Via llibre - Escriptors perseguits i Josep Fontana

ENGUANY ES COMPLEIXEN 25 ANYS DE LA FÀTUA CONTRA SALMAN RUSHDIE, A ELL I A MOLTS ALTRES ESCRIPTORS PERSEGUITS DEDIQUEM EL "VIA LLIBRE"

-L'historiador Josep Fontana ens donarà eines imprescindibles per entendre el món on vivim
-L'il.lustrador Conrad Roset posarà el punt final del "Via llibre", inspirant-nos amb les seves muses

El 1989, l'aiatol.là Khomeini va dictar una fàtua contra Salman Rushdie per la publicació del seu llibre "Els versos satànics". L'escriptor va haver de viure amagat durant molts anys. Però, com Rushdie, són molts els escriptors que en ple segle XXI han estat o són censurats i perseguits per exercir un dret fonamental: la llibertat d'expressió. A ells dedicarem el primer reportatge del "Via llibre" d'aquesta semana i en parlarem amb Raffaella Salierno, secretària general del PEN Català.

Continuarem el programa parlant amb un historiador terriblement lúcid, Josep Fontana. El catedràtic ens parlarà de quina és la funció de l'historiador en la nostra societat, ens deixarà clar per què l'estat del benestar està ferit de mort i ens ajudarà a entendre una mica millor el món on vivim i per què hem arribat on hem arribat.

Acabarem el programa allunyant-nos de la crua realitat per aproximar-nos al fantàstic món de l'il.lustrador Conrad Roset, un dels il.lustradors en alça de casa nostra, que ens presentarà el seu darrer treball, "Muses".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3