sala Beckett.

  Aquesta setmana també ens ocupem d'un aniversari sonat, els 35 anys del Taller de Músics, una iniciativa fundada i dirigida per Lluís Cabrera i que ha format nombrosos músics de renom. Avui, 35 anys després, el Taller de Músics és molt més que una escola per a músics professionals.

  I amb la reportera Júlia Bertran tindrem més pistes de la primera edició d'un nou festival de música que es diu Ornitofest i que té el seu segell en la convivència al mateix escenari de dues bandes que s'intercanvien i comparteixen repertori.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 24 de febrer, l'actor Ferran Rañé, que protagonitza a La Seca/Espai Brossa el monòleg "Estúpids", escrit i dirigit per la jove dramaturga Blanca Bardagil. També ens ocupem de dues de les últimes estrenes de la cartellera, dos muntatges que, des d'òptiques diferents, aborden qüestions d'actualitat. Són "Translations/Traduccions", que la companyia La Perla 29 representa a la Biblioteca de Catalunya, i "George Kaplan", una producció de la Sala Beckett. Aquesta setmana també ens ocupem d'un aniversari sonat, els 35 anys del Taller de Músics, una iniciativa fundada i dirigida per Lluís Cabrera i que ha format nombrosos músics de renom. Avui, 35 anys després, el Taller de Músics és molt més que una escola per a músics professionals. I amb la reportera Júlia Bertran tindrem més pistes de la primera edició d'un nou festival de música que es diu Ornitofest i que té el seu segell en la convivència al mateix escenari de dues bandes que s'intercanvien i comparteixen repertori.

 • Ànima - capítol 167
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 167

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, celebra els seus primers cinc anys en antena.

  En un reportatge que firma Júlia Bertran es veurà com han canviat des de l'hivern del 2009 les trajectòries, entre d'altres, de Sílvia Pérez Cruz, El Petit de Cal Eril, Els Amics de les Arts, el coreògraf Marcos Morau, ànima de la companyia La Veronal, o tot un grapat de joves dramaturgs i companyies que han modificat el paisatge escènic català.

  Aquesta setmana Toni Puntí entrevista l'actor i director del Teatro de la Abadía de Madrid, José Luis Gómez.

  En l'àmbit escènic, també han estat amb la companyia Los Corderos, que celebren 10 anys deixant-se la pell als escenaris amb un teatre físic que té punts de contacte amb la dansa, el circ o l'estètica dels concerts de rock. L'espectacle d'aniversari, que es presenta al Mercat de les Flors, es diu "Ultrainocencia".

  I l'altre protagonista del programa és el veterà pianista Jordi Sabatés, entossudit a posar música en directe a les pel·lícules dels cineastes pioners. Sabatés fa anys que volta pel món amb el seu piano i ara fa una tanda de concerts setmanals als Cinemes Girona de Barcelona.

  "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, celebra els seus primers cinc anys en antena. En un reportatge que firma Júlia Bertran es veurà com han canviat des de l'hivern del 2009 les trajectòries, entre d'altres, de Sílvia Pérez Cruz, El Petit de Cal Eril, Els Amics de les Arts, el coreògraf Marcos Morau, ànima de la companyia La Veronal, o tot un grapat de joves dramaturgs i companyies que han modificat el paisatge escènic català. Aquesta setmana Toni Puntí entrevista l'actor i director del Teatro de la Abadía de Madrid, José Luis Gómez. En l'àmbit escènic, també han estat amb la companyia Los Corderos, que celebren 10 anys deixant-se la pell als escenaris amb un teatre físic que té punts de contacte amb la dansa, el circ o l'estètica dels concerts de rock. L'espectacle d'aniversari, que es presenta al Mercat de les Flors, es diu "Ultrainocencia". I l'altre protagonista del programa és el veterà pianista Jordi Sabatés, entossudit a posar música en directe a les pel·lícules dels cineastes pioners. Sabatés fa anys que volta pel món amb el seu piano i ara fa una tanda de concerts setmanals als Cinemes Girona de Barcelona. "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

 • Ànima - capítol 166
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 166

  JUANJO PUIGCORBÉ, A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 3 de febrer, l'actor Juan
  jo Puigcorbé, que torna als escenaris de teatre després de 20 anys d'absència. Ho fa al costat del també actor Pere Ponce amb l'obra del dramaturg Juan Mayorga "El crítico. Si supiera cantar, me salvaría".

  En l'àmbit escènic, també hem estat amb la companyia Les Antonietes, que centren el seu treball a capgirar els clàssics i actualitzar-los. El seu últim èxit és una particular versió de "L'oncle Vània", de Thèkhov.

  Aquesta setmana també compartim programa amb Josep Pedrals, un poeta que estima els escenaris i que també mostra la seva faceta de músic amb el seu grup Els nens eutròfics.

  "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez. S'emet al 33 els dilluns a partir de les 23.00.

  JUANJO PUIGCORBÉ, A "ÀNIMA" El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 3 de febrer, l'actor Juanjo Puigcorbé, que torna als escenaris de teatre després de 20 anys d'absència. Ho fa al costat del també actor Pere Ponce amb l'obra del dramaturg Juan Mayorga "El crítico. Si supiera cantar, me salvaría". En l'àmbit escènic, també hem estat amb la companyia Les Antonietes, que centren el seu treball a capgirar els clàssics i actualitzar-los. El seu últim èxit és una particular versió de "L'oncle Vània", de Thèkhov. Aquesta setmana també compartim programa amb Josep Pedrals, un poeta que estima els escenaris i que també mostra la seva faceta de músic amb el seu grup Els nens eutròfics. "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez. S'emet al 33 els dilluns a partir de les 23.00.

 • Ànima - capítol 165
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 165

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 27 de gener, el músic i director d'escena Carles Santos. Els dies 31 de gener i 1 de febrer el Cor de Cambra del Palau de la Música interpreta "Cantúria cantada", una selecció de les composicions per a cor del músic de Vinaròs.

  En l'àmbit musical, fem un repàs a la chanson francesa coincidint amb la visita a Barcelona, dins del Festival del Mil.lenni, de Salvatore Adamo, amb 50 anys de carrera i un repertori de 500 cançons.

  El programa també ha volgut viure la nit d'estrena al Teatre Lliure de l'espectacle "Un enemic del poble", de Henrik Ibsen. Un muntatge de gran format amb adaptació i direcció dels madrilenys Juan Mayorga i Miguel del Arco i amb un ampli repartiment català que encapçala l'actor Pere Arquillué.

  I aquesta setmana hem volgut conèixer millor l'humorista Peyu, un dels pocs monologuistes que fan feina en català en un gènere molt poc normalitzat des del punt de vista de la llengua.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 27 de gener, el músic i director d'escena Carles Santos. Els dies 31 de gener i 1 de febrer el Cor de Cambra del Palau de la Música interpreta "Cantúria cantada", una selecció de les composicions per a cor del músic de Vinaròs. En l'àmbit musical, fem un repàs a la chanson francesa coincidint amb la visita a Barcelona, dins del Festival del Mil.lenni, de Salvatore Adamo, amb 50 anys de carrera i un repertori de 500 cançons. El programa també ha volgut viure la nit d'estrena al Teatre Lliure de l'espectacle "Un enemic del poble", de Henrik Ibsen. Un muntatge de gran format amb adaptació i direcció dels madrilenys Juan Mayorga i Miguel del Arco i amb un ampli repartiment català que encapçala l'actor Pere Arquillué. I aquesta setmana hem volgut conèixer millor l'humorista Peyu, un dels pocs monologuistes que fan feina en català en un gènere molt poc normalitzat des del punt de vista de la llengua.

 • Ànima - capítol 164
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 164

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 20 de gener, el cantant Jaume Pla, Mazoni, que presenta el nou disc "Sacrifiqueu la princesa", amb el qual ha fet un gir estilístic considerable cap a la música electrònica.

  Aquesta setmana també hem estat amb dos músics veterans que comparteixen nou disc i nova gira. Es tracta de dues ànimes lliures, Pau Riba i Pascal Comelade. Ells protagonitzen un dels concerts destacats del festival Barnasants, consagrat a la cançó d'autor.

  En l'àmbit teatral, parem atenció a dos espectacles de to molt diferent i que defensen dues companyies joves carregades d'energia. Es tracta dels muntatges "Jo mai", de la companyia Prisamata i que lidera Iván Morales, i de "Pulmons", que ha estrenat la productora Sixto Paz a la Sala Beckett de Barcelona. Dos projectes diferents però que busquen públics similars i capgirar alguna de les regles del joc del teatre a casa nostra.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 20 de gener, el cantant Jaume Pla, Mazoni, que presenta el nou disc "Sacrifiqueu la princesa", amb el qual ha fet un gir estilístic considerable cap a la música electrònica. Aquesta setmana també hem estat amb dos músics veterans que comparteixen nou disc i nova gira. Es tracta de dues ànimes lliures, Pau Riba i Pascal Comelade. Ells protagonitzen un dels concerts destacats del festival Barnasants, consagrat a la cançó d'autor. En l'àmbit teatral, parem atenció a dos espectacles de to molt diferent i que defensen dues companyies joves carregades d'energia. Es tracta dels muntatges "Jo mai", de la companyia Prisamata i que lidera Iván Morales, i de "Pulmons", que ha estrenat la productora Sixto Paz a la Sala Beckett de Barcelona. Dos projectes diferents però que busquen públics similars i capgirar alguna de les regles del joc del teatre a casa nostra.

 • Ànima - capítol 163
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 163

  El programa "Ànima", el magazín d'arts escèniques del 33, que dirigeix i presenta Toni Puntí, entrevista aquesta setmana el director teatral Sergi Belbel. Ho fa coincidint amb l'estrena als cines de la pel·lícula "Agost", que protagonitzen Meryl Streep i Julia Roberts. Belbel coneix molt bé aquest melodrama familiar perquè "Agost", en el muntatge que van protagonitzar Anna Lizaran i Emma Vilarasau, és un dels seus grans èxits i l'espectacle més vist en tota la història del TNC. En l'entrevista, Belbel també ens parla dels seus plans professionals per al 2014.

  El programa d'aquesta setmana també coneix de prop les motivacions de la jove companyia Els Pirates per assumir la gestió i la programació d'un espai petit però ple de caràcter com és el Círcol Maldà de Barcelona.

  En el capítol musical, hem estat amb l'Orquestra Fireluche, que aquesta setmana inaugura el cicle "Els dimarts em sentiràs" de la Sala Beckett de Barcelona, i també amb Guillamino, un dels nostres músics més inquiets, que no para de sorprendre'ns en cada nou projecte.

  El programa "Ànima", el magazín d'arts escèniques del 33, que dirigeix i presenta Toni Puntí, entrevista aquesta setmana el director teatral Sergi Belbel. Ho fa coincidint amb l'estrena als cines de la pel·lícula "Agost", que protagonitzen Meryl Streep i Julia Roberts. Belbel coneix molt bé aquest melodrama familiar perquè "Agost", en el muntatge que van protagonitzar Anna Lizaran i Emma Vilarasau, és un dels seus grans èxits i l'espectacle més vist en tota la història del TNC. En l'entrevista, Belbel també ens parla dels seus plans professionals per al 2014. El programa d'aquesta setmana també coneix de prop les motivacions de la jove companyia Els Pirates per assumir la gestió i la programació d'un espai petit però ple de caràcter com és el Círcol Maldà de Barcelona. En el capítol musical, hem estat amb l'Orquestra Fireluche, que aquesta setmana inaugura el cicle "Els dimarts em sentiràs" de la Sala Beckett de Barcelona, i també amb Guillamino, un dels nostres músics més inquiets, que no para de sorprendre'ns en cada nou projecte.

 • Ànima - capítol 162
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 162

  JOSE CORBACHO I ELS 14 DEL 2014, A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 23 de desembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, ent
  revista en l'últim programa de l'any l'humorista Jose Corbacho, que està de gira amb l'espectacle "Corbacho 3G", un monòleg centrat en els mòbils i les xarxes socials.

  El reporter Jofre Font va viure la Nit del Circ Català, on van lliurar-se els premis que concedeix la revista "Zirkólika". I, en el capítol musical, la reportera Júlia Bertran s'apropa a músics com Lorena Álvarez, Isaac Ulam i Los Hermanos Cubero que, fent música tradicional, han conquistat els escenaris propis del pop i el rock independent.

  I, per tancar l'any, hem fet una selecció de 14 propostes escèniques imperdibles per anar omplint dates de cara al 2014.

  Després de la pausa pel Nadal, "Ànima" reprendrà les seves emissions dilluns 13 de gener del 2014. Aprofitem per desitjar-vos bon Nadal, cultura i ànima!

  JOSE CORBACHO I ELS 14 DEL 2014, A "ÀNIMA" El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 23 de desembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista en l'últim programa de l'any l'humorista Jose Corbacho, que està de gira amb l'espectacle "Corbacho 3G", un monòleg centrat en els mòbils i les xarxes socials. El reporter Jofre Font va viure la Nit del Circ Català, on van lliurar-se els premis que concedeix la revista "Zirkólika". I, en el capítol musical, la reportera Júlia Bertran s'apropa a músics com Lorena Álvarez, Isaac Ulam i Los Hermanos Cubero que, fent música tradicional, han conquistat els escenaris propis del pop i el rock independent. I, per tancar l'any, hem fet una selecció de 14 propostes escèniques imperdibles per anar omplint dates de cara al 2014. Després de la pausa pel Nadal, "Ànima" reprendrà les seves emissions dilluns 13 de gener del 2014. Aprofitem per desitjar-vos bon Nadal, cultura i ànima!

 • Ànima - capítol 161
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 161

  CARME ELIAS, A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 16 de desembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, ha entrevistat l'actriu
  Carme Elias, guanyadora d'un premi Goya per "Camino", i que ara torna als escenaris catalans amb l'obra "Fum".

  "Fum" s'estrena a la Sala Petita del TNC i és una peça per a quatre personatges que ha escrit i dirigit Josep Maria Miró. Un reportatge de Júlia Bertran també ens acosta a la personalitat d'aquest autor, que ja va rebre una molt bona rebuda amb "El principi d'Arquimedes".

  Aquesta setmana també hem estat a l'estrena de l'espectacle "Adiós a la infancia" que han creat el dramaturg Pau Miró i la companyia La Perla 29, que dirigeix Oriol Broggi. "Adiós a la infancia", que ha estrenat el Teatre Lliure, adapta al llenguatge escènic textos de l'escriptor Juan Marsé i té l'aportació musical de Jaume Sisa.

  En l'àmbit musical, coneixerem el palmarès dels premis ARC que atorga l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers Musicals de Catalunya. Uns premis que distingeixen les millors gires de l'any i els millors espais d'actuació.

  CARME ELIAS, A "ÀNIMA" El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 16 de desembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, ha entrevistat l'actriu Carme Elias, guanyadora d'un premi Goya per "Camino", i que ara torna als escenaris catalans amb l'obra "Fum". "Fum" s'estrena a la Sala Petita del TNC i és una peça per a quatre personatges que ha escrit i dirigit Josep Maria Miró. Un reportatge de Júlia Bertran també ens acosta a la personalitat d'aquest autor, que ja va rebre una molt bona rebuda amb "El principi d'Arquimedes". Aquesta setmana també hem estat a l'estrena de l'espectacle "Adiós a la infancia" que han creat el dramaturg Pau Miró i la companyia La Perla 29, que dirigeix Oriol Broggi. "Adiós a la infancia", que ha estrenat el Teatre Lliure, adapta al llenguatge escènic textos de l'escriptor Juan Marsé i té l'aportació musical de Jaume Sisa. En l'àmbit musical, coneixerem el palmarès dels premis ARC que atorga l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers Musicals de Catalunya. Uns premis que distingeixen les millors gires de l'any i els millors espais d'actuació.

 • Ànima - capítol 160
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 160

  ELS PREMIS BUTACA, A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 9 de desembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, va viure intensame
  nt la gran festa teatral que són els premis Butaca i n'oferirà un complet reportatge fet també entre bambolines. L'obra triomfadora va ser "Els feréstecs", de Goldoni, amb direcció de Lluís Pasqual.

  La reportera Júlia Bertran ens descobreix nous escenaris que estan sorgint per a les arts escèniques. El món del teatre i el de la música estan buscant espais alternatius on poder mostrar la seva feina. Pisos, botigues o galeries d'art s'estan convertint en nous escenaris plens de dinamisme.

  I a l'escena musical, i només en el camp dels cantautors, també està arribant una onada de compromís amb la realitat social i política. El reporter Jofre Font s'ha escoltat diversos grups, com ara Medievo o Tejero, que, des de l'escena independent, estan polititzant més que mai el seu discurs.

  I aquesta setmana també ens endinsem en la personalitat i l'univers del realitzador, director d'escena i escenògraf Lluís Danés, que ha viscut un 2013 especialment prolífic i que està a punt d'estrenar un nou espectacle centrat en l'obra de Salvador Espriu.

  ELS PREMIS BUTACA, A "ÀNIMA" El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 9 de desembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, va viure intensament la gran festa teatral que són els premis Butaca i n'oferirà un complet reportatge fet també entre bambolines. L'obra triomfadora va ser "Els feréstecs", de Goldoni, amb direcció de Lluís Pasqual. La reportera Júlia Bertran ens descobreix nous escenaris que estan sorgint per a les arts escèniques. El món del teatre i el de la música estan buscant espais alternatius on poder mostrar la seva feina. Pisos, botigues o galeries d'art s'estan convertint en nous escenaris plens de dinamisme. I a l'escena musical, i només en el camp dels cantautors, també està arribant una onada de compromís amb la realitat social i política. El reporter Jofre Font s'ha escoltat diversos grups, com ara Medievo o Tejero, que, des de l'escena independent, estan polititzant més que mai el seu discurs. I aquesta setmana també ens endinsem en la personalitat i l'univers del realitzador, director d'escena i escenògraf Lluís Danés, que ha viscut un 2013 especialment prolífic i que està a punt d'estrenar un nou espectacle centrat en l'obra de Salvador Espriu.

 • Ànima - capítol 159
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 159

  PEP BOU, A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 2 de desembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, ha entrevistat el domador de
  bombolles de sabó Pep Bou, que ara les portarà al Teatre Lliure amb un nou espectacle, "Bombollavà". Farà el de sempre o explorarà noves tècniques?

  Aquesta setmana tornarem a sentir la cançó "Boig per tu", que el 1990 van fer els components del grup Sau, Pep Sala i Carles Sabater. La cançó titula ara un espectacle de teatre musical que ha dirigit Ricard Reguant i que s'estrena a la sala Barts de Barcelona.

  Amb el reporter Jofre Font seguirem el "reality" que s'ha muntat al voltant del Primavera Sound Touring Party, una gira a escala estatal en què han participat 14 bandes nacionals i internacionals.

  La reportera Júlia Bertran ha entrevistat la cantant i compositora Maria Coma per parlar del seu disc "Celesta" i de la relació de la dona amb la música a partir dels llibres que, sobre aquesta qüestió, ha publicat el periodista musical Toni Castarnado.

  PEP BOU, A "ÀNIMA" El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 2 de desembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, ha entrevistat el domador de bombolles de sabó Pep Bou, que ara les portarà al Teatre Lliure amb un nou espectacle, "Bombollavà". Farà el de sempre o explorarà noves tècniques? Aquesta setmana tornarem a sentir la cançó "Boig per tu", que el 1990 van fer els components del grup Sau, Pep Sala i Carles Sabater. La cançó titula ara un espectacle de teatre musical que ha dirigit Ricard Reguant i que s'estrena a la sala Barts de Barcelona. Amb el reporter Jofre Font seguirem el "reality" que s'ha muntat al voltant del Primavera Sound Touring Party, una gira a escala estatal en què han participat 14 bandes nacionals i internacionals. La reportera Júlia Bertran ha entrevistat la cantant i compositora Maria Coma per parlar del seu disc "Celesta" i de la relació de la dona amb la música a partir dels llibres que, sobre aquesta qüestió, ha publicat el periodista musical Toni Castarnado.

 • Ànima - capítol 158
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 158

  EL FENOMEN "ACORAR" I JAMIE CULLUM, A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 25 de novembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí,
  ha entrevistat els protagonistes d'un petit gran fenomen de la cartellera, el monòleg "Acorar", una radiografia de la societat i la cultura de l'illa de Mallorca. Conversem amb el director Rafel Duran i amb l'autor i actor d'"Acorar", Toni Gomila, nominat pel seu paper a un dels premis Butaca d'aquest any. "Acorar" ha fet dues temporades a Barcelona i ha recorregut moltes poblacions balears. Aquesta setmana també visita el festival Temporada Alta. Fins ara ha fet 225 representacions.

  En l'àmbit escènic, i també musical, ens apropem a la figura d'una de les llegendes vives dels musicals de Broadway, el compositor Stephen Sondheim. Temes seus protagonitzen el musical de petit format "Marry me a little", que el director Toni Martín està a punt d'estrenar al Teatre Lliure.

  Aquesta setmana també ens avancem a la vista que farà al Festival de Jazz de Barcelona, amb les entrades exhaurides, el cantant Jamie Cullum. Els seus concerts, i el seu públic ho celebra, són tot un espectacle.

  I la reportera Júlia Bertran ha volgut conèixer els dos músics que hi ha al darrere del duet "Junco y Diamante" i que han firmat un disc que es diu "Las comarcas de Catalunya, vol. 1". Veurem quina Catalunya dibuixen dos dels músics de referència de l'escena independent.

  EL FENOMEN "ACORAR" I JAMIE CULLUM, A "ÀNIMA" El programa "Ànima" d'aquest dilluns, 25 de novembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, ha entrevistat els protagonistes d'un petit gran fenomen de la cartellera, el monòleg "Acorar", una radiografia de la societat i la cultura de l'illa de Mallorca. Conversem amb el director Rafel Duran i amb l'autor i actor d'"Acorar", Toni Gomila, nominat pel seu paper a un dels premis Butaca d'aquest any. "Acorar" ha fet dues temporades a Barcelona i ha recorregut moltes poblacions balears. Aquesta setmana també visita el festival Temporada Alta. Fins ara ha fet 225 representacions. En l'àmbit escènic, i també musical, ens apropem a la figura d'una de les llegendes vives dels musicals de Broadway, el compositor Stephen Sondheim. Temes seus protagonitzen el musical de petit format "Marry me a little", que el director Toni Martín està a punt d'estrenar al Teatre Lliure. Aquesta setmana també ens avancem a la vista que farà al Festival de Jazz de Barcelona, amb les entrades exhaurides, el cantant Jamie Cullum. Els seus concerts, i el seu públic ho celebra, són tot un espectacle. I la reportera Júlia Bertran ha volgut conèixer els dos músics que hi ha al darrere del duet "Junco y Diamante" i que han firmat un disc que es diu "Las comarcas de Catalunya, vol. 1". Veurem quina Catalunya dibuixen dos dels músics de referència de l'escena independent.

 • Ànima - capítol 157
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 157

  MAG LARI I L'ÚLTIM CLIP DE MANEL, A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima" de dilluns, 18 de novembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, ha entrev
  istat el Mag Lari, que torna a Barcelona amb el seu espectacle "Splenda", que només a Catalunya ja han vist unes 85.00 persones. Una figura de la màgia escènica de gran format.

  El programa també s'afegeix a una commemoració històrica: els 150 anys del Teatre Romea. En un segle i mig, l'escenari del carrer Hospital de Barcelona mai no ha deixat d'acollir espectacles teatrals.

  La reportera Júlia Bertran ens descobreix el festival Mira que combina músics i creadors visuals en diferents espais de Barcelona, com el CCCB, la fàbrica de creació Fabra i Coats o la sala Razzmatazz.

  En l'àmbit musical ens hem retrobat amb el cantant Adrià Puntí, que es reinventa per enèsima vegada amb un llibre i amb l'espectacle "Incompletament Puntí".

  I tancarem el programa mostrant, en primícia, imatges de l'últim clip del grup Manel, que pertany a la cançó "Quin dia feia, amics". És el segon videoclip del disc "Atletes, baixin de l'escenari".

  MAG LARI I L'ÚLTIM CLIP DE MANEL, A "ÀNIMA" El programa "Ànima" de dilluns, 18 de novembre, que presenta i dirigeix Toni Puntí, ha entrevistat el Mag Lari, que torna a Barcelona amb el seu espectacle "Splenda", que només a Catalunya ja han vist unes 85.00 persones. Una figura de la màgia escènica de gran format. El programa també s'afegeix a una commemoració històrica: els 150 anys del Teatre Romea. En un segle i mig, l'escenari del carrer Hospital de Barcelona mai no ha deixat d'acollir espectacles teatrals. La reportera Júlia Bertran ens descobreix el festival Mira que combina músics i creadors visuals en diferents espais de Barcelona, com el CCCB, la fàbrica de creació Fabra i Coats o la sala Razzmatazz. En l'àmbit musical ens hem retrobat amb el cantant Adrià Puntí, que es reinventa per enèsima vegada amb un llibre i amb l'espectacle "Incompletament Puntí". I tancarem el programa mostrant, en primícia, imatges de l'últim clip del grup Manel, que pertany a la cançó "Quin dia feia, amics". És el segon videoclip del disc "Atletes, baixin de l'escenari".

 • Ànima - capítol 156
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 156

  El programa cultural "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 11 de novembre, l'actor Toni Albà, que continua al teatre amb l'èxit de "La familia irreal", fent el paper del rei Joan Carles. L'actor i humorista té ara un nou repte al davant, la direcció artística del renovat Teatre Principal de Barcelona després d'anys d'abandó i d'obres.

  La reportera Júlia Bertran, acompanyada de Pau Benavent, guionista i reporter del programa de música "La Sonora", ha visitat la Fira Mediterrània de Manresa, una cita amb els espectacles que beuen de la tradició.

  I aquesta setmana fem un repàs a la trajectòria del cantant d'èxit Bruno Mars, que aquesta setmana actua al Pavelló Olímpic de Badalona. Descobrirem curiositats d'aquest cantant que es va anar guanyant un lloc en el món discogràfic com a productor musical fins a convertit-se en l'intèrpret que és ara.

  I també ens acostem al perfil de Sidi Larbi Cherkaoui, un ballarí i coreògraf aclamat a tot el món, amb un talent únic per modelar els cossos. Ara torna a Catalunya al festival Temporada Alta amb un espectacle titulat "4D".

  El programa cultural "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista aquest dilluns, 11 de novembre, l'actor Toni Albà, que continua al teatre amb l'èxit de "La familia irreal", fent el paper del rei Joan Carles. L'actor i humorista té ara un nou repte al davant, la direcció artística del renovat Teatre Principal de Barcelona després d'anys d'abandó i d'obres. La reportera Júlia Bertran, acompanyada de Pau Benavent, guionista i reporter del programa de música "La Sonora", ha visitat la Fira Mediterrània de Manresa, una cita amb els espectacles que beuen de la tradició. I aquesta setmana fem un repàs a la trajectòria del cantant d'èxit Bruno Mars, que aquesta setmana actua al Pavelló Olímpic de Badalona. Descobrirem curiositats d'aquest cantant que es va anar guanyant un lloc en el món discogràfic com a productor musical fins a convertit-se en l'intèrpret que és ara. I també ens acostem al perfil de Sidi Larbi Cherkaoui, un ballarí i coreògraf aclamat a tot el món, amb un talent únic per modelar els cossos. Ara torna a Catalunya al festival Temporada Alta amb un espectacle titulat "4D".

Anar al contingut