Via llibre - Joaquim Amat-Piniella

"Via Llibre" contribuirà demà a mantenir el record i la memòria de Joaquim Amat-Piniella, en l'any del centenari del seu naixement, recordant la vida i l'obra d'aquest escriptor manresà que va sobreviure als camps d'extermini nazis.
Una altra escriptora, Montserrat Roig, li va dedicar el llibre "Els catalans als camps nazis", perquè van ser els ulls terriblement cansats de Joaquim Amat-Piniella els que més li van saber dir el que havia significat l'infern nazi. Ara, a més del centenari del naixement, se celebren els 50 anys de la primera edició en català de la seva novel·la "K. L. Reich", una obra cabdal de la literatura concentracionària que l'autor va escriure immediatament després de ser alliberat del camp d'extermini de Mauthausen. Piniella va escriure contra el silenci, i ara el programa del 33 ajudar a evitar el seu oblit.
D'altra banda, el director de cinema Albert Serra s'ha deixat retratar i dirà clar i català què li agrada i què no suporta del món de les lletres, a l'espai "El lletratat".
Finalment, el programa oferirà un reportatge sobre "No llegiu", un llibreria oberta fa poc al barri del Poblenou de Barcelona que aposta pel concepte de llibreria de barri i de llibreter de proximitat. La música del grup Valius acompanyarà la descoberta.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3