"Alexandria" és un programa pensat per fomentar la lectura i transmetre les emocions que desperta. Cada setmana surt a la pantalla, amb la presentació de l'escriptor Màrius Serra i la direcció de Esther Garriga, per donar a conèixer, al llarg de trenta minuts, els diversos gèneres de la creació literària, com la narrativa, la poesia o l'assaig, els referents cinematogràfics i musicals vinculats amb la literatura, les històries de la vida quotidianes traspassades a la literatura, etc.

El fil conductor d'aquest propòsit i eix bàsic del programa l'integra un escriptor, que, en conversa amb Màrius Serra, transmet als teleespectadors la seva passió per la literatura, els seus referents culturals, literaris i socials, i la seva tècnica i pràctica d'escriure.

"Alexandria", a més, manté l'interès sobre els diversos aspectes del món de la literatura. A part de l'escriptor de la setmana, el programa dóna a conèixer cada dimarts la realitat de la distribució literària, amb un reportatge sobre una llibreria, on el llibreter explica la seva experiència de difusor cultural i recomana lectures. També els personatges més populars i coneguts del país (autors, crítics, esportistes, professionals) es confessen sobre les lectures preferides i amb què més han disfrutat. Per últim, tampoc hi falten les tertúlies sobre un tema, en què participen autors, crítics, professors d'universitat, etc.
Anar al contingut