Repensar el sistema

"Alimentar el futur", una manera més sostenible d'alimentar-se és possible

El documental d'Uri Garcia "Alimentar el futur" reflexiona sobre els problemes que genera el sistema alimentari actual i mostra propostes concretes i quotidianes d'alimentació sostenible.

La crisi climàtica que vivim té molt a veure amb el que mengem cada dia, i cada cop són més els estudis científics que alerten que cal fer-hi alguna cosa de manera urgent, especialment des de les ciutats i les seves àrees metropolitanes.

"Alimentar el futur" aborda aquesta qüestió a partir de diverses experiències gestades a Barcelona i el seu voltant, aprofitant que aquest any la ciutat és la Capital de l'Alimentació Sostenible.

El documental mostra els greus problemes que genera el sistema alimentari actual, des de malalties i epidèmies a contaminació, passant per l'empobriment de la dieta o la precarietat laboral. Davant d'aquest panorama, el documental segueix diverses experiències de la cadena alimentària, que mostren com una altra manera d'alimentar-se és possible. Pagesos, pescadors, cuiners, distribuïdors o consumidors mostren el seu dia a dia i com la seva experiència ja no és un fet aïllat sinó una opció generalitzable que busca canviar el sistema alimentari.

A més, també es recullen els testimonis d'experts en l'àmbit de l'alimentació, com la xef Carme Ruscalleda, l'activista rural Vanesa Freixa, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, o l'epidemiòleg Carlos Alberto González.

L'emissió del documental "Alimentar el futur" donarà el tret de sortida a les múltiples activitats que es faran el cap de setmana del 16 i 17 d'octubre a Barcelona i l'àrea metropolitana vinculades a la capitalitat mundial de l'Alimentació Sostenible, i que clourà el fòrum d'experts mundials que es farà el 19 d'octubre.

"Alimentar el futur" és una producció de Sàpiens SCCL.

Can Fises, a 'Alimentar el futur', d'Uri Garcia
Can Fises, a 'Alimentar el futur', d'Uri Garcia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut