23è Retorn social de La Marató: resultats de la recerca impulsada per l'edició 2016

Fins a 70 equips de recerca van rebre fons de La Marató 2016 per avançar en els mètodes de prevenció i diagnòstic, dissenyar tractaments més eficients i millorar el pronòstic d'unes lesions que causen greus discapacitats físiques, cognitives i psicològiques. Un cop acabats els 37 projectes impulsats, la Fundació n'ha presentat els resultats en l'acte del 23è retorn social de la recerca

Aquesta jornada, conduïda per Ramon Pellicer, presentador de La Marató 2016, ha tingut lloc a les instal·lacions de TV3 i hi han intervingut la presidenta de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, Rosa Romà; el director de la Fundació, Lluís Bernabé; tres testimonis en les malalties tractades, i dos investigadors en ictus i lesions traumàtiques. Daniel Bernardo, Pilar Graset i Óscar Colorado han explicat en primera persona el que suposa conviure amb aquestes patologies. Els doctors Guillermo García Alías i Anna Maria Planas han explicat la seva recerca impulsada per La Marató. 

L'acte ha connectat en directe amb el programa "Tot es mou", conduït per Helena Garcia Melero, que va presentar La Marató 2016 juntament amb Ramon Pellicer. Des del plató, el biòleg Pere Renom ha explicat com es detecta un ictus i com es rehabilita un cervell amb una de les seves característiques actuacions científiques a partir d'un dels projectes que va rebre el finançament de La Marató 2016.

El punt final de l'acte l'ha protagonitzat Gerard de Pablo, de Pantaleó, que ha interpretat el tema "Vespre", d'Els Pets, inclòs en el disc de La Marató del 2016, i el tema "Soldats i guerrers", del seu darrer àlbum, "Afluents".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3