Una escena de la minisèrie "Andorra: entre el torb i la Gestapo"
Una escena de la minisèrie "Andorra: entre el torb i la Gestapo"
Dijous, a les 22.35, al 33

"Andorra: entre el torb i la Gestapo", una de les minisèries pioneres de Televisió de Catalunya

El canal 33 recupera una de les minisèries pioneres de Televisió de Catalunya, que s'ambienta en la Segona Guerra Mundial i en les cadenes d'evasió de la França ocupada pel règim nazi.

Avui, a les 22.35, el Canal 33 emet "Andorra: entre el torb i la Gestapo", una de les minisèries pioneres de Televisió de Catalunya. És una gran producció d'aventures i espionatge ambientada en un marc històric real i apassionant, el de les cadenes d'evasió de la França ocupada pel règim nazi; i, alhora, indaga el paper que va jugar Andorra a la Segona Guerra Mundial, com a país neutral que era.

"Andorra: entre el torb i la Gestapo"

Producció: Televisió de Catalunya i govern d'Andorra, 1999
Basada en el llibre "Entre el torb i la Gestapo", de Francesc Viadiu
Direcció: Lluís M. Güell
Fotografia: Mario Montero (color)
Guió: Joaquim Jordà i Núria Villazan
Intèrprets: Toni Valero (Viel), Carlos Castañon (Mr. Miller), Mònica López (Eloise), Francesc Orella (Maurice), Pep Molina (Joaquín), Carles Sales (Alfred), Daniel Klamburg (Martí), Blai Llopis (Doctor Torruella), Àlex Brendemühl (Nico), Adrià Collado (Jack), Mireia Ros (Bobbie), Pep Tosar (Lamonnier),  David Bages (Mathieu), Pep Cruz (Busquets), Eduard Fernàndez (Christian), Marta Calvó (propietària hotel)

La història comença el 1952, en una comissaria de la Seu d'Urgell, on Francesc Viel explica els fets davant del comissari franquista que l'interroga.

El 1939, després de la victòria de les tropes franquistes a la Guerra Civil espanyola, el català Francesc Viel, diputat per Esquerra Republicana, es veu obligat a abandonar la família i el seu país. Creua la frontera francesa i s'instal·la a Montpeller.

Les partides de bridge en un cafè de la ciutat francesa, constantment observades per un cavaller britànic d'aspecte misteriós anomenat Mr. Miller, es converteixen en un hàbit per al grup de catalans exiliats.

A mesura que la guerra mundial avança i els alemanys guanyen terreny, la situació a França, tant per a Viel com per a la resta de refugiats, serà cada cop més difícil. La constant presència i la intervenció de Mr. Miller, que resulta ser membre destacat del servei secret d'espionatge britànic, fa que Viel canviï d'opinió i, en lloc de marxar cap de Mèxic, decideixi passar a l'acció resistent.

A la mateixa velocitat que l'exèrcit alemany penetra a França, Viel, a través d'Eloise, una jove belga, membre de la resistència i de la qual s'enamorarà en silenci, va aprenent a moure's en la nova situació. Ell es convertirà en una clara referència per a la causa aliada a Montpeller.

Les intencions de Mr. Miller van més enllà; el seu objectiu final és que Viel es traslladi a Andorra per convertir aquest país en centre d'una xarxa de pas per als aviadors aliats caiguts en territori francès controlat pels alemanys i aconseguir, així, reciclar-los i tornar-los al camp de batalla.

Anar al contingut