Via llibre - Milena Busquets i Dory Sontheimer

MILENA BUQUETS ENS PRESENTA "TAMBÉ AIXÒ PASSARÀ", LA GRAN SENSACIÓ DE LA FIRA DEL LLIBRE DE FRANKFURT
-Dory Sontheimer ens narra la trista història de la seva família a "Les set caixes".
-Llorenç Capellà i Carles Pradas ens introdueixen a les seves darreres obres.
-L'actriu Rosa Renom passa pel lletratat.
-Coneixerem l'obra d'Antoni Arissa a través del llibre "Arissa. L'ombra i el fotògraf 1922-1936".
Milena Busquets va seduir 29 editorials d'arreu del món a la darrera Fira del Llibre de Frankfurt amb "També això passarà", una novel·la autobiogràfica que l'autora va començar a escriure després de la mort de la seva mare, Esther Tusquets, escriptora i editora de Lumen, i on ens parla sobre el dol i ret un homenatge a la generació dels anys seixanta i setanta.
Sabem que la realitat supera la ficció i la història de Dory Sontheimer ens ho torna a demostrar una vegada més. Quan va morir la seva mare, Dory Sontheimer va trobar set caixes en un entresolat plenes de documents i va descobrir la veritable història dels seus familiars: unes vides marcades per la diàspora, el patiment i la mort en els camps d'extermini nazi. Ara Dory Sontheimer trasllada tot el que ha descobert de la seva família al llibre "Les set caixes".
Llorenç Capellà ens presenta "El carro de Selene" i Carles Pradas ens fa un tast de la seva última obra, "La setena vida de Kaspar Schwarz". Pel lletratat del programa hi passa l'actriu Rosa Renom, que ens descobreix els seus hàbits lectors.
Les imatges finals del programa les posa Antoni Arissa, un fotògraf que va caure en l'oblit i que, amb la seva mirada original, va retratar la Barcelona d'una època. Una mirada que ara podem descobrir en el fotollibre "Arissa. L'ombra i el fotògraf 1922-1936".
"VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3