Via llibre - Philip Hoare i poetes centenaris

PHILIP HOARE ENS ENDINSARÀ EN LA SEVA ÚLTIMA NOVEL·LA, "EL MAR INTERIOR"

-Recordarem la poesia de diferents poetes que aquest any han commemorat el seu centenari
-"Lletratarem" Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana
-Ens acomiadarem de l'Any Espriu amb la música de Toni Xuclà i Gemma Humet

Començarem el "Via llibre" d'aquesta setmana a la platja de la Barceloneta, acompanyant l'escriptor britànic Philip Hoare en la seva remullada matutina. Entre braçada i braçada, l'autor de la novel·la "Leviatán o la ballena" ens endinsarà, una vegada més, en el fantàstic món marí i dels cetacis amb la seva última obra, "El mar interior".

En aquesta novel·la, que ell defineix com una guia de viatges fantàstica, Hoare ens proposa redescobrir el mar, les seves illes i la fauna marina. Viatjant per Sri Lanka, Nova Zelanda, les Açores i altres destins, l'escriptor ens narra tot una sèrie d'històries vinculades a l'univers marí.

Aquest 2013 ha estat el centenari del naixement de poetes com Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Joana Raspall, Joaquim Amat-Piniella, Joan Teixidor i Marià Villangòmez. Recordarem aquests poetes i la seva obra acompanyats de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i ens endinsarem en alguns dels seus poemes gràcies al recital que ens oferiran actors com Sílvia Bel, David Selvas, Jordi Martínez i Nausicaa Bonnín.

"Lletratarem" Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, que ens descobrirà les seves prioritats literàries.

I acabarem l'últim programa d'aquest any a Arenys de Mar, on acomiadarem l'Any Espriu amb el poema "Aquesta pau és meva", musicat per Toni Xuclà i cantat per Gemma Humet.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3